Ben uzun sac icin yaptirmistim 3-4 ay sonra hatta 1-2 ay sonra kizila donmustu, saclarima fon cekip wax suruyordum o yuzden belli olmuyordu kizillik ( dogal haline kesinlikle birakamiyorsun beyaz tenli kumralim net belli oluyordu. ). Zaman gectikten sonra kendimi kotu hissetmeye basladim ; kafa derimi kamufle etmeye calisiyorum aklim surekli sacimda ,kafamda ( ki hala oyle ) bunlardan kurtulma karari aldim. Sacimi bi kere 1 vurdum ocak ayinda, tepe kipkirmizi arkadaslarim noldu sana fln diyor; sonraki surecte zaten yukarida anlattigim gibi. Sac simulasyonu yaptiracaksaniz kesinlikle cok cok ince ve golge belli belirsiz olmali ( kelseniz ). Uzun saclar icin kullanicaksaniz seyrekliginiz az olmali; uzun saclarda seyreklik yuzde 50 den fazlaysa yaptirmayin sivama boyama seklinde asla yaptirmayin.
Hocam zaten 3 numaradan daha kısa kullanmayacaksaniz tavsiye etmiyorlar pek. Ben kaziticam her gün. Fakat ustlere değil de arkalara ve yanlardaki donor bölgeye (8 yıl önce saç ektirmistim) yaptiricam.
Ustlere yaptirmayacak olma nedenim, açıklık fazla ise (benim şuan sadece en onlerde var,, saç çizgisi şeklinde) doğal görünmüyormus. Gelen geçen bakıyormuş nolmus bunun kafasına diye. Ben zaten kimse bakmasın diye yaptırıyorum bunu, önüne gelenin dikkatini cekecekse böyle, ustlere hiç yaptırmam daha iyi diye düşündüm.
Ama şimdi siz de "SMP kesinlikle çok çok ince ve gölge belli belirsiz olmalı(kelseniz)" diyorsunuz. Çok çok ince ve gölge belli belirsiz olursa doğal görünme ve dışarıdan ilk gören biri tarafından anlaşılmama ihtimali de mi var?