Merhaba Game34,
Xpecia tabletin içerisinde sadece 2 mg biotin bulunuyor. Solgar biotin ise 5 mg içeriğe sahiptir. Biotin bildiğimiz üzere H vitaminidir. Bu vitaminin saça etki edebilmesi için 2,5 mg doktorlar tarafından yeterli görülüyor. Ancak kimi doktorlar 5-10 mg biotin kullanımını da saça etki etmesi bakımından şart koyabiliyor.
Ben ekimden sonra Solgar biotin 5 mg başladım. 1 aylık süreçten sonra da araştırmalarım doğrultusunda Medobiocomplex kampsülü de tedavi sürecine ekledim. Medobiocomplexi tercih etmemin sebebi Xpecia'ya göre içerik bakımından oldukça güçlü olmasıdır. Eğer iki kapsülü karşılaştırırsan içerik farkını görebilirsin. Ayrıca kapsülün yanında biotin şampuan veriliyor. Biotin şampuanı da oldukça güzel şuan için çok memnunum.
Şok dökülme konusuna gelecek olursak, saçlara gözüm gibi baktım ve biotin takviyeleriyle saç ekimi sürecini destekledim. Şok dökülmeye çok bir etkisi olsa emin ol bende etkisi büyük olurdu. Şok dökülme kişiden kişiye değişiyor. Ancak bu takviyeler saçların şok dökülmeden sonra çabuk çıkmasını ve hızlı uzamasına şüphesiz büyük katkı sağlıyor. 45. gün fotoğraflarıma bakarsan çıkışları görebilirsin. 45 gün çok erken bir süre olmasına karşın, bu takviyelerin süreci hızlandırması konusunda etkili olduğunu düşünüyorum.