Lateral slit tekniğinin tam olarak ne olduğunu bilen bir dostumuz lütfen açıklayabilir mi? DHI, SLİT, İĞNE tekniklerini biliyorum ama lateral slit konusunda hiçbir fikrim yok. ASMED de lateral slit tekniği ile kanal açıyor. İki kliniğin de sonuçları tatminkar
( asmed fazlasıyla tatminkar ☺ ) .
Güzel sorular güzel cevaplar tebrikler arkadaşlar. Sayenizde öğrenmiş ve bilgilenmiş oluyoruz. Saç köklerinin çıkartılması ile de ilgili bilen arkaşlar açıklana yaparsa iyi olur. Forumda manuel ve mikromotor konuşuluyor iyileşme süreleri ve hasar çok farklı oluyor? ancak teknik bilgi hepimiz için iyi olur kanaatindeyim.
Kok alim ile alakali olarak sizlere aktarabilecegim, suan icin en yaygin olan alim tekniginin FUE diye isimlendirilen bir yontem ile yapildigidir.Bu teknikte kokler FUT tekniginde oldugu uzere Epitel Doku serit halinde toplu halde degilde, cesitli aletler yardimi ile tek tek alinmaktadir.
FuE de cok duydugumuz Manuel punch ve Micromotor yontemleri kullanilanmaktadir.Fue nin genel mantigi puch ismini vergimiz (alcipan tavanlara spot yerlestirmek icin kullanilan matkap uclarina benzer bir alet) gereclerle ,sac teli merkez kabul edilerek 0.6-0.9mm capli dairecikler halinde kesikler atiliyor , sonrasinda yine cimbiz benzeri araclar ile kenarlari 0.6-0.9mm capinda dairesel kesi atilmis koku yerinden cekerek aliyor.
manuel punch ta bu islem icin kullanilan punc el yordami ile itme ve dondurme seklinde kesiler atar iken, mikromotor bu islemi ufak ebatli bir matkap mantigi ile yapiyor.Yani micromotor ucuna takilan micro puch matkap gibi dugmeye basarak hizli devirlerde donerek bu isi yapiyor.
Avantaj dezavantaj konusuna gelince, Manuel punch u ben SNIPER a benzetirken, Micromotoru Makineli silaha benzetiyorum(benzetmelerimi sadece konu ile alakasi olmayan arkadaslarin daha iyi anlamasi icin yapiyorum , yanlis anlasilmasini istemem)
Sniper da kullanici hedefi gorur , yavas hareketlerle hedefini alir tek atis, alninin orta yerine cakar.... ortama bakarsiniz hic dagilma kirlenme yoktur, masa duvar tertemizdir.Dez avantaji 100 kisiye verirsin SNIPER i , 1 kisi ancak kullanir.Sabir egitim ister.
Makineli Silahta ise ortalama hedef secilir, atese basarsiniz , hedefi vurur olayi bitirirsin. Ama velakin , silahin kimin elinde oldugu cok onemlidir.Cocugada versen hedefi vurur ama ne kapi kalir ne pencere ( ornek ARENAMED)
Ama gercekten bu isi para kazanmanin yaninda, Vicdan, Allah korkusu, Hastanin psikolojisi gibi konularida dikkate alan egitimli iyi bir ekimci , manuel de de , micromotor lada , isini yapar, ortaligi kana pislige bulastirmadan isini toparlar teslim eder.
Biraz uzunca oldu ama umarim SIKMAMISIMDIR.