Gönderen Konu: Sigara içmek sac ekimini ne kadar etkiler  (Okunma sayısı 2251 defa)

mehmetsvnc

• Yeni üye
  • *
Sigara içmek sac ekimini ne kadar etkiler
« : 16 Eylül 2019, 23:44:49 »
Merhaba arkadaslar kafama takilan bir sorun var sigara ile alakali , 24 yasindayim ve 9 senedir duzenli olarak sigara iciyorum.
Sac ekimini gerceklestirmeden once 1 hafta sigara icmeyi birak ve ekimden sonrada icmemeye gayret et dendi. Suan 10. Gundeyim ve sigarayi hala kullaniyorum. Gercekten olumsuz bir etki yaratacagini dusunuyomusunuz yoksa bu her doktorun dedigi gibi standart bir prosedür mü, cunku doktora gittigin zaman basimda agriyo desen , kolumda agriyo desen, uyuyamiyorum uyku duzenim yokta desen sigara iciyosan birak yada azalt diyor. Bu sac ekiminde de olay aynimi yoksa gercekten sac dokulmesinde ve ya ekimden olumsuz  sonuc almamizi etkiliyor mu ? Ona gore gercekten biraz zorlayip sigarayi birakmayi deniycem , sacim icin  okadar urasmisken bosa gitsin istemiyorum hic birsey

Kazım

• Full Member
Ynt: Sigara içmek sac ekimini ne kadar etkiler
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2019, 23:50:09 »
Kesinlikle ama kesinlikle etkiler. Sigara atherosklerozun en önemli seneplerinden biridir. Öteyandan akciğer rezervini azaltıp oksijen konsantraysonunu azaltır. Kısaca saçına yeteri kadar kan ya da yeteri kadar oksijen gitmez saç beslenemez..

Erolkara

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 17 Eylül 2019, 00:23:41 »
zıkkımın kökü kadar etkiler hocam çünkü sigaranın kendisi ciddi bir zıkkım hatta zıkkım yanında halt etmiş ;D anam o yüzden hep bana içme şu zıkkımı diyor.

mehmetsvnc

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 17 Eylül 2019, 00:34:08 »
zıkkımın kökü kadar etkiler hocam çünkü sigaranın kendisi ciddi bir zıkkım hatta zıkkım yanında halt etmiş ;D anam o yüzden hep bana içme şu zıkkımı diyor.

Hahah bizde hep zikkimlaniyoruz hocam iste haklisin

mehmetsvnc

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 17 Eylül 2019, 00:36:26 »
Kesinlikle ama kesinlikle etkiler. Sigara atherosklerozun en önemli seneplerinden biridir. Öteyandan akciğer rezervini azaltıp oksijen konsantraysonunu azaltır. Kısaca saçına yeteri kadar kan ya da yeteri kadar oksijen gitmez saç beslenemez..

Haklisin hemen birakmak lazim aslinda

son gohan

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 17 Eylül 2019, 01:46:59 »
etkilemez

mehmetsvnc

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 17 Eylül 2019, 11:40:25 »

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 17 Eylül 2019, 11:42:46 »
Sıgara insanı komple etkileyen bir şey sadece saç değil sağlığını etkiler bırakmakta fayda var nikotin kana karışır saç ve tüm vücudumuz kanla beslendiğine göre yüm organlar etkilenir. Ha ben içmiyor muyum içiyorum ama bırakmam gerek benimde.
Global Moderator

Cartel21

• Ön hat takıntılı 🙂
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 17 Eylül 2019, 20:43:26 »

Kanda oksijen ne kadar azalırsa saçlar o kadar az beslenir şeklinde bi makale okumuştum.
yüzü gösteren ön hat çizgisidir, ön hat gittiyse direkt kelsin 😁

Burkinho

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 17 Eylül 2019, 20:47:45 »
Bi marlboro 20tl olmuş etkilese de bırakın etkilemese de

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #10 : 17 Eylül 2019, 20:51:02 »
Saç ekimi operasyonlarından sonra sigara içimi etkileri operasyon başarısını olumsuz yönde etkilemektedir. Donör bölgeden alınarak yeni yerlerine yerleştirilen hassas saç kökleri, beslenebilmek ve yeni alanlarına alışabilmek için hızlı ve sağlıklı kan akışına ihtiyaç duyarlar.Saç ekimi operasyonları sonrasında sigara içmek yeni ekilen saç köklerinin çıkmasını engelleyebilmekte ya da geciktirebilmektedir.Saç ekimi sonrasında en az 10 gün boyunca sigara içilmemesi tavsiye edilmektedir. Saç ekimi sonrasında içilen her bir sigara saç köklerinizin ihtiyaç duyduğu besin ve oksijeni yok ettiğini unutmayınız.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 18 Eylül 2019, 14:31:11 »
Etkilemez.. sigara içmeyen biri olarak Ekim günü aksamı 2 bira açtım, sigaraya başladım..  o gün bugündür sigara içerim. Sonucumu etkilediğini düşünmüyorum

Ankaram

• Full Member
« Yanıtla #12 : 18 Eylül 2019, 15:09:00 »
başkan afiyet olsun =)

Ankaram

• Full Member
« Yanıtla #13 : 18 Eylül 2019, 15:09:21 »
Etkilemez.. sigara içmeyen biri olarak Ekim günü aksamı 2 bira açtım, sigaraya başladım..  o gün bugündür sigara içerim. Sonucumu etkilediğini düşünmüyorum
Başkan afiyet olsun =)

Tank oktay

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 18 Eylül 2019, 15:11:38 »
kırmızı tuborgdan sasma🙂

Facebook Twitter Instagram