Ilk yıkamayı mutlaka klinikte yaptırmak lazım mi peki? Kendimiz yapabilirmiyiz, Bursada yim da gelmeye değer mi acaba?
ilk yıkamayı gördüğüm kadarıyla 2.3.4. 5. yani farklı günlerde yapan yerler var(ama bilinen 3.günden sonra köklerin sağlıklı tutunduğu), ilk yıkamayı merkezde yaptırmalısın diye belirli bir zorunluluk yok ama öyle olmasını öneriyor herkes çünkü nasıl dikkatli yıkanması gerektiğini öğrenmek için en başlarda, internette yeterli bilgi ve video var aslında ilk yıkama için onları da izleyerek merkezlerin de tarif ettiği şekilde kendiniz yada birisinin yardımı ile kolaylık la yapabilirsiniz, hiç te zor değil ama ekim olayını kafanıza koyduğunuz da 1 hafta kadar boş vaktiniz olması lazım bence süreci rahat atlatmanız için, çünkü ekimden sonraki 2-3 gün nereyse 24 saat sırt üstü beklemeniz lazım ki ödemi çabuk atmanız ve başınızı minumum hareket ettirip daha az acı çekmeniz için, zaten görüntü olarak çok insan içine çıkmak istemiyorsunuz.
Ben ilk 2-3 gün sadece yemek ve tuvalet ihtiyacı için kalkmaya özen gösterdim onun dışında sırt üstü uzandım sadece, 4. gün ilk yıkamam oldu ondan sonra ödemlerim baya azaldı ve normal gündelik yaşantıma döndüm diyebilirim. Youtube a bakarsan ilk yıkamaların nasıl olması gerektiğine dair videolar var, öncesinde 45dk krem sürüp nemlendirip bekliyorsunuz sonrasında hiç ovalamadan minik dokunuşlarla kremi olabildiğince ılık su yardımı ile kafanızdan atıyorsunuz, sonra bebek şampuanını elinizde köpürtüp gene ovalamadan dikkatlice başınıza dokundurarak sürüp duruluyorsunuz, 5-6 yıkama sonrasında(8.10. gün falan) kabuk dökümü için yıkamanızın biraz sertliğini arttırıp hafif ovalama yöntemi ile kabuklardan kurtuluyorsunuz, zaten 13.-15. günden sonra falanda hemen hemen normal hayatta yıkamalara dönmüş oluyorsunuz.