Gönderen Konu: HIV POZİTİFLERE SAÇ EKİMİ  (Okunma sayısı 4136 defa)

toprakk

• Yeni üye
  • *
HIV POZİTİFLERE SAÇ EKİMİ
« : 21 Ağustos 2019, 09:18:21 »
Merhaba arkadaşlar, başlıktan da anlaşılacağı üzere HIV+ üyeyisiyim. Yaşım 24.. Ve maalesef saçlarımda dökülüyor. HIV+ olduğum için hiçbir klinik beni kabul etmiyor. Beni anlamanız için öncelikle sizlere kısaca HIV hakkinda bilgi vereyim.

HIV hakkında bilgisi olanlar bilir ki; HIV ve AIDS farklıdır. HIV; hastalığın başlangıcıdır. AIDS ise; hastalığın son aşamasıdır. virüs tüm vücudu ele geçirmiştir. Ama artık bu hastalık ölümcül değil, kronik bir hastalıktır ve günde bir tablet ilaç ile hayatımıza devam ediyoruz. (Çok yakında 3 aylık iğneler çıkacak) Elisa testlerinde halen pozitif gözüksek de, "RNA testi" olarak adlandırdığımız hassas testte "NEGATİF" gözüküyoruz. Zira kullandığımız ilaç vücudumuzda ki virüsü 10 -1 arasına düşürüyor. Mesela ben ilk tanı aldığımda 39.000 HIV virüsü vardı vücudumda ve tedavi aldığım günden beri negatifim..Ve gayet sağlıklıyım. Ayriyeten bulaştırma riski %90 düşüyor.

Şimdi gelelim asıl meseleye; maalesef ülkemiz HIV hakkında bilgisi olmadığından fazla ürkek ve bu durum sağlık sektöründe de geçerli. Hicbir saç ekim kliniği beni kabul etmiyor. Ancak HIV farkındalığı olan klinikler de yok değil. Ve saç ekim isteğimi Kabul edenlerde durumdan istifade edip 15.000 ile 20.000 TL arası fiyat veriyor. Zira hassas bir işlem olacak ve SAÇ EKİMİMDE KULLANILAN TÜM MALZEME ATILACAK. Işte bu fiyatı veren kliniklerden biri de ClinicExpert..

Arkadaşlar az-buz para vermeyeceğim. Eğer kabul edersem tam 15.500 TL vereceğim. Sizden istirhamım acaba ClinicExpert  hakkında bana bilgi verebilir misiniz?  Veyahut HIV pozitiflere saç ekimi yapan başka klinikler var mı?

Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

My Precious

• Hero Member
Ynt: HIV POZİTİFLERE SAÇ EKİMİ
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2019, 09:48:58 »
Saçlarınız ne durumda şuanda kelmisiniz yoksa seyreliyor mu seyreliyorsa finasteride minoxidil ikilisini deneyebilirsiniz hıv hastalarına yan etkisi olmaz herhalde.
Asmed ve hakan doğanay yapıyormuş ama biraz tuzlu olur dediğiniz gibi.
Saçınız eğer kelse ekimi düşünün seyrekse medikal tedaviye şans vermek iyi olabilir

davud123

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2019, 09:55:50 »
Hıv oldugunuzı onlara kan verdiğinizdemi anlıyor yoksa sizmi söylüyprsunuz

toprakk

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 21 Ağustos 2019, 10:07:12 »
Saçlarınız ne durumda şuanda kelmisiniz yoksa seyreliyor mu seyreliyorsa finasteride minoxidil ikilisini deneyebilirsiniz hıv hastalarına yan etkisi olmaz herhalde.
Asmed ve hakan doğanay yapıyormuş ama biraz tuzlu olur dediğiniz gibi.
Saçınız eğer kelse ekimi düşünün seyrekse medikal tedaviye şans vermek iyi olabilir
Medikal tedavi bende maalesef artık işe yaramaz. Peki ClinicExpert hakkında bilginiz var mı?

toprakk

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 21 Ağustos 2019, 10:12:46 »
Hıv oldugunuzı onlara kan verdiğinizdemi anlıyor yoksa sizmi söylüyprsunuz
Ben geçen sene tam saç ekeceğim sırada saçımı ekecek doktor "maalesef kan testinde HIV olduğunuz gözlemlendi. O yüzden saçınızı ekemeyiz" dediler ve ekim işlemini iptal ettiler. ve 1 senedirilir tedavi gördüğümden artık RNA'm negatif olduğundan tehlike ortadan kalktı. Keza ClinicExpert hastanede bana testler yapacak. Eğer baska enfeksiyonel hastalığım yoksa (-ki yok ama emin olmak istiyorlar) ve hassas test olan RNA TESTİ negatif gelirse özel bit ekip tarafından saçım ekilecek ve o işlem sırasında kullanılan tüm saç ekim malzemeleri atılacak. Bu yüzden 15.500 TL gibi bir para alınacak. Tabii işin içinde fırsatçılık da var ama onu görmezden gelmek zorundayım. Zira pazarlık yapacak konumda değilim.

marvell

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 22 Aralık 2019, 22:24:23 »
+ Hiv bireyim ,  fırsatçı klinikler o kadar yüksek rakamlar istiyorlar ki, neyseki işini ahlakıyla yapan doğru insanları keşfettin ve 2 ay önce yaklaşık 10000₺ ye hastane ortamında saç ektirdim . Şuana kadar ki gelişmeden epey memnunun iletişim bilgilerini paylaşabilirim dilersen

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 23 Aralık 2019, 14:33:19 »
+ Hiv bireyim ,  fırsatçı klinikler o kadar yüksek rakamlar istiyorlar ki, neyseki işini ahlakıyla yapan doğru insanları keşfettin ve 2 ay önce yaklaşık 10000₺ ye hastane ortamında saç ektirdim . Şuana kadar ki gelişmeden epey memnunun iletişim bilgilerini paylaşabilirim dilersen

Saç ekiminizi konu açıp paylaşabilirsiniz
Global Moderator

Murat Arman

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 11 Haziran 2020, 17:25:15 »

Çok geçmiş olsun ben de HIV + im.. Nerede yapıldığını söyleyebilir misin?

rodrod

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 16 Haziran 2020, 15:15:56 »

Merhaba hangi hastane acaba bilgisini paylaşabilir misiniz lütfen?

bakalim

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 27 Haziran 2020, 21:21:35 »
ClinicExpert hakkındaki konulara bakmanızı öneririm.
Bilindik diğer kliniklerden de teklif ve bilgi alabilirsiniz. Kullanılan makinelere ve başlıklara da kan bulaşacağı için o pahalı makineler çöpe mi atılır, farklı bir arındırma yöntemi olabilir mi iyi bakmak gerek.

Dediğiniz gibi çöpe atılıyorlarsa 15binTL düşük bile.
Umarım istediğiniz olur, saçlarınızı paylaşırsanız daha detaylı bilgi alırsınız tecrübeli arkadaşlardan.

Mac Dean

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #10 : 29 Haziran 2020, 12:13:51 »
Kullanılan malzemeler neden çöpe atılacak hiv zaten dış ortamda etkisini 15dakika içerisinde kaybeden bir virüs temiz bir sterilize işlemiyle sorun kalmaz tabi insanlarımız hiv hakkında bilgi sahibi olmayınca böyle davranmaları da normal.

aslanoglu

• Full Member
« Yanıtla #11 : 04 Temmuz 2020, 00:10:08 »
Kullanılan malzemeler neden çöpe atılacak hiv zaten dış ortamda etkisini 15dakika içerisinde kaybeden bir virüs temiz bir sterilize işlemiyle sorun kalmaz tabi insanlarımız hiv hakkında bilgi sahibi olmayınca böyle davranmaları da normal.
Hepatit B c yide atıyorlarmı acaba?

Atakan Demir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 21 Ağustos 2020, 21:07:02 »
Hepinize  gecmis   olsun   Hiv   de  cagimizim belalarindan   biri.  Yinede  hayata  kusmeyin  Lutfen   baskalari  ilede  korumasiz   iliskiye    girmeyin.  Sansiniz    bol  olsun.

Yolverin

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #13 : 03 Eylül 2020, 21:14:39 »
Çok geçmiş olsun, korumasız ilişkiye hayır diyoruz.

aslanoglu

• Full Member
« Yanıtla #14 : 10 Eylül 2020, 22:46:59 »
hocam internette saç ekimi yapan sitelerin hemen hemen hepsinde HİV pozitiflere ekim yapılamayacağı yönünde bilgi var. Fakat bir sitedede bunun tam aksini söyleniyor
https://www.drhakandoganay.com/kadinlarda-sac-ekimi/
ben başka bir yerde hivlilere ekim yapılabileceği konusunda bir bilgiye rastlamadım

Facebook Twitter Instagram