Tskler, ekimin ilk 3 gunu nelere dikkat etmek gerekiyor. Ben mesela kesinlikle sirt ustu uyuyamam. Yuz ustu uyuyorum. Bir arkadas odem yuzunuze inmesin diye 45 derecelik aci ile yatin demis. Boyun yastiklarindan almak gerekir mi. Birde kafa o halde disari ciktik otele gidecegiz. Kafayi neyle kapatmak lazim vb. ilk asamalardaki tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum
Öncelikle ekimden hemen sonra hiç bir şekilde şapka takma derim, zaten önerilmiyor. O senin bahsettiğin ilk 3 gün en önemli safha, greftler tutunana kadar extra özen göstermelisin. Otele o kafayla git, utanmana gerek yok, İstanbul da cevahirde yada taksimde her gün onlarca insan geziyor o şekilde ortalıkta halk baya bir alıştı rahat ol. Zaten saçlar çıkınca kimse tanıyamiycak seni
Hiç uyku uyumama gibi bir durum yok, ama dikkatli uyuycaksin, sağa sola dönmeyeceksin, ekim yerin hiç bir yere hiç bir şekilde temas etmememli(mesela Sibel hanım beni en az 3 kere uyardı arabaya binerken, başını sürtme sakın dikkatli ol diye, ben binene kadar bekledi izledi) sırt üstü uyuyamayan birisi olabilirsin ama başka çaren yok, bir süre sadece donör bölgenin üstüne yatacaksin, zaten acı olabiliyor ensede parçalı uykular geçirdim ben ilk 2-3 gün 1-2-3 saatlik uykular. Özel boyun yastığı.alman şart değil, hatta bende o U şeklinde ki otobüs yastığı denilenden vardı, bana kullanmak daha zor geldi, yandaki Ekim alanına degebilir diye kullanmadim, basitçe 1 pike yi rulo yapıp yastık kılıfı geçirdim, sadece boyun boşluğuma gelecek şekilde bir şey ayarlamaya çalıştım.
Operasyon boyunca yapılan lokal anestezi vucundundan yavaş yavaş atılacak o süre içinde herkesin dediği gibi genelde sırt üstü uzan, arke enseden akıp gitsin boynundan falan, yoksa yüzün gözün çok şişer. İlk 2-3 gün genelde böyle bekliyceksin.. uyusanda uyumasanda.