Sevgili adeniz, öncelikle ekimin harika olmuş, hayırlı olsun. Sağ kısım için de endişelenme bence bir miktar daha dolacaktır orası..
Ben de birkaç gün sonra alp ve dilek hocaya ekim yaptıracağım. Klinik ve ekime dair notlarını okudum. Birkaç soru sormak istiyorum. Operasyon odasına giderken ameliythanelerde giydirdikler gibi bir önlük giydiryorlar mı yoksa kendimiz götüreceğimiz bir gömlek falan mı giyiyoruz? Atılan mailde gömlek gibi rahat giyilebilen kıyafetler getirin dediler, operasyon sonrası için evet ama operasyon esnası için de mi geçerli bu? Saçlar ilk gün mü kesiliyor yoksa operasyon günü mü kesiliyor? 7-8 saat boyunca oturulan koltuk rahat mı? Tablet götürsek dizi vs izleme şansımız okur mu, öyle bir imkan var mı? Benim operasyon 2 gün sürecek, 5500 greft.. açıkçası inceden bir tırsma mevcut şuan..
Merhaba,
Cevaplarım şöyle:
- Evet, operasyon odasına giderken ASMED size bir önlük sağlayacak.
- Size gömlek tarzı rahat bir şey giyin demelerinin sebebi, operasyon sonrasında eve giderken giyeceğiniz giysileri başınızdan geçirmeniz gerekmesin diyedir. Mesela bir boğazlı kazak giymek olmaz saç ekimi sonrasında. Başa mümkün olduğunca temas etmemek gerekiyor.
- Evet, saçlar ilk gün kesilecek. İlk gün ayrıca saç ekim tasarımınız yapılacak. Saç derinize kalıcı mürekkepli bir kalemle çizgiler çizilecek ve ertesi günkü operasyona kadar onlar sabit kalacak.
- Koltuklar baya rahat evet. Ayrıca battaniye falan da serecekler üstünüze (zira operasyon odası çok soğuk olacak). Operasyon odası steril olmak zorunda olduğu için bence tablet/telefon kullanımına izin verilmez. Ancak, tam karşınızda bir ekran olacak. Hatırladığım kadarıyla orada isteğinize uygun olarak film/dizi açılabiliyor. Ben herhangi bir şey izlemek istememiştim. Genelde operasyonu yapan ekiple sohbet ettim. Size de bunu yapmanızı tavsiye ederim. Hem siz sıkılmazsınız, hem de operasyonu yapan ekip de muhabbet olunca eğleniyor.
Son olarak, hiç gerilmeyin derin. Son derece rahat olun. Hiçbir problem olmayacak. ASMED sanırım toplamda 3 gün geçireceksiniz. Harika geçecek bu zaman. Operasyon dışındaki zamanlarda güzel güzel yemekler yiyeceksiniz ve bol bol insanlarla sohbet edip eğleneceksiniz. Şimdiden iyi bir operasyon dilerim.