Selamlar bugün 5 Ekim 2019 Emphairde saç ektirdim. Öncelikle operasyondan bahsedeyim.
1-Form doldurma.
2-Kan tahlili , tansiyon , şeker kontrolü. Ön saç çizgimi kendim belirledim lider onayladı.
3-Comfort adlı iğnesiz anestesi yapıldı sinek ısırığı gibiydi.
4-Anestezi iğneleri yapıldı comfort sayesinde çok az bir yanma oldu enjeksiyon anında o kadar.
5-Uyuşma sağlandıktan sonra micromotorla alım yapıldı acısız. Geçici pansuman ve bandaj yapıldı.
6-Ön taraf aynı şekilde uyuşturuldu.
7-Kanal açma gerçekleştirildi çok az acı hissettiğim anda söyledim ve anestezi iğnesi yapıldı.
8-Yemek ihtiyaç molası.
9-Serum bağlandı içinde ağrı kesici vb. şeyler varmış. Alınan grefler ekildi yine çok az acı hissettiğim anda söyledim ve anestezi iğnesi yapıldı.
10-Kafa temizlendi tekrar arkaya pansuman yapıldı ve bandajlandı.
11-Kullanılacak ilaçlar(ödem söktürücü, ağrı kesici birkaç ilaç daha) ve şapka kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı ve çıkış yaptım.
1-4 --- 1 saat.
5 --- 2.5 saat.
6-7 --- 1 saat
8 --- 30 dk.
9-11--- 2 saat toplamda 7 saat civarı sürdü.
Bariz açıklık sadece ön tarafta olduğu için 2630 greft öne ekildi. 300 greft ise arka tarafa dolaşımı hızlandırması için ekildi.
Alınan saçların çok ince telli olduğu ve dolaşımın hızlı olduğu söylendi.
Kısacası kök alımında yüz üstü yatmak ve anestezi esnasında iğnedeki ilacın enjeksiyon anında oluşturduğu anlık ufak yanma harici son derece rahattım ekip vs. çok memnun kaldım şimdilik.
Resimler ve bilgilendirmeleri aktarıcam nasipse.