Gönderen Konu: Finasterid kullanıcıları için Largınıne kullanımı  (Okunma sayısı 14950 defa)

Cassowary

• Sr. Member
Ynt: Finasterid kullanıcıları için Largınıne kullanımı
« Yanıtla #105 : 07 Şubat 2020, 23:53:22 »
3 ay kullandım bende küçük bir tecrübe anektodu aktarayım,
Konu başlığı finasterid yan etkilerini hafifletmek için kullanımı adı altında açılmış ama ben bunu saç için kullanmıştım,kan dolaşımı için bla bla bla .
Finasteride yan etkilerini savuşturur mu bilemiyorum ama saç için kullanmak istiyorsanız zaman ve para kaybı olma ihtimali yüksek,genel sağlık olarak düşünüyorsanız abartıya kaçmamak ve doktora danışarak düşünülebilir. Bir
İlk başta şu yanılgıya düştüm,bunu sistemik minoxil gibi algıladım öyle düşündüm burada çok yanıldım.
Damarları genişletiyor,saçlar canlanıyor kısmını ben farketmedim,saç konusunda tek bir artısını hissetmedim.
Eğer benim gibi sistemik oral minoxil gibi düşünen olursa şunları söylemek istiyorum;
-Minoxil potasyum kanallarını açar
-minoxil Pge2 indikler,Pgd2 inhibe eder
-minoxil antiandrojendir (bu çoğu yerde geçmez ve öyledir)
-minoxil anti inflamatördür
-Arjinin ise karpuzdan farkı yok.Hatta karpuzda cutrülin bulunuyor daha koplex daha yararlı desem asla abartı olmaz.

Arjinin hakkında yaşadıklarım,
-Enerji ve dinçlik verdiği doğru
-Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
-nitrik oksit oluşumuna yardımcı oluyor ve damarları genişletiyor ama şunun bilinmesi önemli nitrik oksidin vucutta yarılanma süresi 10 sn evet 10 sn sonra damarlar yine eski haline geri geliyor.

Bysempatik

• Full Member
« Yanıtla #106 : 09 Şubat 2020, 15:55:03 »
spor yaptığım için bir dönem arjinin denemiştim, hakkında yapılan bilimsel araştırmalara şu siteden ulaşabilirsiniz ; https://examine.com/supplements/arginine/

sonuç olarak çok minimal etkileri var(besinler yeterli) ve gereksiz bir supplement. Bunun yerine sitrülin kullanmanız daha yararlı olacaktır. https://examine.com/supplements/citrulline/
Kardeşim şuan kullandığın kabul görmüş bir sitrülin ürünü var mı? Ya da önereceğin bir ürün mevcut mu?

Bysempatik

• Full Member
« Yanıtla #107 : 09 Şubat 2020, 16:46:55 »
Egzersizden önce 2.2 g Ornitin ile eşleştirilmiş 3g Arginin alındığında, ağırlık eğitimli erkeklerde egzersize bağlı testosteron artışında artış görülmez

Kaynak: https://examine.com/supplements/arginine/research/#nutrient-nutrient-interactionscomparisons_citrulline

Soruna  bilimsel temele dayandırılmış bir cevap bulabilirsin.

EMİNBEY

• Hero Member
« Yanıtla #108 : 09 Şubat 2020, 19:26:34 »
spor oncesi 30 dakika once aliyorum, gym performansini mukemmel derecede degistiriyor. Asiri kullanimda dudakta ucuk yapabilir. Eger dudakta ucuk cikarsa, kullanmayin derim.

Bunun yaninda gece disari cikarken de kullanabilirsiniz. Kadinlara karsi kullanilabilecek mukemmel bir silah.
arginine den mi bahsediyorsunuz

dusk

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #109 : 05 Mart 2020, 20:09:05 »
Kardeşim şuan kullandığın kabul görmüş bir sitrülin ürünü var mı? Ya da önereceğin bir ürün mevcut mu?

ben proteinocean'dan almıştım, siteyle bir bağlantım yok yemeksepeti indirim kodu veriyor o yüzden buradan almıştım. Fiyatlarıda uygun gibi.
Protein7 ve supplementler.com'u da kullanıyorum.
Şimdi de şu ürünü deneyeceğim: https://www.proteinocean.com/preworkout
5000mg arjinin içeriyormuş, 1000mg da sitrülin. Ben preworkout amaçlı kullanacağım, diğer etkileri hakkında da yorum yaparım.

Tek sitrülin alcaksanız sitrülin malat olanını değil direk sitrülin alın.

Yukarıda ki arkadaşa cevap olarak pump etkisi yapan bu ürünler, peniste de benzer etki gösterdiği söyleniyor. Yurtdışında tedavi amaçlı kullananları da okudum.
Penis sertliği ereksiyon vs, damarlardaki kan akışıyla doğru orantılı olduğu için doğru olabilir. (Kullandığın günler etkili sadece)

Yine keçiboynuzu özünü (pekmez gibi bişey) önermeden geçmeyeyim bence müthiş bir besin, özellikle düşük libido ve brain fog yaşayanlar bir denesin derim.
Koska olmasın çok fazla kimyasal var. Soğuk sıkım olsun, bendeki şitoğlu diye bir marka.

• Ekim Tarihi: 28.01.21
  • Ekim Merkezi ismi Serkan Aygın Klinik
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi Propecia, zma, omega 3

Bysempatik

• Full Member
« Yanıtla #110 : 05 Mart 2020, 21:16:26 »
ben proteinocean'dan almıştım, siteyle bir bağlantım yok yemeksepeti indirim kodu veriyor o yüzden buradan almıştım. Fiyatlarıda uygun gibi.
5000mg arjinin içeriyormuş, 1000mg da sitrülin. Ben preworkout amaçlı kullanacağım, diğer etkileri hakkında da yorum yaparım.

Yukarıda ki arkadaşa cevap olarak pump etkisi yapan bu ürünler, peniste de benzer etki gösterdiği söyleniyor. Yurtdışında tedavi amaçlı kullananları da okudum.
Penis sertliği ereksiyon vs, damarlardaki kan akışıyla doğru orantılı olduğu için doğru olabilir. (Kullandığın günler etkili sadece)

Yine keçiboynuzu özünü (pekmez gibi bişey) önermeden geçmeyeyim bence müthiş bir besin, özellikle düşük libido ve brain fog yaşayanlar bir denesin derim.
Koska olmasın çok fazla kimyasal var. Soğuk sıkım olsun, bendeki şitoğlu diye bir marka.
Tecrübelerini bekliyorum kardeşim

Bysempatik

• Full Member
« Yanıtla #111 : 05 Mart 2020, 21:49:23 »

Birde kardeşim bu toz değil mi? Bunun tablet halinde olan şekli var mı?

Bysempatik

• Full Member
« Yanıtla #112 : 05 Mart 2020, 22:07:57 »
Finasterid kullanan arkadaşların yan etkiyi ve yağlanmayı azaltması için ve aynı zamanda cinsel gücü arttırmak için L-Argınne kullanmasını tavsiye ederim Aynı zamanda kan akışını hızlandıracağı için saçların beslenmesinede fayda sağlayacaktır çıkış zamanı.

1000 lik veya 5000 mg alınabilir

Günlük ben 1000 mg tercih ediyorum 500 mg den ise 2 adet+1000.

Marka çeşitleri değerlendirilebilir.

Arginine Faydaları Nelerdir?
Bağışıklığı geliştirir: L-Argininin beden üzerindeki en önemli etkilerinden biri, timus bezi aktivitelerini
çoğaltmaktır. Timus bezi T-hücrelerini üretmekten sorumludur, ve bedende ne kadar yüksek oranda Thücresi
varsa, bağışıklık sistemi o denli güçlü demektir. L-Alginin, yeni T-hücreleri üretmekte bedene
yardımcı olur ve karşılığında kanser, tümör büyümelerinin yavaşlamasında; AIDS gibi bedenin
bağışıklık sistemini baskılayan hastalıklarda etkilidir.

Arginin-Nitrik oksit ilişkisi
L-Argininin bir başka yararı, nitrik oksit sentezidir. Nitrik oksit kan damarlarını genişletir ve gevşetir,
kalp ve beyne doğru olan kan akışını arttırır. Bu nedenle L- Arginine takviyesi, kalp ve damar sorunu
yaşayan herkes için faydalı olabilir.

Zayıflama ve Vücut Geliştirme
L- Arginine takviyesi, vücut geliştirme ve zayıflama ile ilgilenenler arasında oldukça popülerdir. Arginin
proteini metabolize ederek bedendeki yağ miktarını düşürür. Bu, vücuttaki nitrojen dengesi geliştirerek
yapılır ve vücut bu nedenle proteini daha kolay bir şekilde kas kütlesi haline dönüştürebilir.

Infertilite
Arginin sperm sayısını arttırır. Çalışmalar, yüksek doz argininin, sperm sayısı düşük erkekler üzerinde
son derece yararlı olabildiğini göstermiştir. Arginin aynı zamanda, ereksiyon sorunları için doğal bir
tedavi olarak da kullanılabilir. Bu durum, argininin, vücutta nitrik oksiti uyararak, genital bölgedeki kan
akışını arttırmaya yardımcı olduğu gerçeğinden kaynaklanmaktadır.
Finastridin yan etkileri için ''İnvader'in'' önerdiği ürünü kullansam ağır mı olur?
İlk günümdeyim finas+apikobal(b1+b6+b12) vitamini kullanmaya başadım. Vitamini B12 eksik olduğu için doktor yazdı. Birde arkadaşın önerdiği pre-workout (1 serviste 5000mg Arjinin+ 1000mg Sitrulin ....) var. Beraberinde haftada minimum 4 gün spor yapıyorum.

Ocean13

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #113 : 06 Mart 2020, 20:24:02 »
Larginine yerine Hardline Nox 2 kullansam sizce sporda nasıl olur? Bu ürünün de içinde Larginine baya yüksek var gözüküyor ama yanında daha bir çok şey var
Güç ve performans için düşündüm bunu ama daha önce hiç böyle bir şey kullanmadım. Fazla kiloları atmak için salonda işe yarar diye düşündüm

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #114 : 07 Mart 2020, 14:21:14 »
Larginine yerine Hardline Nox 2 kullansam sizce sporda nasıl olur? Bu ürünün de içinde Larginine baya yüksek var gözüküyor ama yanında daha bir çok şey var
Güç ve performans için düşündüm bunu ama daha önce hiç böyle bir şey kullanmadım. Fazla kiloları atmak için salonda işe yarar diye düşündüm

Aynı etki farletmez önemli olan etken madde
Global Moderator

Bysempatik

• Full Member
« Yanıtla #115 : 07 Mart 2020, 16:44:17 »
Aynı etki farletmez önemli olan etken madde
Hintell hocam forumda farklı başlıklar altında doğrudan sana beşe yakın soru sordum birine bile cevap vermedin. Neden???

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #116 : 08 Mart 2020, 18:03:28 »
Hintell hocam forumda farklı başlıklar altında doğrudan sana beşe yakın soru sordum birine bile cevap vermedin. Neden???

Görmemişimdir. Buraya yaz hepsini bakayım binlerce konuya bakıyorum dostum kafam karışıyor bazen
Global Moderator

Bysempatik

• Full Member
« Yanıtla #117 : 09 Mart 2020, 21:47:14 »
Görmemişimdir. Buraya yaz hepsini bakayım binlerce konuya bakıyorum dostum kafam karışıyor bazen

1) Finastridin yan etkileri için ''İnvader'in'' önerdiği ürünü kullansam ağır mı olur?
İlk günümdeyim finas+apikobal(b1+b6+b12) vitamini kullanmaya başadım. Vitamini B12 eksik olduğu için doktor yazdı. Birde arkadaşın önerdiği pre-workout (1 serviste 5000mg Arjinin+ 1000mg Sitrulin ....) var. Beraberinde haftada minimum 4 gün spor yapıyorum.
2)Ayrıntı olacak ama tam kavrayabilmek için soruyorum; finasterid cinsel isteksizlik mi yapıyor yoksa sperm kalitesini mi düşürüyor? Düşen sperm kalitesi çocuğun genetiğini etkiliyor mu?
3) Şampuan olarak bebek şampuanı yeterli mi? Yoksa özel bir şampuanın etkisi var mı?
Bu sorulara yönelik forumda bir çok başlık altında okuma yaptım Hintell hocam lakin tam bir sonuca varamadım. Bu yüzden sizin tecrübelerinizin yararı olabilir diye düşünüyorum.

horoz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #118 : 20 Kasım 2020, 21:17:23 »
Arkadaşlar bu arginine takviyesi için ekim sürecinde ideal doz kaçtır?

ekimden 2 ay sonra spor salonu düşünüyorum. 1. ay coraspin bitince 2. aydan sonra arginine kaçlık doz ile devam edeyim? 1000likler de var, 2.5 da var, 5 de var bir sürü var?

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #119 : 21 Kasım 2020, 09:49:46 »
Spor için ideal dozları, finasterid için kullanan dozajdan çok farklı. Genelde forumda kullananlar 500'lük olanını kullanıyor. Spor için kullananlar 1300'lük olanını kullanıyordu sanırım.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Facebook Twitter Instagram