Oyle mi diyorsun. O hic aklima gelmemisti, oyle bir etkisi de mi varmis Finastreid'in duymamistim. Sac dovmesi kalmadi dostum bu arada, uctu neredeyse tamamen. Keske kalsaydi ama dedigin gibi daha dolgun gosterebilirdi.
Bu arada Finastreid'i birakmak veya azaltmak gibi bir plan yapmali mi? Eskiden hic aksatmazdim, simdi aralarda bazi gunleri atliyorum. Gecen sene icinde hic bir yan etkisini gormedim.
Deneyimlerime göre dökülme zamanları kullanımlarda etki daha fazla oluyor. Ama kullan bırak yapıp kullanırkende vücutta hormon değişimlerden yan etki yaşamak, düzenli kullanıma göre daha fazla olabilir. Bende ilginçtir sıkıntılı yan etkiler olmadı kullan bırak olarak uzun süre düzensiz kullanan biri olarak bunu söyleyebilirim. Ama araştırdıkça bu metodun yanlış olduğunu düşünüyorum. Şimdi bunlar benlik tecrübe ettiğim sorduğunuz sorudan gereksiz bilgilerdi
. Yine de yazmak istedim
. Bırakacaksanız dozaj düşürerek bırakın derim. Finasterid 1 mg alıyorsunuz günlük bunu yarıya bölüp bir süre bu şekilde kullanıp, daha sonra 4'e bölüp en sonunda bırakmanız benim görüşüme göre en ideal finasteridi bırakma şeklidir. Herhangi bir bilimsel veriye dayanarak söylemiyorum bu yazdıklarımı tamamen bir çok farklı zaman da kullanıp bırakan biri olarak ani bırakmaktansa ya da bir gün kullanıp bırakmaktansa böyle bırakmanın daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Olurda umarım yaşamazsınız yine dökülme olursa saçlarda yine finasterid kullanmak isteyeceksiniz o zaman gereksiz hormon dalgalanmaları da yaşamazsınız. Finasteridi düzenli kullanmak belki de yan etkilerin daha az yaşanmasına sebebiyet verebilir...