Merhabalar
Başlamadan önce burada anlatacaklarım kendi üzerimde denediğim şeylerdir. Herkeste faydalı olur mu bilemiyorum. Yanlış birşey de yapıyor olabilirim. Yorum sizin
2 sene öncesine kadar beden gücüyle, ağır işlerde çalışıyordum. Daha sonra masabaşı ve gece vardiyası olan bir işe başladım. Yeme düzenim, uyku düzenim herşeyim bozuldu. 90 kilodan 115 kiloya çıktım. Bu süreçte önce tepe bölgesi daha sonra da alın bölgesi açılmaya başladı yavaş yavaş. Moralimi bozdu bu durum. Ailede kel yok çünkü.
Yeme düzenimi değiştirdim. Minoxil kullandım. Vitamin aldım. Hiçbir etki etmedi. Doktora gidip testler yaptırdım. Şekerin risk seviyesinde olduğunu, trigliseridin de yüksek olduğunu söyledi. Diyet önerdi. Diyetle 15 kilo verdim. Fakat yine değişen birşey olmadı.
Kan verirken dikkat ettim. Kanım çok katı ve koyu akıyordu. Daha önceden verdiğimde gayet sağlıklı duruyordu. Kendime çeki düzen vermeye karar verdim. Spora başladım.
Arginine(Arjinin) denilen bir sporcu takviyesi var. Damarları genişletmeye ve kan akışını iyileştirmeye yarıyor. 1 kutu ondan aldım ve ağır antremanlar yapmaya başladım. 1 ay gibi kısa bir sürede etkisini gördüm diyebilirim. Önceden duşta ıslak saçta elimi gezdirdiğimde 20-30 tane tel geliyordu. Son 1 haftadır sadece 3-4 tel geliyor. Seyrelen bölgeler şimdi hafiften kapanmaya başladı. Saçlarım eski canlılığına kavuştu.
Bu sporun etkisi mi yoksa arjininin etkisi mi bilemiyorum. Genetik dökülmede ne kadar etkili olur onu da bilemiyorum. Benim saç dökülmesi sebebim stres ve sağlıksız bir yaşamdı diye düşünüyorum. Yaptığım şeyler pahalı veya sağlıksız değil. Denemeye değer en azından.