20 yasımdayım bu yaz sac ekimi düşünüyordum sanırım suan nw 3 falannım ama nw 6 ya dogru gidiyorum dusta falan baya dökülüyor cunku ektirmesek napcaz bilmiyorum
Hiç tavsiye etmiyorum kardeş. Ailevi sonuçta bu erkek tipi saç dökülmesi. Babam kel ve 29 yaşına geldiğinde saçları şimdiki son halini almış. Yani arka ve yanlar hariç hepsi tamamen dökülünce haliyle durmuş.
Bende önler ve sakaklarda açılma çok fazlaydı. Üst ve tepeye doğru ise seyreklik fazlaydı sadece ama sonuçta saç vardı. 2011 aralıkta 23 yaşındayken o zaman için Ağırlıklı olarak his saç olmayan yerler olan ön çizgiye saç ekildi. 6 ay sonrası için örneğin muazzam bir görüntü vardı. Ama tabi geri kalan saçlarin dökülmesi durmadigi için saçlı bölge/dökülme son halini almamıştı daha.
Görüntünün iyice rahatsız edici/dikkat çekici bir hal alması 2016 yi (28 yaşındayken) bulmuştu. Yolda yürürken yanımdan geçenler karşıdan bana doğru gelince değil ama yanimdan geçerken kafalarını çevirip bakmaya başladılar yavaş yavas (çünkü karşıdan saç var görünüyor ama arkalar dökük artık). Yani tam olarak babamın saçlarının tamamen son halini aldığı yıllar.
Dökülme tamamen durmadan yapma kardeşim kesinlikle. Kazit öyle gez. Gittiğim yerdeki insanlar eğer o dönem bana bu yaşta yapmayız, dökülme dursun öyle gel deselerdi ve kesinlikle yapmasalardi diyorum keşke. Tabi o zaman başka bir yer illa ki kabul ederdi. Ama işte her yerin bu konuda paragöz değil düzgün düşünerek çalışması lazım aslında. Gidersin tamam derler Ekim yaparlar, 5 yıla, en geç 10 yıla olağanüstü pişman olursun.
Lutfen kendine bu kötülüğü yapma. Şu an kazitabilmek için donor bölgeye smp yaptıracağım. Her yıl da yenilemek gerekiyormuş yani. 2 yılda bir 3-5 bin lira da buna vereceğim yani. Her türlü de veririm çünkü gelen geçen bakıyor çünkü çok gülünç görüntü.
Eger 8-10 yıldır kazitip öyle gezmeye baslasaydim, oyle bir tarz yapsaydım 21-22 yaşından itibaren, bu kadar sıkıntı cekmeseydim diyorum şimdi. Nitekim bunca saçmalıktan sonra ulaşmak istediğim nokta da o. Üstelik her yıl 1 defa smp merkezine gidip smp yi yeniletmem gerekecek. Sırf kazitinca doğal görünsün diye.
Yapma kardeşim. Dökülmese iyi olurdu tabi, ama kellik de çok çok kötü birşey değil, kompleks yaptığımızda kendimiz için daha kotulestiriyoruz sadece. Kellesiyor diye gelen geçen bakmaz yani kimseye. Herkeste de dökülüyor yani ne var sonuçta. Yani diyelim şimdi ektirirsin, güzel de görünür belki bir kaç yıl. Ama sonra doğal olmayan bir görüntüye kavuşursan o görüntüye gelen geçen bakar, gülünç olur. Yaptirma yani.