Merhabalar.
Forumdaki bilgilerden, tecrübelerden çok faydalandım çok bilgilendim. Forumu kuran, yöneten, zaman ayırıp katkı veren, paylaşım yapan herkese teşekkürler.
6 Eylül 2019da LifeHair’da ekim yaptırdım, süreçleri ara başlıklarla yazacağım. Herkese selamlar.
KARAR SÜRECİ: Ankara’da yaşıyorum, çocuk var. Ekim merkezleriyle yüz yüze görüşmek lazım gelir diye ve Ankara’da ekim işinin çok kötü olmadığını ilk araştırmalardan gördükten sonra Ankara dışını eledim. Ankara’da Şahin Çelik, Jale Şenyurt, Fehmi Arman, Konhair ile görüştüm. Benzer, birbirine yakın öneriler aldım. İlk zamanlar DHİ-FUE tercihlerini araştırdım. 1-1,5 sene Forumu okudum yaldır yaldır.
Sonuçta Şehir-Fiyat-Yöntem-Performans parametreleri üzerinden LifeHair’e karar verdim.
EKİM-OPERASYON: Ümitköy’deki klinikte 10:00 – 18:00 arası yapıldı ekim. O gün tek ekim oldu. Ekip: Şahin Çelik, Tuğba, Nihan, Elif, Ergin. (Ellerine sağlık hepsinin.)
Şahin Çelik: traş, çizgi-planlama, anestezi, kök alımı, kanal açma.
Tuğba, Nihan, Elif: Greft alma-dizme, greft ekimi.
Ergin: Koordinasyon, destek.
Ekimde olağan dışı bir şey yaşamadım. Ekip insanı güvende hissettiriyor. Şahin Çelikle ilgili sonuç kısmında ayrıca yazacağım.
İLAÇLAR:
X/PECİA : 1 kutu – Sabah 1 Akşam 1 ; 2,3 kutu günde 1. (10. Gün sonrası sadece X/Pecia önerildi.)
Antibiyotik: Sta/fine : 5 gün S1 A1
Ağrı kesici : Maje/zik : 3 gün S1 A1
As/pirin : 10 gün Günde 1
Donör için: Dex/trocin Pomad
Yıkama: Evo/capil Foam+Şampuan
İLK 3 GÜN : Forumun ilgili yerlerinde anlatılan standart süreçleri yaşadım. Geriye doğru yatış, uyku yok, omuz-boyun ağrısı, vs… Kafa sıvısı sadece alnıma indi biraz. Masajla bastırıp yanlara dağıttım. 5-6 günde bişey kalmadı.
3. GÜN-İlk Yıkama: ilk yıkamaya gitmek için sabah kalktığımda (uyandığımda demiyorum
) sarı iltihaplı kafayla karşılaştım. Ekim bölgesinde yaygın şekilde sarı sarı iltihaplar vardı. Fotosunu koydum. Hemen merkeze gittim. Şahin Çelik önce yıkama yaptı, sonrasında iltihapları patlattı ve operasyon sonrası sürülen antibakteriyal RİF’ten bastı. Günde 2 antibiyotiği günde 3’e çıkardık. 4. Gün yıkama yapılmadı. Nemli ortamdan besleniyormuş, kurutmak için yıkanmadı, 5. Gün tamamen geçti, kurudu. Klimadan ya da ortamdan kaynaklı olabileceği söylendi. Çarşafları yastıkları (yünlü-pamuklu) odayı değiştirdim. Visco yastığa geçtim. Evde klima yoktu, ekim merkezinde klima vardı. Arabada klima açmadım. Hangi sebepten oldu çözemedim. Neyse bunu atlattık.
3-8. GÜN : 5. ve 7. Gün yıkama yaptım. 4, 6da yıkama yapmamayı önerdi.
Sargılar açıldıktan sonra 4. Günde donör bölgede korkunç bir sızı-acı (zona ağrısı gibi) başladı. Hafif kızarıklıklar oldu. Fotosunu koydum. 2-3 gün elimi bile dokunamadım. Hiç uyuyamadım. Majezik attım gece yatmadan fayda etmedi, midemi ağrıttı. Forumda yazanlar olmuş, Hintell apranaks demiş, ona geçtim daha iyi geldi. Her gün biraz biraz azalıyor gibi ama hala var sızı. Azalarak bitecek gibi.çekeceğiz artık yapacak bişey yok.
8. Gün kontrol için merkeze gittim. Şahin Bey yıkamayı yaptı. Yıkama esnasında kabukların kolay geldiğini söyledi. Öyle olunca hepsini döktü. 8. Gün kabuk dökümünü yapmış olduk.
Bugün 12. Gün. Beklemedeyiz artık…
SONUÇ : Ekim eziyetliydi bence. Kolay iş değilmiş. Ameliyat gibi bir şey. İyi konsantre olup her türlü şeye hazırlıklı olmak lazım. Genetik, şartlar, olasılıklar vs… bir çok şey etkiliyor/etkileyecek gibi meseleyi.
Biraz da Şahin Çelikle ilgili yazacağım. Organizasyon boyutunda birçok meseleyi oturtmuş denebilir. İyi bir ekip kurmuş. Klinik temiz. Karakter on numara. Özenli, dikkatli, kibar. Mesajlara en geç 1 saat içinde dönüyor. Her soruyu cevaplıyor. Doyurucu bilgi veriyor.
Gelelim diğer konulara. Bu ekim işi resmen zanaatmış. Olayın tıbbi ve teknik iki yönü var. Tıbbi yönden konunun tıbbi gereklilik/yeterlilikleriyle ilgili çok birşey diyemeyeceğim. Orası bilim kısmı. Teknik yönden ise ustalık isteyen iş. Kafa bir gün boyunca nakış/porselen gibi işleniyor resmen.
Teknik yönden adam kendini iyi yetiştirmiş bence. Önemli derecede knowhow‘ı var. Kök alımında, kanal açmada, greft ekiminde yatış pozisyonu; Solüsyona koyduğu adrenalin miktarı; mikro motoru tutuşu, açısı, baskı derecesi; kanal açmada yön, derinlik, açı, vs vs… vardır bi hikmeti.
Bakalım, bekleyeceğiz göreceğiz.