Gönderen Konu: Sigarayı Bırakalım kampanyası  (Okunma sayısı 6054 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Sigarayı Bırakalım kampanyası
« : 30 Eylül 2019, 13:39:52 »
arkadaslar merhaba,

size bir onerim var, gelin sigarayi birakalim.

soyle isleyecek, ben mesela sigarayi xx/xx/201x tarihinde biraktim diyelim. gelip bu baslik altina diyorum ki su gun sigarayi biraktim, 24 saatte bir gelip su kadar gundur sigara icmiyirum seklinde entry girecegiz.

bu sekilde ilk gazi yakalamis ve digerlerinden de motivasyon olarak devamliligi saglamayi planlayaliyoruz.

bir kisitlama yok bugun yarin bir ay sonra ama gelin siz de yazin.
hepimizin cocugu olacak ya da hale hazirda var, onlarin ileriki yaslarinda babasinin annesinin akciger kanseri oldugunu ogrenmesini istemiyoruz.

tanim: sigarayi birakmayi ve biraktirmayi hedefleyen ve bir nevi blog olarak isleyecek motivasyon basligi.

Dip not ben henüz bırakmadım birlikte toplu motivasyonla deneyelim:)

dodurga

• Yeni üye
  • *
Ynt: Sigarayı Bırakalım kampanyası
« Yanıtla #1 : 30 Eylül 2019, 14:11:24 »
Bugun benim de aldığım karar. Artık içmeyi düşünmüyorum

Shinji

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 30 Eylül 2019, 14:34:21 »
Saçlar döküldükçe sigara içiyoruz, içtikçe saçlar dökülüyor.  :(

hyperKel

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 30 Eylül 2019, 14:58:45 »
şimdi yazsam bende varım bıraktım diye kesin 2 saate buraya geri gelir benden bu kadar yazarım :D o yüzden benim için şu sıra zor iş ama cidden yeltenirsem buraya gelir dahil olurum .
güzel başlık hintel başkan umarım faydalı olur.

nkan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 30 Eylül 2019, 16:08:21 »
hintell başkan mayista biraktim temmuzda  basladim. agustosta yeniden biraktim , yoğun dürtüklemeler sonucu  dayanamadim eylulde yine  basladim.  bugunlerde kesik kesik  birakip baslamalar seklinde devam ediyor.  şunun farkina  vardim; vucutta nikotin belirli bi seviyeye dusunce sanirsam vucut şoka giriyor ver benim ilacimi diyor. işte tam da  bu anlarda kendimizi dağa bayıra  vurup  agac yaprağı,  mese palamutu, kusburnu ne bulduk yiyoruz  😃

Burkinho

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 30 Eylül 2019, 19:02:07 »
Ben bırakalı 5.5 yıl oldu. Hey gidi günler 😅

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 30 Eylül 2019, 21:11:05 »
Olmuyo başkan en fazla 36 saat bıraktım onunda çoğunu uyudum zaten 😂 ama düşük nikotin le bırakmak daha rahat touch one mesela 01 nikotin  zifir karbonmonoksit çok daha kolay olur 3 4 saat içmediğim zaman fazla yoksunluk oluşmuyo..

Aytaçç

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 30 Eylül 2019, 21:18:18 »
Birakalim abi bi faydasini gormedik bugune kadar ben varim

heprotar

• Sr. Member
« Yanıtla #8 : 30 Eylül 2019, 21:55:09 »
hintell başkan mayista biraktim temmuzda  basladim. agustosta yeniden biraktim , yoğun dürtüklemeler sonucu  dayanamadim eylulde yine  basladim.  bugunlerde kesik kesik  birakip baslamalar seklinde devam ediyor.  şunun farkina  vardim; vucutta nikotin belirli bi seviyeye dusunce sanirsam vucut şoka giriyor ver benim ilacimi diyor. işte tam da  bu anlarda kendimizi dağa bayıra  vurup  agac yaprağı,  mese palamutu, kusburnu ne bulduk yiyoruz  😃

hahahaaa aynen valla kafayı sıyıracak gibi oluyor insan .en son bıraktığımda 10 kilo almıştım tabi hemen geri başkadım .10 kilo nedir arkadaş ya sigara içerim daha iyi.

secret115

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 30 Eylül 2019, 22:54:06 »
Hem keseye zarar hem sağlığa zarar.
Para bir şekilde kazanılır ama sağlığımızın geri dönüşü olmayabilir.
O yüzden bu kampanyayı sonuna kadar desteklemekle birlikte bende katılmış bulunuyorum.

Ben günde 1.5 paket içiyordum, her sabah kalktığımda ağzımın leş gibi kokması, günde kendimi 20-30 kere şarj etme ihtiyacı, üstümün pis kokması, dişlerimin sararması beni gerçekten kendimden tiksindirdi. Bu saydıklarım daha az etkiler. Ya ciğerler? 23 yaşında yokuş çıkarken tıkanmak?
 12 gün boyunca hiç içmedim.
Ama çalıştığım iş çok stresli ve insan sinirlenince gerçekten sigara arıyor.
Maalesef 2 gün önce tekrar başladım.
Şimdi istifamı verdim ve lanet sigara ile olan mücadeleme devam edeceğim..
Suistimal edilmeye en musait yer insanın zaaflarıdır.

secret115

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 30 Eylül 2019, 23:00:25 »
Bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Gerçi kişinin karakter yapısı ve bakış açısına göre farklılık arz edebilir ama yardımcı olabilirsem ne mutlu.

Sigarayı bıraktıktan sonra sigarayla mücadele etmeyin. İçmediğiniz günü saymayın, kendinize sigarayı bıraktığınızı değil hiç kullanmadığınızı söyleyin. Zira gün sayarsanız  bu sigaranın değerini sizin gözünüzde arttırabilir.
Klişe olacak ama “beyinde bitirin”
Nikotin sakızı kullanabilirsiniz nikotinsizliğin verdiği sinir ve stresi azaltacaktır.

Sakın bıraktıktan sonra  bir dal bile sigara içmeyin beyindeki nikotin reseptörlerini tekrar aktif edersiniz eski halinize dönersiniz.
Bir bakmışsınız ertesi gün cebinizde paketle geziyorsunuz 😄

Bi 2-3 hafta tek takılın veya sigara içmeyen kişilerle takılın. Size sigarayı hatırlatacak tetikleyicilerden kaçının.
Sakız çiğneyin iyi gelir.
Suistimal edilmeye en musait yer insanın zaaflarıdır.

son gohan

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 02 Ekim 2019, 22:31:30 »
hadi benden gelsin son dal sigaram var içip 2 ekim 2019 tarihiyle bırakıyorum

Burkinho

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 02 Ekim 2019, 23:08:13 »
Ben bir kitap okudum, kitabı bitirmeden anladım bir daha ömür boyu sigara içmeyeceğimi.

Bkz. "Sigarayı bırakmanın kolay yolu - Allen Carr"

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 10 Ekim 2019, 23:55:00 »
Konuyu açtığım tarihde bırakmıştım Bu gün 1 dal sigara içtim  şimdi bir tane daha içsem mi acaba diye düşünüyorum.. hadi bakalım hayırlısı :)

İyi dayandım ama
Global Moderator

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #14 : 10 Ekim 2019, 23:56:04 »
Başkan ben puro içiyorum :D. Viskinin yanında güzel oluyor sigarı bırak sende puro içince çok içmiyorsun.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Facebook Twitter Instagram