Gönderen Konu: Şiddetli saç dökülmesi  (Okunma sayısı 1254 defa)

Elektron

• Yeni üye
  • *
Şiddetli saç dökülmesi
« : 07 Ekim 2019, 00:23:23 »
Herkese merhaba yaşım 21, 19 yaşımdan beri saçlarım dökülüyor son 1 senedir bunun şiddeti arttı. Genetik olarak ailede kellik var amcalarım babam abim hepsi kel ama onların eski fotoğraflarına bakıyorum 24-25 yaşında benden çok saçları var ben 21 yaşındayım yanlarım açıldı üstler seyrekleşti yaşıma göre çok fazla bir açılma var. Doktora gittim kan değerlerim normal triod baktırdım normal ama dökülme devam ediyor. Saçlarım sabah yıkadıysam eğer akşam yağlanıyor ertesi gün daha fazla yağlanıyor her gün böyle yağlandığı zamanda dökülme daha çok artıyor gibi geliyor bana.daha demin lavabonun karşısına geçtim elimi saçıma atıyorum 10 tel atıyorum 10 tel durmuyor sürekli böyle sanki hiç durmasam son tel kalana kadar dökülecekmiş gibi. Forumu uzun zamandır takip ediyorum gittim proscar aldım içmedim duruyor herkes bir şey söylüyor  bu yaşta kullanmak doğru değil diyorlar bazıları kullandım saç sökülmem daha çok arttı hiç fayda görmedim gibi gibi.. ne yapmam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok :(

ogcogen1

• Jr. Member
  • **
Ynt: Şiddetli saç dökülmesi
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2019, 17:18:53 »
kardeşim aynı kaderi paylaşıyoruz maalesef benimde 1 senedir ciddi bir dökülme artışı şakak açılması vs vs olarak devam etti maalesef günümüz şartlarından dolayı eskiye göre yeme alışkanlığı saça kullanılan malzemeler fön vs gibi işlemler olduğu için eskilerden 2 3 sene daha önce saç dökülmesi arttığı dünya üzerinde aşikar maalesef sende genetik olduğu için kel kalacaksın bunu bilerek hareket etmelisin eğer kısa saçı yüz tipin kaldırıyor ise mümkün olduğunca kısa tut saçlarını alıştır kendini hemde ama dökülmenin kısa uzun saçlar ile pek alakası yok sana tavsiyem.

uyku düzenini normale sokmalısın yediğin yemeklere dikkat etmelisin kan yapıcı besinlere daha çok yönelmelisin özellikle saç masajı kessinlikle yapmalısın kafadaki kan dolaşımını hızlandırıyor buda saç dökülmesini engelleyip yeni saç çıkmasına destekliyor maalesef şampuan vs pek faydası yok ama medikal tedaviler olarak şunları önereceğim

proscardan uzak dur finasteridi bu yaşta kessinlikle kullanma aşırı yan etkisi var unutkanlık bunların en iyisi göğüs büyümesi libido düşüklüğü ve kısırlığa kadar gidiyor sonuçta prostatta kullanılan ilaçlar bunlar onun yerine minoxil kullanabilirsin onunda yan etkisi var diyorlar fakat fda onaylı bir ilaç kessinlikle faydası olacaktır dermaroller kessinlikle kullanmalısın 0.50 alabilirsin mikro iğneler ile kan dolaşımını hızlandırıyor faydasını görürsün dermaroller + hairforte + xpecia 3 lüsünün yan etkisi yoktur kullanabilirsin saça kesin faydasını görürsün konumu takip edebilirsin zaten maalesef genetik dökülmede pek yapacak birşeyin yok o saçlar dökülecektir ama bu dediklerim ile  1 2 sene düzenli kullanımda güzel farklar görürsün ne kadar ileri tarihe attırabilirsen saç ekimini o kadar faydalıdır

Moraless

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2019, 21:48:41 »
saçın için yağlanma karşıtı bir şampuan kullan ve yıkama sıklığını azaltarak saçlarını buna alıştır.
dermaroller ve arkadaşında dediği gibi saç masajı yap .proscardanda kesinlikle uzak dur.

raxogen

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2019, 12:46:12 »
                  Arkadaşlar , erkek tipi saç dökülme ( androgenetik alopesi ) nedenini özetlersek , hangi tip ürün kullanımının yararlı olacağına karar vermek te kolaylaşacaktır sanırım :
                  Saç hücreleri , Androjen hormonu tarafından baskılandığında yeterli beslenemez ve dökülmeler başlar. Sonrasında da yeni saç üretilemez ve kellik oluşur.  Kimi ürünlerin ( Minoxcidil , Finasterid , Procapil , Saw Palmetto , Stemoxydine , Aminexil v.d.) saç dökülmesini durdurdukları bir gerçektir. Ama çoğu bunu hormonu yokederek sağlar. Fakat gözden kaçan önemli bir yanı vardır bunun : YAN ETKİLER .
                 Örneğin Minoxidil etken maddesi FDA onaylıdır ve saç dökülmesini durdurur , fakat kullanımı bırakıldığında daha yoğun dökülme görülür. Şayet bırakılmaz da uzun süre kullanılırsa , bu sefer de libido kaybına,erkeklik işlevlerinin kaybına ve göğüs uçlarında hassasiyete , sonrasında da göğüslerde büyümeye yol açar.
                 Diğer bir örnek Finasterid : Sağlık Bakanlığının 20.06.2018 Tarih ve 46977249-510-01-10E-114477 Sayısı ile eczacı ve doktorlara gönderdiği yazıda " Depresyon ve intihar düşüncesi riskinin varlığına işaret edilmiştir.İngiltere'de bu etken maddeli ilaçları kullanan vatandaşlar takip altındadırlar.
                 Bu ve bunun gibi yan etkileri şüphesiz ki kimse yaşamak istemez. Saç dökülmesini önleyici ürün kullanmak ise yaşam boyu sürecek bir disiplini gerektirir . Hangi ürün sahibi size " kullan ve sorunu kökten çöz , bir daha kullanmana gerek yok " derse , bilin ki doğruyu söylemiyordur. Aynı durum , saç ekiminde de sözkonusudur : Saç ekiminden sonra vücudumuz normal çalışma düzeninde devam edeceği için , daha önceden dökülmeye neden olan şartlar aynen devam edeceği için , vücut normaline göre dökülmeler yine başlayacaktır. Ancak dökülme koşullarını ortadan kaldırırsanız , dökülme durur.
                 Saçlarınızın dökülmesine neden olan hormonu ortadan kaldırmadan ( erkeklik işlevlerini bozmadan ) yalnızca saç hücresine ulaşmasını bloke ederek , yanetkisiz sağlayan , uzun süreli kullanıma uygun , tamamen bitkisel içerikli , saç dökülmesini durduran ve yeni saç oluşumuna destek olacak tüm özelliklere sahip , Amerika patentli , Avrupa Birliği kozmetik kodekslerine uygun , Türkiye'nin tek Sağlık Bakanlığı izni olan bir ürün arıyorsanız : MELOXCIN.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2019, 14:52:10 »
                  Arkadaşlar , erkek tipi saç dökülme ( androgenetik alopesi ) nedenini özetlersek , hangi tip ürün kullanımının yararlı olacağına karar vermek te kolaylaşacaktır sanırım :
                  Saç hücreleri , Androjen hormonu tarafından baskılandığında yeterli beslenemez ve dökülmeler başlar. Sonrasında da yeni saç üretilemez ve kellik oluşur.  Kimi ürünlerin ( Minoxcidil , Finasterid , Procapil , Saw Palmetto , Stemoxydine , Aminexil v.d.) saç dökülmesini durdurdukları bir gerçektir. Ama çoğu bunu hormonu yokederek sağlar. Fakat gözden kaçan önemli bir yanı vardır bunun : YAN ETKİLER .
                 Örneğin Minoxidil etken maddesi FDA onaylıdır ve saç dökülmesini durdurur , fakat kullanımı bırakıldığında daha yoğun dökülme görülür. Şayet bırakılmaz da uzun süre kullanılırsa , bu sefer de libido kaybına,erkeklik işlevlerinin kaybına ve göğüs uçlarında hassasiyete , sonrasında da göğüslerde büyümeye yol açar.
                 Diğer bir örnek Finasterid : Sağlık Bakanlığının 20.06.2018 Tarih ve 46977249-510-01-10E-114477 Sayısı ile eczacı ve doktorlara gönderdiği yazıda " Depresyon ve intihar düşüncesi riskinin varlığına işaret edilmiştir.İngiltere'de bu etken maddeli ilaçları kullanan vatandaşlar takip altındadırlar.
                 Bu ve bunun gibi yan etkileri şüphesiz ki kimse yaşamak istemez. Saç dökülmesini önleyici ürün kullanmak ise yaşam boyu sürecek bir disiplini gerektirir . Hangi ürün sahibi size " kullan ve sorunu kökten çöz , bir daha kullanmana gerek yok " derse , bilin ki doğruyu söylemiyordur. Aynı durum , saç ekiminde de sözkonusudur : Saç ekiminden sonra vücudumuz normal çalışma düzeninde devam edeceği için , daha önceden dökülmeye neden olan şartlar aynen devam edeceği için , vücut normaline göre dökülmeler yine başlayacaktır. Ancak dökülme koşullarını ortadan kaldırırsanız , dökülme durur.
                 Saçlarınızın dökülmesine neden olan hormonu ortadan kaldırmadan ( erkeklik işlevlerini bozmadan ) yalnızca saç hücresine ulaşmasını bloke ederek , yanetkisiz sağlayan , uzun süreli kullanıma uygun , tamamen bitkisel içerikli , saç dökülmesini durduran ve yeni saç oluşumuna destek olacak tüm özelliklere sahip , Amerika patentli , Avrupa Birliği kozmetik kodekslerine uygun , Türkiye'nin tek Sağlık Bakanlığı izni olan bir ürün arıyorsanız : MELOXCIN.

Hocam nereden temin edebiliriz böyle bir ürünü?

Facebook Twitter Instagram