Gönderen Konu: ASMED 4015 Graft, 15-16 Ağustos 2019  (Okunma sayısı 59430 defa)

bold

• Sr. Member
  • Şans cesurdan yanadır / Fortune favours the bold
Ynt: ASMED 4015 Graft, 15-16 Ağustos 2019
« Yanıtla #16 : 02 Eylül 2019, 11:01:07 »
Ekiminiz hayırlı olsun. Bende çok beğendim, detaylı anlatım içinde ayrıca teşekkürler zevkle okudum. İnşallah güzel bir sonuç alırsınız

Cok tesekkur ederim.

Hayırlı olsun.Saçlarınizin kalınlığı kaç mikrondu?

62

hayırlı olsun saçlar çıkınca öndeki saçlar çizgiyi nasıl şekillendirecek şimdiden merak ettim  :) umarım güzel bir sonuç olur.

Cok tesekkurler. Tabi paylasacagim ilerde de gelismeleri.

Hayırlı olsun :). Umarım kötü deneyimleriniz bu ekim ile birlikte son bulur ve saç probleminizi sonsuza kadar rafa kaldırmış olursunuz. Planlama çok güzel ben çok beğendim. Artık biraz sabır edeceksiniz :).

Cok tesekkur ederim begenmene cok sevindim. Degerli yorumlarini bekliyorum ilerde de.

Aussie82

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #17 : 02 Eylül 2019, 12:51:19 »
Hayirli olsun bold, inan klinikte sen yikamaya geldiginde bile harika gorunuyordu, kabuk dokumunde ortaya cikan siklik ve dogallik harika, inaniyorumki sonunda bekletini karsilayan bir sonuc elde edeceksin, darisi basimiza :)

EndlessNegative

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 02 Eylül 2019, 13:30:01 »
Hayırlı olsun saç ekiminiz öncelikle ilk ekiminizden ağzınız yanmış çok geçmiş olsun bu yeni Asmed de yaptırdığınız saç ekiminizden mutlu ve umutlu olmanıza sizin adınıza mutlu oldum.

Planlamanız ekilen saç sıklığı donör alımınız çok kaliteli ve güzel çok beğendim maşallah umarım sonucuda çok güzel olur.

bold

• Sr. Member
« Yanıtla #19 : 02 Eylül 2019, 20:58:32 »
Hayirli olsun bold, inan klinikte sen yikamaya geldiginde bile harika gorunuyordu, kabuk dokumunde ortaya cikan siklik ve dogallik harika, inaniyorumki sonunda bekletini karsilayan bir sonuc elde edeceksin, darisi basimiza :)

Aussie cok sagol dostum, insallah ikimiz de mutlu mesut kapatacagiz bu defteri, ben de takipteyim senin konunun.

Hayırlı olsun saç ekiminiz öncelikle ilk ekiminizden ağzınız yanmış çok geçmiş olsun bu yeni Asmed de yaptırdığınız saç ekiminizden mutlu ve umutlu olmanıza sizin adınıza mutlu oldum.

Planlamanız ekilen saç sıklığı donör alımınız çok kaliteli ve güzel çok beğendim maşallah umarım sonucuda çok güzel olur.

Cok tesekkur ederim EndlessNegative degerli yorumun icin, eksik olma.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 04 Eylül 2019, 00:31:41 »
Başladımı şok ? :)
Global Moderator

Cihandoğan

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 04 Eylül 2019, 01:12:48 »
Herkese selamlar

Bu başlığı açmak için çok uzun süre bekledim. İnşallah herkese istediği yerde istediği ekimi yaptırmak nasip olur.

Ekim öncesi hikayem:
2017 Mart'ta Esteworld'de fiyasko bir ekim yaptırdım (Alaaddin Karabacak, 2000 graft). Ekimin henüz 2. gününde ekim alanında nekroz oluştu. Aylarca yaralarla ve geçmeyen kabuklarla uğraştım. Sonuçta başımda çökük alanlar oldu, ekilen saçların %10'u ancak çıktı. Rezil olan donör alanımı söylemiyorum bile. Klinikte de ilgilenen olmadı. En son CIMER'e şikayet ettim ve süreç devam ediyor.

ASMED

Operasyon öncesi
Sağolsun Hintell'in yardımıyla Bilge Hanım'la telefonda görüştüm. Değerlendirme için önce 2 ay saçımı uzatmam gerekti (normalde 1-2 numara kullanıyordum hep). Değerlendirme sonunda Koray Hoca 3000-3500 graft önerdi. Yüzyüze görüşmede ise 4000 graft'e çıkardı, ben de kabul ettim. Ekimi 2 güne böldük, 2000'er graft olacak şekilde.

Operasyon öncesi pek çok defa Bilge Hanım'la görüştük, her türlü detayı defalarca bildirdiler bana sağolsunlar. Daha önce yazıldığı gibi ASMED'de her hastanın bir temsilcisi oluyor. Türk hastaların sanırım Bilge Hanım oluyor. Çok ilgili, profesyonel ve eğlenceli biri - okuyorsa çok selamlar ;)

İlk görüşme
Ekim öncesi ilk muayenede tüm kontroller yapılıyor. Koray Hoca'yı ilk burada gördüm, saçlarımı inceledi, geçici ön çizgiyi çizdi. Sonra ilk traş oldu, fotoğraflar çekildi, BOT denilen robotlarla saç analizim yapıldı. Bu sistem kafanızın etrafında 15 dakika kadar dönüp duran gelişmiş bir kamera ve imaj tanıma (image recognation) algorıtmasından ibaret. İşini bitirdiğinde saçlarınızın dağılımı, graft başına düşen saç tellerini öğrenmiş oluyorlar. Ekim sırasında bu bilgilerden faydalanılıyordur muhakkak. Aşağıda bir fotoyu ekleyeceğim.

ASMED'de ilk gün hakikaten eğlenceli. Saç traşınızdan sonra 5 yıldızlı otel kalitesindeki odanıza geçiyorsunuz, yerleştikten sonra hastalara ayrılmış ortak alanda çayınızı içerken diğer hastalarla geyik yapabiliyorsunuz. Ekim öncesi bi sıkıntınız da olmadığından heyecanlı ve rahat bir akşam oluyor.

Ekim günü
Sabah 7 gibi temsilciniz sizi odanızdan alıyor. Kahvaltıdan sonra önce steril bir alana, oradan da operasyon odasına geçiyorsunuz. Anestezi doktoru geliyor, gerekli müdehaleyi yapıyor ve çıkarma işlemi başlıyor. ASMED'de işlerin nasıl yürüdüğü daha önce çok konuşulduğu için fazla detay yazmıyorum ancak bildiğiniz gibi, herkes son derece yetkin ve profesyonel. Benim çıkarma işlemimi Yasemin Hanım yaptı, mükemmel bir iş çıkardı diye düşünüyorum zira donor alanım 3. gün kendini toplamıştı ve kimse ekim yaptırdığımı (donor alanıma bakarak) anlayamadı. Ayrıca çok homojen bir dağılım olduğu belli, herhangi bir iz veya hat oluşmadı. Kendisine buradan yine teşekkür ediyorum.

Ekim zamanı geldiğinde Koray Hoca gelip kanalları açtı. Bu kısım da çok zahmetsiz oldu, anestezinin etkisiyle hatta yarım yamalak hatırlıyorum diyebilirim.

2. gün de birinci gibi geçti. Tüm süreçte tabi temsilciniz size yardımcı oluyor, kullanılacak ilaçları anlatıyor.

3. gün sabahı ilk yıkamadan sonra klinikten ayrıldım.

İlk ekimde kötü bir deneyim yaşadığım için sonraki 9 gün boyunca günde 200 km yol yaparak yıkamaları klinikte yaptırdım. Ekimimin 10. günü ASMED'in tatiline denk geldiği için onu maalesef kendim yapmak zorunda kaldım ama korktuğum gibi olmadı, kabukları rahatça döktüm.

Bugün 17. günüm ve dökülmeler yavaş yavaş başladı. Elimi her attığımda bir çok saç teli geliyor. Bundan sonrası artık sabırla bekleme zamanı.

Ücret
Ücret konusu standart zaten, bilindiği gibi, graft başına 2.5 euro. Ülkemiz için kur farkından dolayı çok yüksek olduğunu biliyorum. Ancak yine de yazmadan edemeyeceğim, ASMED'in sağladığı kaliteye göre bu fiyat emsallerinden oldukça düşük. Bunu oradaki pek çok milletten hastayla da tartışma fırsatım oldu. Bu hizmet, standart ve teknoloji bir batı avrupa ülkesinde sağlanabilseydi rahatlıkla 2 katına çıkabilirdi. Bunu Londra'nın hemen hemen tüm kliniklerini gezmiş görmüş birisi olarak söyleyebiliyorum.

Ektirecek arkadaşlara tavsiyem, başka yerde risk almayıp ASMED'e şans vermeleri. Ben olsam belki 1 yıl daha seyrek saçla gezip paramı biriktirip yine ASMED'e gitmeyi düşünürdüm. Saç ekimi bence düşünüldüğünden daha komplike bir iş ve görünümünüzü doğrudan etkilediği için bir şey ters gittiğinde hayatınızı cehenneme çevirmeye yetecek bir operasyon. Bu sebeple risk almayın, paranızı biriktirin, extra işler yapın, edin, ASMED'te yaptırın :) Yani 5 bin TL'ye 5000 graft ektiren arkadaşları okuyorum inanamıyorum. Bu operasyonda kullanılan malzemelerin masrafı zaten ne kadar tutar. Tabi tek kullanımlık malzemelerin tekrar tekrar kullanılmadını varsayıyorum ama ucuz yerlerde böyle yapılmadığını düşünüyorum. Bu sebeple enfeksiyon riski artıyor, piyango sonunda birine patlıyor.

Koray Hoca vs Alp / Dilek Hoca
Ben Alp hocayla tanışmadım. Dilek Hanım aralarda incelemelerde bulundu. Koray Hoca güzel bir sistem kurduğu için şimdi düşündüğümde ücreti daha uygun olan alternatif ekibe ekim yaptırmanın mantıklı olacağını düşünüyorum. Arada ciddi sayılacak bir fark var sonuçta. Sistem zaten Koray Hoca'ya fazla ihtiyaç kalmayacak şekilde kurulmuş ve işliyor.

Sonuç
Yazmak istediğim pek çok detay var aslında ama daha önce çok konuşulduğu için tekrarlamak istemedim. Sorusu olan olursa cevaplarım.

Hocam maşallah sizin donör bölgeniz de aslan yelesi gibiymiş  Koray hocamız analizlerinde kapasiteyi ne söyledi donör için? Siz çok rahat 2 ekim daha yaptırırsınız kalın telli duruyor bir de

Gastamonulu

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 04 Eylül 2019, 01:20:19 »
dostum hayirli olsun ekimin. Umarim gzel bi sonuc alirsin. Ektirdigin yer belli sac kalitesi belli. Olumsuz olmasi icin hic bi sebep yok :) ayrica aciklama icin tskler. Sklmadan okudum uykumda geldi iyi oldu :) saka bi yana tekrar hayirli olsun

bold

• Sr. Member
« Yanıtla #23 : 04 Eylül 2019, 12:38:47 »
Başladımı şok ? :)

Basladi valla sorma :) Bir hafta bi tadini cikardim saclarin, her aynaya baktigimda sacli oldugumu unutup yeniden sevindim filan, guzel bir haftaydi  :D Simdi yarisi gitti, kalan yarisi da bu hafta gidecek gibi gorunuyor. Elimi her attigimda sac teli doluyor.

Hocam maşallah sizin donör bölgeniz de aslan yelesi gibiymiş  Koray hocamız analizlerinde kapasiteyi ne söyledi donör için? Siz çok rahat 2 ekim daha yaptırırsınız kalın telli duruyor bir de

Cok sagol kardes. Insallah baska bir ekime ihtiyac olmayacak, artik bunyem kaldirmaz :) Benim yas 39, bu saatten sonra tek derdim beyazlar olsun onlarla ugrasiriz :) Koray Hoca donoru begendi baya, 10 bin cikartabilirim ben buradan demisti, manual tabi. Bu durumda 6 bin daha yedek kalmis gorunuyor ama dedigim gibi insallah onlara dokunmayacagim.

dostum hayirli olsun ekimin. Umarim gzel bi sonuc alirsin. Ektirdigin yer belli sac kalitesi belli. Olumsuz olmasi icin hic bi sebep yok :) ayrica aciklama icin tskler. Sklmadan okudum uykumda geldi iyi oldu :) saka bi yana tekrar hayirli olsun

Dostum cok sagol valla eksik olma. Ben de ekilirken baya uyudum, yazarken de uyutuyorum boyle iste  ;D

Nhympex

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 05 Eylül 2019, 13:13:25 »
Sonunda ekim yaptırdın bold başkan simülasyon sayfasından çıkıp😂😂 harika ekim maşallah mükemmel sonuç bekliyorum inşallah bu operasyondan.

Sekogok

• Full Member
« Yanıtla #25 : 05 Eylül 2019, 13:30:27 »
Abi hayırlı olsun Güzel ekim güzel planlama geriye güzel bir sonucu beklemek kalıyor.

tsimonoce

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 05 Eylül 2019, 15:54:22 »
Gecmis ve hayirli olsun...
InsAllah hepsi cikar...

Savcı Mehmet

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 05 Eylül 2019, 15:59:10 »
Hayırlı olsun kardeşim Çok üst seviye bir ekim planlaması kalite kokuyor her paylaşamın sonucunun güzel olmasını dilerim.

bold

• Sr. Member
« Yanıtla #28 : 05 Eylül 2019, 21:27:17 »
Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim valla şu sıkıcı bekleme günlerinde acayip moral oluyorsunuz. Eksik olmayın.  8)

Sonunda ekim yaptırdın bold başkan simülasyon sayfasından çıkıp😂😂 harika ekim maşallah mükemmel sonuç bekliyorum inşallah bu operasyondan.

Haha kardes simulasyona vefasizlik etmeyiz, sayesinde insan icine cikabildik  :D Arada ugrarim yine  ;D

aksamci

• Hero Member
  • Kel degilim , anlim acik
« Yanıtla #29 : 07 Eylül 2019, 16:36:12 »
hayirli olsun, malzeme cok kaliteli  muhtesem sonuc alacagina eminim . mutlu günler seni bekliyor :)

Facebook Twitter Instagram