Gönderen Konu: Ekim mi Tedavi mi? RESİMLİİİ  (Okunma sayısı 12157 defa)

Keladayı07

• Jr. Member
  • **
Ekim mi Tedavi mi? RESİMLİİİ
« : 08 Ekim 2019, 23:23:11 »
Çok uzatıp değerli vaktinizi çalmıcam. 18 yaşında dökülmem başladı. 20 yaşında kan tahlillerim normal çıkınca acemi doktorun aceleci yönlendirmesiyle minoxile başladım. 1 senede saçlarım 16.17 yaşında ki halime döndü ki zaten açıklığım yoktu şakaklar tepe normaldi sadece hafif cansızlık seyreklik vardı. 1 sene sonra saçla baş edemeyeceğim saç spreyiyle kontrol edebildiğim seviye de saçım gürleşti. Şımarıklık yapıp ilacı bi anda bıraktım. 3 ay tek tel dökülmem olmadı. 4. Aydan itibaren saçım agresif dökülmeye başladı. 4 ay sonra şakaklar açıklı ve hayatım da ilk defa saç derimi gördüm. Tekrar minoxile sarıldım 5 ay sonra saçlarım topladı sonra yeni iş stresti düzensiz kullanımdı derken saçlarım tekrar döküldü. Döngü olayıda girmiş olabilir. Baktım saç ilacı kullandıkça dökülüyor. Tamamen bıraktım ne olacaksa olsum dedim. Demez olaydım tepede %30 civarı saçım kaldı. Bundan 7 ay önce tekrardan minoxa başladım. 5. Ayda max verime ulaştım yüzümde ki kellik ifadesi gitti ön çizgim belirginleşti sorun kalmadı derken hop bi döngü daha ve şimdi ki kıvama geldim 3 aydır sağlam dökülme var. 2 ay önce sevgilimden ayrıldım başım uyuşacak derece de strese girdim gerisi ni siz düşünün. Hayatım boyunca da böyle oldu herşeyi kafaya takar herşey de ince düşünür sorun bulurdum kendime takacak. Artık bıkkınlık geldi ektirsem olmaz mış ilaç ömür boyu olmazmış ne yapacam ben kellik hayatımı bitirdi ben izlemeye devam mı edecem. Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum nedir bunun çözümü? Şimdide Allah razı olsun.

Keladayı07

• Jr. Member
  • **
Ynt: Ekim mi Tedavi mi? RESİMLİİİ
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2019, 23:23:58 »
Bu arada yaşım 26 bu güne kadar minox harici hiçbirşey kullanmadım.

Roninn3

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 09 Ekim 2019, 00:48:34 »
minoxil malesef böyle bir şey tek başına bir yere kadar.yanına finasterid kullanman gerekirdi yanlış anlama öneri olarak söylemiyorum ama malesef bu iş böyle.dünyada bilimsel olarak kabul görmüş tek tedavi minoxil + finans ikilisi .sadece finans yada sadece minox bir ile yaramıyor tabi bu dediğim saçları olupta aktif dökülmesi olanlar için yoksa adam kel kalmış bunları kullanmış yada saçları aşırı seyrelmiş bunlardan medet umuyorsa o da umutsuz vaka olur.
sana tavsiyem madem minoxa tekrar başladın bunu dermaroller ile destekle ama aşırı sık değil ve ince boyu kısa kullan 0,25 gibi yoksa yanetki yapıp sıkıntı çıkarabilir .minoxilde çok tehlikeli bir ilaç aslında dozunu oldukça düşük tutmak lazım.
gerçi dermaroller senin saça olmaz unutmadan belirtelim ancak dermastamp kullanabilirsin.

tudors

• Full Member
« Yanıtla #3 : 09 Ekim 2019, 01:29:24 »
bence tedavi dene ekim olmaz bu saça.

Keladayı07

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 09 Ekim 2019, 01:41:20 »
Tudors hocam ekilse bile dökülür mü diyosun. Ön çizgi ve şakaklar canımı sıkıyor oralara ağırlıklı ekim düşünüyorum ama saçım donör fln komple ince telli

Keladayı07

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 09 Ekim 2019, 01:45:07 »
Roninn3 tavsiyen için eyvallah hocam. Dermarolleri bende düşünüyorum ama saçı kısaltmak gerekiyo olmadı 3 numaraya vurdurucam. Biliyorum finans minox tek çözünü ama en azından finansa bulaşmadan vitamin doğal gıdalarla dht bloklama dht bloker şampuanlarla vitanim vs bunlarla birşeyler yapamazmıyım. Şimdiki psikolojiyle Saçı kurtaralım derken ilerde daha da pişman olmak istemiyorum.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 09 Ekim 2019, 04:01:16 »
Roninn3 tavsiyen için eyvallah hocam. Dermarolleri bende düşünüyorum ama saçı kısaltmak gerekiyo olmadı 3 numaraya vurdurucam. Biliyorum finans minox tek çözünü ama en azından finansa bulaşmadan vitamin doğal gıdalarla dht bloklama dht bloker şampuanlarla vitanim vs bunlarla birşeyler yapamazmıyım. Şimdiki psikolojiyle Saçı kurtaralım derken ilerde daha da pişman olmak istemiyorum.

Minoksidil ve saw palmetto kabak çekirdeği yağı içeren gıda takviyesi kullanmalısın ve haftada iki kez konazol sampuan
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Keladayı07

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 09 Ekim 2019, 19:38:07 »
Bugün estaworld saç ekim merkeziyle görüşmeye gittim. Ön bölgede 2 parmak gerileme var buraya ekim yaparız kalan saçı da 30 küsur yaşına kadar minoxla korursun sonra ikinci seans yaparız denildi. Başka bi merkezle daha önce WhatsApp dan fotoğraflar aracılığıyla bilgi almıştım. Minoxu bırak üst tarafta ki saçların %70'i gidecek gelebilecek max seviyeye gelsin o zaman  ekelim demişler di. Kafam çok karıştı.

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #8 : 09 Ekim 2019, 19:41:58 »
Uzak dur 07 söylediğin   saç ekim  merkezinden   iyi araştırma  yap  saç ekim mağdur olmak istemiyorsanız ..

Keladayı07

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #9 : 10 Ekim 2019, 00:28:10 »
Bana da çok güven vermedi benden bilgili değiller kadın da bunu söyledi bana sürekli

Keladayı07

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #10 : 10 Ekim 2019, 18:23:12 »
Arkadaşlar umutsuz vakamıyım çözümü yok mu?

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #11 : 10 Ekim 2019, 18:32:48 »
Merhaba,

Size sıklaştırma ekimi yapılabilir zira saçlarınızın büyük bir bölümünü kaybetmişsiniz. Bunun yanında medikal tedavi olarak da finasteridi araştırabilirsiniz. Topikal spreyler dökülme devam ettiği sürece tek başına maalesef işe yaramaz. Dht baskılamadan genetik dökülmeyi durdurmak bir yere kadar sonrası sizde olduğu gibi ani dökülmeler ile maalesef karşınıza çıkıyor. Ön bölgede açılma hatra sayılır bir dökülme olduğu için öncelikle doğru bir merkezde ekim yaptırmanız saç probleminiz açısından daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Keladayı07

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #12 : 11 Ekim 2019, 15:15:48 »
Sıkılaştırma işlemi var olan saçlara zarar vermez mi?

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 11 Ekim 2019, 20:37:10 »
Sana dost tavsiyesi sakın ama sakın ekime bulasma, mevcut saclarından da olursun.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 11 Ekim 2019, 21:17:15 »
Ön cizgi düzenlemesi yaptıra bilir daha sonra finasteridle saçlarını güçlendirebilirsin
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram