Senin konunu hatırlıyorum hatta yorum yapıp doktorunu sormuştum. Bende 16 senedir seboreik dermatit var. Hem saçımda hem yuzumde ancak minoksidil hicbir sekilde seboreyi azdirmadi bende ekstra bir rahatsızlık yaratmadı. Saçlarımı genelde 2 günde bir kez yıkıyorum. Minoksidili ise aksamları yatmadan bir kac saat önce 8 fis olarak kullanıyorum. Yani gunde bir kez kullaniyorum. Minoksidili gunde bir ile iki kez kullanmak arasında bir fark yok. Zaten gunde iki kez cok zahmetli olur ayrıca tum gün yağlı ve seyrek sacla dolaşmak yerine kel kalmak daha iyi ama minoksidili gunde bir kez aksamları kullandiginda uyuyup uyandiginda o yağlı cıvık histen eser kalmıyor bu yüzden kullanımı bu sekilde epey konforlu haftada iki kez konazol sampuanla bol köpürterek saçında 5 6 dakika bekleterek yikarsan olumsuz bir durum yasamazsın. Açıkçası doktorun sunu birak bunu kullanma demesi bir çözüm değil doktor çözüm bulmak yerine kaderine razi ol diyor ki bunu aşırı saçma buluyorum. Sanki sac ekimi çözümmüş gibi algı yaratıyor. Bir insanın kafasinda 140 bin sac teli vardir ortalama saclari dökülen biri en iyimser 3 bin sac ektirebiliyor bu kisiyi tatmin ve mutlu edebilir mi? Kaldı ki saç ekimi yapan bazi arkadaşlarımın durumu içler acısı bu haliyle sac ekimini asla çözüm değil tedaviler çok daha mantıklı yani rasyonel bence gittiğin doktor zannettiğin iyi bir doktor değil en azından saç konusunda pek uzmanlasmis değil
Hocam merhaba bende seboraik dermatit ortaya çıkardı minoxidil inanın minoxidil kullandığım süre zarfında bırak iki gün de bir yikamayi bazen sıktıktan 4 saat sonra yikiyordum ki kaşıntı vs yapmasın diye. Ama maalesef şampuan vs hiç bir şey etki etmedi ve döngü olayı da olduğunu öğrenince bırakmak zorunda kaldım. Şimdi doktor çözüm yerine bana soyledigi su sen zaten benim onerebileceğim çözüm yollarını kullanmissin ama bende bu çözüm yollarını tasviye etmiyorum dedi yani ben birine minoxidil veriyorum adam belli bir süre sonra şikayet ile geri dönüyor dedi . Finasterid tarzı prostat ilaçlarını ise hiç yazmadım bugüne kadar yazmam da dedi. Yani aslında evet öneri yapıyor ama erkek tipi dökülmeye bunlar dışında ne iyi gelebilir veya durdurabilir sende bende biliyorsun dedi.
Tabiki saç ekimi yapan arkadaşlar hepsi memnun değil ama benim konuma bakarsanız benim tek amacım döküldükten sonra hiç değilse şakaklarda Ekim olması zaten.. öyle ahım şahım benim saçım sık olsun diye beklentim yok boş yerleri doldursun yeterli. Şahsen gördüğüm kadarı ile geçmişe göre Ekim'de baya ileri gidilmiş mesela Koray Erdoğan tarzı doktorların olması umut verici.
Her neyse hocam bu hamur çok su götürür benim fikrim görüşlerim bu yönde , tabiki başkası ilaç takviyesi sprey takviyesi alarak saçlarını koruyabilir bir süre ama ben artık bunlara para vermek zaman ayırmak istemiyorum hayırlısı olsun herkesin hakkında.