Merhaba arkadaşlar, başlıktan da anlaşılacağı üzere HIV+ üyeyisiyim. Yaşım 24.. Ve maalesef saçlarımda dökülüyor. HIV+ olduğum için hiçbir klinik beni kabul etmiyor. Beni anlamanız için öncelikle sizlere kısaca HIV hakkinda bilgi vereyim.
HIV hakkında bilgisi olanlar bilir ki; HIV ve AIDS farklıdır. HIV; hastalığın başlangıcıdır. AIDS ise; hastalığın son aşamasıdır. virüs tüm vücudu ele geçirmiştir. Ama artık bu hastalık ölümcül değil, kronik bir hastalıktır ve günde bir tablet ilaç ile hayatımıza devam ediyoruz. (Çok yakında 3 aylık iğneler çıkacak) Elisa testlerinde halen pozitif gözüksek de, "RNA testi" olarak adlandırdığımız hassas testte "NEGATİF" gözüküyoruz. Zira kullandığımız ilaç vücudumuzda ki virüsü 10 -1 arasına düşürüyor. Mesela ben ilk tanı aldığımda 39.000 HIV virüsü vardı vücudumda ve tedavi aldığım günden beri negatifim..Ve gayet sağlıklıyım. Ayriyeten bulaştırma riski %90 düşüyor.
Şimdi gelelim asıl meseleye; maalesef ülkemiz HIV hakkında bilgisi olmadığından fazla ürkek ve bu durum sağlık sektöründe de geçerli. Hicbir saç ekim kliniği beni kabul etmiyor. Ancak HIV farkındalığı olan klinikler de yok değil. Ve saç ekim isteğimi Kabul edenlerde durumdan istifade edip 15.000 ile 20.000 TL arası fiyat veriyor. Zira hassas bir işlem olacak ve SAÇ EKİMİMDE KULLANILAN TÜM MALZEME ATILACAK. Işte bu fiyatı veren kliniklerden biri de ClinicExpert..
Arkadaşlar az-buz para vermeyeceğim. Eğer kabul edersem tam 15.500 TL vereceğim. Sizden istirhamım acaba ClinicExpert hakkında bana bilgi verebilir misiniz? Veyahut HIV pozitiflere saç ekimi yapan başka klinikler var mı?
Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.