Herkese merhaba! Forum işlerinde yeniyim, açıkçası saç ekimi yaptırmadan önce pek fazla takip etmiyordum ama ektirdikten sonra belki henüz ektirmemiş ama düşünen arkadaşlara bir faydam olur diye düşündüm. Mayıs ayında 5300 graftlik bir operasyon yaptırdım. Kliniğin ve doktorun adını daha önce duymamıştım, bir arkadaşım söyledi ve açıkçası biraz da meraktan gittim görüşmeye,operasyonu gerçekleştiren ekip ünlü başka bir klinikten ayrılmış (isim vermek doğru olur mu bilemedim)önceden orda çalışan bir ekipmiş bu biraz güven sağladı tabi
Ancak kliniğe gittiğimde karşılaştığım birisinin bir sene önce bu operasyonu geçirdiğini ve saçlarının bir sene içerisinde kelimenin tam anlamı ile fırça gibi olduğunu görünce büyük oranda ikna oldum. Konu ücrete gelince bu motivasyonu kayboldu. Başka saç ekim klinikleri ile görüştüm. Hemen operasyonu yaptırmadan önce bi süre beklemeye karar verdim. Artık metroda otobüste vapurda çevremdeki insanların saçlarına bakıp ekim mi değil mi, ekim ise yeterince doğal mı diye incelemeye başladım. Gördüğüm örneklerin hiç biri ilk görüştüğüm klinikte gördüğüm fırça saçlı arkadaşın saçı gibi doğal ve sık değildi.Operasyonu burada yaptırmamın en etkili sebebi gördüğüm o örnek ekim olsa da görüşmeye geldiğimde yapılan tetkikler ölçümler ve analizler bana güven verdi. Personelin ilgili ve bilgili yaklaşımları kararımı netleştirdi. Uygun tarihler ve operasyon öncesi hazırlıklar konuşuldu. Beni yakından takip eden bir personel ile operasyon gününe kadar hatırlatmalar ve bilgilendirmeler aldım. Merak ettiğim herşeyi her aklıma geldiğinde sorabilmem gerçekten mantıklı bir karar verdiğimi bir kez daha gösterdi
Esasında yapılan bilgilendirmelereden sornra sorulacak çok da fazla bişey yoktu ama operasyonun uzun sürmesi ve köklü bi değişiklik yapıyor olması endişenin artmasına sebep oluyor. Endişenin azalması anlamında bu irtibat gerçekten çok işe yaradı bende. Daha önce minoxidil kullanmıştım ama pek bir faydasını göremedim,ve dökülmem giderek arttı ben de saç ekimine yönelmeye karar verdim,daha önce de dediğim gibi çok fazla araştırma yapmadım ama aldığım karardan mutluyum. Bu arada kliniğin adı Institute of Hair,benimle Çağla ilgilendi,bütün ekip gayet ilgili ve güler yüzlüydü çok fazla soru sordum ve hepsine cevap aldım bu benim için önemliydi. Çağla'ya ulaşmak için cagla@iohair.com'a mail atabilirsiniz.
Operasyon toplamda iki gün sürdü ve yaklaşık 6bin graftin nakliyle tamamlandı. Operasyon gününün sabahına kadar hala endişeliydim. Ama geri dönmeye hiç niyetim yoktu. Operasyon hazırlıkları saç nakli yapılacak alanların çizilmesi ve ön hattın tasarlanması ile tamamlandı. Donör bölgeyi uyuşturmak için lokal anestezi yapıldı. Bu kısım gerçekten acılı oldu. Bölge uyuştuktan sonra graftler bir bir alınmaya başlandı. zaman zaman geçen uyuşukluk hissini geri getirmek için lokal anestezi tekrarlandı. İlk günün öğleden öncesi bu şekilde graft toplama ile geçti. Kısa bir öğle yemeği molasından sonra nakil yapılacak olan ön bölge uyuşturuldu. bu kısım en acılı olanıydı diyebilirim. Uyuşma sağlandıktan sonra nakil için kanal açma işlemi yapıldı ve ardından saç nakline geçildi. ilk günün sonunda kafamın yanları ve arkasında bandaj ile eve gittim ve uyudum. Tahmin ettiğimden rahat bir uykuydu. Ertesi gün sabah yine aynı şekilde graft toplama, kanal açma ve saç nakli işlemleri yapıldı. Bu sefer tepe bölgesindeki açıklığın kapatılması için nakil işlemi yapıldı. Genel olarak moralimin yüksek olduğu ortamın rahat olduğu bir operasyondu. Rahatlık derken operasyon sırasında selfie fotoğraf ve video çekebilecek kadar bir rahatlıktan bahsediyorum.
Fotoğraflarımı da koyuyorum, bana soru sormak isterseniz buralarda nasıl oluyor bilmiyorum ama sanırım yazıma yorum yazarak bana ulaşabilirsiniz.
Klinik sosyal medya hesaplarında yüzümü göstermeden fotoğraflarımı kullanmak için izin istedi ben de sorun olmayacağını söyledim.
Henüz 4. ayımdayım sanırım sonucu görmek için biraz daha beklemem gerekecek ama her ay burada yeni bir resim paylaşmaya çalışacağım.
Yazı başına 4 fotoğraf paylaşılabiliyormuş o yüzden şimdilik sırasıyla operasyon öncesi-opersyon sonrası ilk gün ve 10.gün fotoğraflarımı koyuyorum