Arkadaşlar merhabalar. K2 vitaminin eksikliğinin kalsiyumun damarlarına daha çok yapışıp damar tıkanıklığına sebep olunduğu kanıtlanmış daha önce. K2 vitaminin doğada az miktarda bulunur. Yumurta sarısı peynir süt ve yeşil yaprakları sebzelerde bulunur. Ama miktar olarak az barındırıyorlar. Yanılmıyorsam Natto denilen bir Japon yemeğinde sadece çok fazla bulunuyor. Damar genişleyici kullanmayı düşünüyorum ama öncelikle damarların kireçlenmesini önlemek istiyorum aksi halde genişlettiğimiz damar kireçlenmeye devam eder ve daha beter ederiz. Bana kalırsa minoksil etkisini bu yüzden kaybediyor.Genişleyen kılcal damarlar dht’nin etkisiyle de damarların kireçlenmesiyle daha çok kapanmış oluyor. Ve başlangıçtan daha beter ediyor saçı. Bu tamamen kendi düşüncelerim tabi. Bilimsel hiçbir dayanağı yok. Ben arjinin (damar genişleyici) kullanmayı düşünüyorum ama düşündüm ki öncelikle damarlarda ki kireçlenmeyi önlemek lazım. Bunun için iki etken vitamin lazım. D ve k2. D’yi güneşten falan bir şekilde alıyoruz ama k2’yi et ağırlıklı beslendiğimiz için yeterince alamıyoruz. Aramızda K2 takviyesi alanlar oldu mu merak ediyorum.