Gönderen Konu: Yoğun Saç Dökülmesi  (Okunma sayısı 6448 defa)

ahmetbird

• Full Member
Ynt: Yoğun Saç Dökülmesi
« Yanıtla #15 : 21 Ekim 2019, 12:09:19 »
Hocam minoxun yan etkiler minimal ben 1 ay oldu ne kaşıntı ne yanma hiç bir şey görmedim umarım kalple ilgili sıkıntılarda çıkarmaz dediğim gibi hiç tedavi uygulamazsan anca dökülmesini gözlersin ne kadar kabullenmek zor olsada başka bir tedavi yok

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #16 : 24 Ekim 2019, 16:39:09 »
Her yerde dökülme devam ediyor, muhtemelen kel kalacağım.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 25 Ekim 2019, 11:28:30 »
Hocam minoxun yan etkiler minimal ben 1 ay oldu ne kaşıntı ne yanma hiç bir şey görmedim umarım kalple ilgili sıkıntılarda çıkarmaz dediğim gibi hiç tedavi uygulamazsan anca dökülmesini gözlersin ne kadar kabullenmek zor olsada başka bir tedavi yok

Kalple ilgili ihtimalleri çok korkutuyor beni hocam. Bu şekilde de sadece bekliyorum kel kalmayı.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 26 Ekim 2019, 14:22:31 »
Kan tahlillerime baktırdım, sonuçlar şöyle arkadaşlar:

Sedimentasyon: 2 (referans değeri: 0-15)
Tam Kan (Hemogram): 7.75 (referans değeri: 4-10)
Trigliserid: 75
Demir bağlama kapasitesi: 177 (referans değeri: 120-370)
Demir (Serum): 145 (referans değeri: 65-175)
Kolesterol: 144
Alanin aminotransferaz (ALT): 14
Aspartat transaminaz (AST): 17
Glukoz(AKS): 79 (referans değeri: 70-105)
Vitamin B12: 183 (referans değeri: 187-883)
TSH: 0.7945 (referans değeri: 0.34-4.94)
Ferritin: 72.30 (referans değeri: 22-275)
Serbest T4: 1 (referans değeri: 0.47-1.48)

Arkadaşlar, sonuçlar bu şekilde. Dökülme genetik mi oluyor?

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 27 Ekim 2019, 02:13:08 »
Kan tahlillerime baktırdım, sonuçlar şöyle arkadaşlar:

Sedimentasyon: 2 (referans değeri: 0-15)
Tam Kan (Hemogram): 7.75 (referans değeri: 4-10)
Trigliserid: 75
Demir bağlama kapasitesi: 177 (referans değeri: 120-370)
Demir (Serum): 145 (referans değeri: 65-175)
Kolesterol: 144
Alanin aminotransferaz (ALT): 14
Aspartat transaminaz (AST): 17
Glukoz(AKS): 79 (referans değeri: 70-105)
Vitamin B12: 183 (referans değeri: 187-883)
TSH: 0.7945 (referans değeri: 0.34-4.94)
Ferritin: 72.30 (referans değeri: 22-275)
Serbest T4: 1 (referans değeri: 0.47-1.48)

Arkadaşlar, sonuçlar bu şekilde. Dökülme genetik mi oluyor?

Tahlillerde bir sorun yok sadece b12 biraz eksik takviyesini al kullan onun dışında tahliller temiz. Androgenetik alopeside yani genetik dökülme dijital mikroskopla iyi bir doktorun incelemesiyle net teşhis konur. Bunun dışındaki dökülme ve bağışıklık sistemi hastalıkları için daha geniş tahlillere ihtiyaç var. Sıradan bir dermatolog yerine bu iş ile özel ilgilenen birimlere gitmelisin. Veya o birimlerde görev yapan doktorların özel muayenesine. Bu tahlillerin sonuçlarını da götür. Cerrahpaşa saç hastalıkları birimine gitmeni tavsiye ederim
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 07 Aralık 2019, 10:04:51 »
Tahlillerde bir sorun yok sadece b12 biraz eksik takviyesini al kullan onun dışında tahliller temiz. Androgenetik alopeside yani genetik dökülme dijital mikroskopla iyi bir doktorun incelemesiyle net teşhis konur. Bunun dışındaki dökülme ve bağışıklık sistemi hastalıkları için daha geniş tahlillere ihtiyaç var. Sıradan bir dermatolog yerine bu iş ile özel ilgilenen birimlere gitmelisin. Veya o birimlerde görev yapan doktorların özel muayenesine. Bu tahlillerin sonuçlarını da götür. Cerrahpaşa saç hastalıkları birimine gitmeni tavsiye ederim

Teşekkür ederim yorumunuz için hocam. Emphair’e gittim. Prp+mezoterapi önerdi ama forumdan baktığım kadarıyla genetik dökülmelerde işe yaramıyormuş, o yüzden vazgeçtim yaptırmaktan. Akışına bıraktım, süreç  tamamen bitmeden saç ekimi yaptıran biri vardı forumda, öyle mi yapsam diye düşünüyorum açıkçası. Tamamen dökülmesini beklersem çok uzun yıllar sürer, hem de psikolojik olarak kötü hissederim. Sizce ne yapmalıyım hocam?

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 07 Aralık 2019, 21:01:10 »
Arkadaşlar 2.5 yıldır minoksidil kullanıyorum. Geçen hafta kontrol amaçlı kardiyolojiye gittim. Minoksidil kullandığımı söyledim. Doktor kafaya sıkılan minoksidilin kalbe zarar vermesi mümkün değil dedi. Tansiyonumu ölçtü ekg istedi ve kendisi kamerayla muayene etti. Sonuç kalpte hicbir sıkıntı yok kullanmaya devam edebilirsin dedi. Benim bir sıkıntım hiç olmadı ve kontrol amaçlı gittim

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 07 Aralık 2019, 21:04:53 »
Teşekkür ederim yorumunuz için hocam. Emphair’e gittim. Prp+mezoterapi önerdi ama forumdan baktığım kadarıyla genetik dökülmelerde işe yaramıyormuş, o yüzden vazgeçtim yaptırmaktan. Akışına bıraktım, süreç  tamamen bitmeden saç ekimi yaptıran biri vardı forumda, öyle mi yapsam diye düşünüyorum açıkçası. Tamamen dökülmesini beklersem çok uzun yıllar sürer, hem de psikolojik olarak kötü hissederim. Sizce ne yapmalıyım hocam?

Yapman gereken şeyler kısıtlı. Ya finasterid ve dutasterid (Bunlar yan etkileri olan ilaçlar) yada minoksidil kullanman gerekir. Minoksidili gunde bir kez aksamları 8 fis olarak kullan. Haftada iki kez konazol sampuanla yıkan diğer günler istediğin sampuanla yıkayabilirsin. Minoksidille ilgili olumsuz olarak söylenenlere takılma. Kullandığın süre içinde saclarin geriye gitmez. Ben 2.5 yıldır kullanıyorum hicbir sıkıntısını görmedim. Zaten 2 3 seneye daha etkili bir tedavi çıkacak. O zamana kadar devam

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 07 Aralık 2019, 21:07:46 »
Bırakınca daha fazla dökülüyor diyenler var, bu doğru mu peki hocam? Şu anda 25 yaşındayım, en az 10 sene kullanmam gerekmez mi?

Doğru değil. Bırakınca dokulmesi gerekenler dökülür. Mesela 3 yıl minoksidil kullanıp bırakırsan 3 yıllık saç gider. Çünkü 3 yil boyunca dokulmesi gerekenleri kafada tutan minoksidildir.

Burakcan

• Full Member
« Yanıtla #24 : 09 Aralık 2019, 00:58:48 »
ben senin saç dökülme derdini çözeceğim  :) fakat öncelikle şuna cevap ver ; tek yumurta ikizinle aynı yerdemi yaşıyorsunuz yoksa farklı yerdemi ? aralarınızda ne farklar var örneğin meslek ,beslenme tarzı ve yaşam şekli gibi.
ayrıca kulak üstü bölgelerdeki dökülmeler normal değil ve kesinlikle genetik dökülme değil sizinkisi.büyük ihtimalle dökülme tahmin ettiğim bir vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor  ama önce sorularıma cevap alayım :)

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 09 Aralık 2019, 08:31:53 »
ben senin saç dökülme derdini çözeceğim  :) fakat öncelikle şuna cevap ver ; tek yumurta ikizinle aynı yerdemi yaşıyorsunuz yoksa farklı yerdemi ? aralarınızda ne farklar var örneğin meslek ,beslenme tarzı ve yaşam şekli gibi.
ayrıca kulak üstü bölgelerdeki dökülmeler normal değil ve kesinlikle genetik dökülme değil sizinkisi.büyük ihtimalle dökülme tahmin ettiğim bir vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor  ama önce sorularıma cevap alayım :)
Aynı yerde yaşıyorum hocam. Aramızda fark yok, meslek olarak ben öğretmenim, o çalışmıyor şu an, kursa gidiyor.

Beslenme tarzı da aynı. B12 eksikliği için Benexol B12 vitamini kullanıyorum, doktor verdi. Ama saçlarımda incelme var, muhtemelen genetik hocam.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 09 Aralık 2019, 08:37:00 »
Yapman gereken şeyler kısıtlı. Ya finasterid ve dutasterid (Bunlar yan etkileri olan ilaçlar) yada minoksidil kullanman gerekir. Minoksidili gunde bir kez aksamları 8 fis olarak kullan. Haftada iki kez konazol sampuanla yıkan diğer günler istediğin sampuanla yıkayabilirsin. Minoksidille ilgili olumsuz olarak söylenenlere takılma. Kullandığın süre içinde saclarin geriye gitmez. Ben 2.5 yıldır kullanıyorum hicbir sıkıntısını görmedim. Zaten 2 3 seneye daha etkili bir tedavi çıkacak. O zamana kadar devam

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Evet, ya Finasterid ya da türevi ilaçları kullanmak gerekli, ama ciddi yan etkileri varmış. O sebeple kullanmadım hiçbir şey, şu an için yalnızca konazol medikal şampuan kullanıyorum, o kadar. 2-3 seneye daha iyi bir tedavi çıkacağını pek sanmıyorum hocam, ilaç firmaları iyi para kazanıyor bu durumdan. Tamamen sürecin bitmesini beklemeden ekim yapan arkadaşlar vardı forumda. Onların dediği gibi yapsam pişman olur muyum? Gittikleri yer, önceden dökülecek yerleri anlayıp ona göre ekim yapıyormuş, o yüzden hâlihazırda saçın varken yaptır, diyorlar. Bilemiyorum tabii ben.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 09 Aralık 2019, 18:38:47 »
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Evet, ya Finasterid ya da türevi ilaçları kullanmak gerekli, ama ciddi yan etkileri varmış. O sebeple kullanmadım hiçbir şey, şu an için yalnızca konazol medikal şampuan kullanıyorum, o kadar. 2-3 seneye daha iyi bir tedavi çıkacağını pek sanmıyorum hocam, ilaç firmaları iyi para kazanıyor bu durumdan. Tamamen sürecin bitmesini beklemeden ekim yapan arkadaşlar vardı forumda. Onların dediği gibi yapsam pişman olur muyum? Gittikleri yer, önceden dökülecek yerleri anlayıp ona göre ekim yapıyormuş, o yüzden hâlihazırda saçın varken yaptır, diyorlar. Bilemiyorum tabii ben.

Bir kaç yil sonra çok daha etkili tedaviler çıkacak. Samumed isimli firma bir molekül geliştirdi. Amerika'da faaliyet gösteren bir Türk firması sahibi Osman Kibar. Amerika ve Avustralya'da faz 1 ve 2 calismalari tamamlandi. Son faz çalışması Cerrahpaşa tıp fakültesinde 625 kisi uzerindede 2019 ağustosta başladı. 2020 ağustosta bitecek. İlaçla ilgili büyük ışık görüldü. Çok iyi sonuçlar elde edildi ve herhangi bir yan etki görülmedi.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 10 Aralık 2019, 07:17:14 »
Bir kaç yil sonra çok daha etkili tedaviler çıkacak. Samumed isimli firma bir molekül geliştirdi. Amerika'da faaliyet gösteren bir Türk firması sahibi Osman Kibar. Amerika ve Avustralya'da faz 1 ve 2 calismalari tamamlandi. Son faz çalışması Cerrahpaşa tıp fakültesinde 625 kisi uzerindede 2019 ağustosta başladı. 2020 ağustosta bitecek. İlaçla ilgili büyük ışık görüldü. Çok iyi sonuçlar elde edildi ve herhangi bir yan etki görülmedi.

Umarım öyle olur hocam. Bir ara saç kökü klonlama yapılacağını ve artık kelliğin tamamen ortadan kalkacağını söylüyorlardı ama hâlâ bir ses yok.

heprotar

• Sr. Member
« Yanıtla #29 : 11 Aralık 2019, 01:25:35 »
Aynı yerde yaşıyorum hocam. Aramızda fark yok, meslek olarak ben öğretmenim, o çalışmıyor şu an, kursa gidiyor.

Beslenme tarzı da aynı. B12 eksikliği için Benexol B12 vitamini kullanıyorum, doktor verdi. Ama saçlarımda incelme var, muhtemelen genetik hocam.

hocam tek yumurta ikizi olduğunuza eminmisiniz  :) çift olmasın .senin saçın dökülürken ikizinin dökülmemesi bilimsel olarak imkansız bir şey tabi aynı çevresel faktörler ve beslenme tarzınızın aynı olduğunu düşünürsek bu işte ciddi bir tuhaflık var.
mümkünse buraya ikizinin saç durumunu foto atabilirmisin cidden böyle bir şey varmı çok merak ettim  :)

Facebook Twitter Instagram