Gönderen Konu: Doğan TURAN (Yeni Ekip)- Eylül 2016 Ekimi ve Saç Ekimi Sürecinde Öğrendiklerim  (Okunma sayısı 8827 defa)

akdağlı

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Herkese merhaba; uzun zamandır araştırmalarımı nihayete erdirerek saç ekimini yaptırdım ve forumda tanıştığım değerli hocama verdiğim sözü de tutarak bu süreçte yaşadıklarımı,öğrendiklerimi ve naçizane tavsiyelerimi hem yeni ekiple kafa karışıklığı yaşadığını bildiğim arkadaşlara hem de yeni yeni bir şeyler araştırıp öğrenmek isteyenlere yazmayı kendime bir borç bilerek bu konuyu açtım.
Öncelikle bazı hususları belirtmek isterim : Ben bu forumdan birçok şey öğrendim ve buradaki insanların birbirleriyle hiçbir çıkar ilişkisi gütmeden yardımcı olmaya çalışmalarına bizzat şahit oldum ve ben de buradan aldığım yardımlarla bazı şeyler öğrendim (özellikle Edirneli hocam Allah senden bin kere razı olsun; bıkmadan usanmadan bütün sorularımı cevapladın, tabi ki teşekkürün ben büyüğü de senin :) ) Yaşadığım,öğrendiğim şeyleri buradan paylaşmak da zamanında yaşadığım gelgitlere yardımcı olan insanlar gibi bana da şart oldu. Bu başlık altında fotoğraf paylaşmayı düşünmüyorum (buna saygı duymanızı istirham ediyorum kendimce bazı sebeplerden dolayı bir de zaten sonuçlar 6-8 ay gibi sürede belli olacağından fotoğraflar buradakilerden farklı değil kan-revan :) ). Bir de şu husus bence çok önemli;benim yazdıklarım benim hikayem daha öncekiler farklı olabilir veya sonrakiler benim yaşadıklarımdan farklı olabilir sırf buraya yazma sözümden dolayı telefonuma orada gördüklerimi ekim akşamında aldığım notları yazıyorum( bunu yazmamın nedeni tamamen objektif yazdığımı belirtmek bilen biliyor da beni yine de hem insanları olumlu-olumsuz yönlendirmemek hem de gerekli gereksiz can sıkıcı yorumlara muhatap olmamak)
Şimdi ekim aşamasına geçebilirim:
Ekim Atatürk Havalimanı'na yakın bir yerde Bağcılar Erdem Hastanesinde yapıldı( Lokasyon tercihi sanırım İstanbul dışından gelen hastaların kolay ulaşımı için). Hastane henüz yeni kurulan bir hastaneymiş o yüzden ben ordayken nerdeyse başka hasta göremedim. Doğan Hoca ekim günü hastanenin girişinde karşıladı ve onun olduğu kata geçerek ekim hakkında bilgi verdi. ( Bu arada şunu da yazayım: Ekime kesinlikle sağlam kararla iradeyle gidin hocaya da söyledim on dakika geç gelseydi hoca nerdeyse vazgeçecektim yaşadığım stresten :) )
Ön çizgiyi kendisi belirledi ( benim de fikrimi alarak). Daha sonrasında saat 10 gibi saç traşı yapılarak damar yolu açıldı (herhangi olumsuzluğa karşı) ve ameliyat önlüğü giyerek ekime geçildi.
10.30 da başlayan ekimde donör bölgeye anestezi iğnelerini Doğan Hoca yaptı (Gençler acıyor mu diye direk aklınıza gelen soruyu cevaplayım: Böyle bişey yok :) Hani diyorlar ya acı eşiği filan hikaye ; O can a-cı-ya-cak)
Donör alımının tamamını mikromotorla Şerife Hanım yaptı ( Hemen not olarak yazayım kendisi forumda diğer hocanın ekim yaptığı ekipten değil ama kendisi 4 yıldır bu işi yapıyor ve ilk başta Hakan Doğanay'ın ekibindeymiş). Alım işi yaklaşık 2 saat sürdü ve yarım saat aradan sonra ekim işine geçildi. Bu sefer ön bölgeye anestezi yapıldı ki bu daha da yakıcıydı. Şimdi size manzarayı şöyle özetleyim: Sağımda solumda birer masa ikişer kişi kökleri kalemlere yerleştiren,başımda ekimi yapan Doğan Hoca ve Şerife Hanımla birlikte kanları temizleyen bir kişi daha ve köklerin konulduğu dolaptan masaya taşıyan bir kişi : yani ilk başta 8 kişi vardı ekimin sonlarına doğru bu sayı 6' ya düştü bu sayı ( Kökler ne kadar az dışarıda kalırsa o kadar iyiymiş).
İlk alımda 2000'in biraz üzerinde kök alındı, sağımda solumda Doğan Hoca ve Şerife hanım yaklaşık 1000 er kök bölüştü.Doğan Hoca bu 1000'in yaklaşık 800 ünü kendisi 200 ünü Ahmet Bey adlı teknisyeni, Şerife Hanım da 1000 in sanırım tamamını ekti.( Bir ara dalmışım belki Aygül Hanım var dı o da ekmiş olabilir artık k.bakmayın anca o kadar hatırladım:) ). Ekim işlemi bittikten sonra 20 dk kadar daha greftleri yerine oturttu (çıkan olabilirmiş). Ve ilk günün sonunda yaklaşık 5 dakikalık mesafedeki otele gittim.( Otel gayet düzgündü artı yemekleri de çok iyiydi bence)
2. GÜN
Otelde kahvaltıyla başladım ve hastaneye bir araç beni götürdü. Saat 9.40 da alım işlemi başladı 11.15gibi işlem bitti bu sefer 2250 kök alındı ( sakaldan da alım teklifinde bulunuldu ben kabul etmedim olduğu kadar diye). Saat 11.30 da ekim başladı bu sefer ekimin başlangıcında 7 kişi vardı (ilk günkü düzen gibi). İlk güne bir iki iğne daha yakıcı olsa da biraz daha ağrısız oldu. Saat 13.30 olmadan ekim bitti Şerife Hanım yine greftleri kontrol etti.Ve otele giderek dinlenmeye çekildim. Bu arada ne yazık ki kafamı bir yere çarptım az biraz kan geldi Sağolsun Doğan Hoca ya foto attım ekim yerinde değil yine de  istersen geleyim ama önemli bişey yok deyince rahatladım.
3.GÜN
Yıkama işlemi bizzat Doğan Hoca tarafından yapıldı. Nasıl yapılacağını anlattı, krem ve hap verdi bunun yanında ve  vedalaştık hoca ve ekibiyle.
Sizce bitti mi ekim???? Forumdaki Değerli hocamın "Ekim hiçbir şey asıl mesele sonrası özellikle bakım vs..." sözlerinin ne demek olduğunu bütün zorluğuyla yaşadım.
4-10.GÜN
İlk günler yüze inen şişlik( ben de acaip bi şekil oldu milletin alnı şişer benim kulak altı yüz arasındai yer) mecburen kortizon hapı kullanımı ve uykusuz günler,günler...Evden çıkamıyorsun kabuklar dökülecek de nasıl diyorsun yani psikolojik savaş...Neyse fazla uzatmayım daha da yazarım da bunu okuyan da insan evladı :))
Asıl mesajlarıma geçeyim:
Öncelikle bunu bir ameliyat olarak düşünün arkadaşlar,hani ekim filan deyince basitleşmiyor iş. Hijyen çok çok önemli sağolsun hijyen takıntımı hocaya da söyledim ekim esnasında da bir sürü soru sordum ama cevaplar ve uygulamalar iç açıcıydı.( Bir tek 2.gün alımdan önce anestezi iğneleri yapıldı sonra kıllar uzamış diye makineyle bir kere daha traş ettiler hoşnutsuzluğumu onlara da söyledim önce traş yapılsaydı diye ama makineyi bizzat Ahmet Bey temizlediğini söylediler). Ve psikolojik olarak hazır gidin; o tatlı canınız yanacak!! Ekim sonrasına hazırlıklı olun devamlı kendinizle uğraşacaksınız.
Peki nasıl karar vereceksiniz. Naçizane öğrendiklerimi paylaşayım: Bir kere ekim yapacak hocanın önceki ekimlerini görün, hastaların telefonunu isteyin onlarla konuşun ki sonuçları göresiniz. Hastane olmasına dikkat edin ki bu da çok çok önemli bir olay. Böyle forumlardan faydalanın inanın kendisi de bu süreçleri yaşadığından size yardımcı olacak çok sayıda insan tanırsınız ki bunlardan biri de benim. ( Herkese çok teşekkürler tekrar...)
Memlekette binlerce ekim yeri varmış( Sanırım 8000 civarı) içlerinde duyuyosunuzdur ne acaip yerler tipler var aman ha dikkat çevrenizde ekim sonucunu gördüğünüz doktorların yaklaşımını öğrendiğiniz yerleri tercih edin(kendim bizzat deneyimlediğim için söyleyebilirim Doğan hoca bu konuda sağlam bir profesyonel hakkını teslim etmem şart).
Ve şimdiye kadar çeşitli mecralarda görüp de ekimini beğendiklerimi de yazabilirim.(Bakın belki de benim gördüklerim iyidir bana denk gelmiştir iyileri öyle ben bilirim iddiam yok siz araştıracaksınız bunlar benim yaklaşık 1 senelik gördüklerimle sınırlı sadece !!!!! )
- Doğan Hoca ( Valla ben yaptırdım ona kısmet oldu. En büyük sıkıntım donör bölgem yüzünden uyku haram oldu,hoca cildinin hassas olmasından dolayı diyor( bunu da yazayım ki objektifliğime halel gelmesin:) Rabbim utandırmaz inşallah sonuç güzel olur.(Siz de dua edin ya :))
-Hakan Doğanay ( DHI yöntemini ilk getiren hoca yerli yabancı birçok hastası var bu arada olumsuz sonuç yaşayanları da okudum ama geneli memnun gibi)
- Esma Hanım ve Serkan Bey ( Doğan hocanın eski ekibinden, burda da bir sürü hastası var hepsi memnun gerek işçilikten gerekse yaklaşımdan şu an Antalyadalar diye biliyorum.)
- Muttalip Keser ( Yine bu forumda gördüm sonuçlar etkileyici yalnız pahalı )
-Özgür Nalbant ( Hoca Denizli de ekim yöntemi slit ancak benim gördüğüm sonuçlar çok iyiydi, araştırmaya değer)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar muhakkak çok daha iyileri vardır benim bilmediğim ki daha önce bahsettiğim gibi benim çerçevem çok dar olabilir veya bana denk gelen ekimler çok iyi olabilir geneli şikayetçidirler bilemem daha tecrübeli forumdaşlardan yardım isteyin özellikle ve öncelikle SİZ KENDİNİZ ARAŞTIRIN.

Bu üstüme vazifeydi gecenin bu saatinde yazıyorum verdiğim söze binaen çünkü fırsat bulamayacağım muhtemelen. herkese teşekkürler zaten yazının sonuna kadar oluduysanız ekime yüzde 80 karar vermişsiniz demektir.
Hakkımızda hakkınızda hayırlısı... Selam ile... Dua ile....

supersonic

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
hayırlı uğurlu olsun gönlünüzce olur inşallah. usanmadan okudum ben :D ağzınıza sağlık

Said

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Sonuçlar gönlünüzce olur inşallah, teşekkürler emeginiz icin, eminim saç ekmine karar verme aşmasnda olanlar için çok faydalı olacaktır

sevenlve2260

• Doğan Turan 4175 greft- Esma Serkan 2. Ekim 1930 greft
  • Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Rica ederim ne demek M...... Bey size ve herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. İnşallah cümlemizin gönlüne göre olur saçlarımız . Yazınızda süper olmuş yüreğinize sağlık. Saygılarımla

akdağlı

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
İyi dilekleri için herkese çok teşekkür ederim; inşallah herkes emeğinin, çektiği çilenin karşılığını alır. Belki ben bir şeyler unutmuş olabilirim,atlamış olabilirim; özellikle yeni araştırmalara başlayan arkadaşlar da elbette bu başlığa da denk gelebilirler o yüzden kendi tecrübelerini de aktarmak isteyeceklerin de buraya yorum yapmasını isterim ki başlığı açmamdaki asıl amaç hasıl olsun. Tekrara düşsem de yenileyim; herkes sağolsun , herkesin gönlünce olsun diledikleri herşey...

ogun2006

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
hayırlı olsun.
esma hanım hala doğan beyin ekibinde ve bazı ekimleri yapıyorlar bazı ekimleri ise şerife hanım yapıyor. Şerife hanım, eskiden hakan doğanayın ekibinde demişsiniz. şerife hanım hala hakan doğanayın ekibinde zaten doğan bey ve hakan doğanay birlikte çalışıyorlar şu an.her iki ekip de tecrübeli.
aynı otelde ben de kaldım yemekleri gerçekten süperdi :)
keşke sakaldan alıma izin verseydiniz. ama siz bilirsiniz tabii.

akdağlı

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Eyvallah ogün hocam. Sakalı hiç düşünmemiştim o ana kadar ; bilmiyorum hayırlısı olsun. Sizin için de inşallah dilediğiniz gibi bir sonuç ortaya çıkar.

MİRZA

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
bu durumda 2000+2250 greft ekilmiş. maliyeti merak ediyorum. otel vs. diğer masraflarla birlikte ne kadara mal oldu?

akdağlı

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Yaklaşık sayı o civarda hocam. Doğan Hoca'nın sisteminde greft başı hesabı yok; ne kadar greftle kapatılabilir- tabi ki donör bölgenin maksimum verimini ve bir daha ekim istemini de göz önünde bulundurarak- anlayışı var.
Fiyat konusunda 7000 civarı bir rakamdan bahsediyordu. (yalnız ben bu fiyattan daha düşük bir fiyata yaptırdım hocam; çok öncesinden kurulan benim de dahil olduğum  bir grupla anlaşmıştık o fiyata ; o süreçte ben hem kendimi psikolojik olarak ikna bir de izin konusunda en uygun zamanı kolladığımdan fiyat öyleydi, bunu da belirtmek kendi açımdan elzemdi.) Hem fiyat konusunu hem de diğer soracağınız aklınıza takılan herşeyi hocaya bizzat siz kendiniz sorun derim ; sadece burayla değil diğer size uygun seçeneklere de...

akdağlı

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Herkese iyi geceler... Özellikle ekim yaptıran veya medikal (özellikle bitkisel) saç ilaçlarını araştıran arkadaşlara bir sorum olacaktı: Nerdeyse bütün doktorların önerdiği xpecia yerine ne önerebilirsiniz (bana internette her yerde aynı ilacı tavsiye eden satış elemanı bir doktor yüzünden pek güven vermiyor)? Ben bu ilacın formülasyonuna en yakın shenmin diye bir ilaca denk geldim ancak yine de  solgar gibi daha güvenilir bir firmanın yine bu tarz ilacını önerecek arkadaşların desteğini bekliyorum...

osmansasa

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ben de yeni ektirdim Doğan hocaya en kısa sürede konu açacağım.

akdağlı

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Sağolun hocam bu ilaç takviye konusu da gayet önemli bence. Biotoin kullanımı zaten olmalı diyorum ekimden sonra ama diğer xpecia tarzı destek ürünlerine dair herhangi bir bilimsel çalışma veya istatitistik bulamadım ne yazık ki.
Bir de forumda bu başlığı okuyan arkadaşlardan bir ricam olacak: Sorularınızı özelden değil de buradan sorarsanız belki aynı soruyu soran arkadaşlar da cevabını bulsunlar ki benim başlığı açma amacım da yerini bulsun.

Haliloğlu Ali

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları

AsSelamunAleykum ve Merhabalar,

öncelikle ameliyat olanlara hayırlı olsun, bende in şa Allah Doğan Turan beyde ameliyat olmak düşüncesindeyim DHI yönteminlen.
Ama maalesef Dr. Doğan Turan beye nasıl ulaşabileceğimi bir türlü çıkaramadım çünkü internete hep eski internet sitesi adresi gösteriliyor (hitclinica) ve o sayfa hiç açılmıyor  maalesef hiç bir yerden yani internetten ne telefon nr whatsapp nr , eMail veyahut adres nede başka iletişim imkanları bulamadım
Ister ön görüşme ve sonra randevu için hiç bir imkan bulamadım maalesef
Dr Doğan Turan beye ve Ekibine acaba nasıl ulaşabilirim bana yardımcı ola bilirseniz çok iyi olur
Teşekkürler
Haliloğlu O.Ali

Haliloğlu Ali

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhabalar,

öncelikle ameliyat olanlara hayırlı olsun, bende in şa Allah Doğan Turan beyde ameliyat olmak düşüncesindeyim DHI yönteminlen.
Ama maalesef Dr. Doğan Turan beye nasıl ulaşabileceğimi bir türlü çıkaramadım çünkü internete hep eski internet sitesi adresi gösteriliyor (hitclinica) ve o sayfa hiç açılmıyor  maalesef hiç bir yerden yani internetten ne telefon nr whatsapp nr , eMail veyahut adres nede başka iletişim imkanları bulamadım
Ister ön görüşme ve sonra randevu için hiç bir imkan bulamadım maalesef
Dr Doğan Turan beye ve Ekibine acaba nasıl ulaşabilirim bana yardımcı ola bilirseniz çok iyi olur
Teşekkürler

akdağlı

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Kusura bakmayın geç gördüm; arkadaşlar yanıtlamış zaten.İşini düzgün yapan insanlardan birine gidiyorsunuz bence; Kararınız hayırlı olsun.

Facebook Twitter Instagram