Kendi açımdan sürecin gidişatını şöyle özetleyeyim:
- Öncelikle, ekim öncesine dönüp baktığımda öyle aman aman büyük bir kellik durumum yoktu. Ancak, bugünkü sonuç ile kıyaslamak gerekirse, saçımın 5. aydaki bu hali çok çok daha iyi diyebilirim. Saçım şu haliyle kalsa ve daha fazla gelişme göstermese bile, ekim öncesine göre kıyaslanamayacak kadar iyi diyebilirim.
- Gel gelelim, saç ekim sonucum mükemmel de diyemem. Fotoğraflara dikkatli bakarsanız, sağ kısımdaki açıklığın hâlâ belirgin olduğunu görecekseniz. Sol taraf neredeyse süreci tamamlamış olduğu halde (yani tüm ekim alanı düzgünce kapandı); sağ tarafta hâlâ önemli diyebileceğimiz bir açıklık göze çarpıyor. Muhtemelen, 1-2 ay daha saçımın gelişme göstereceğini umabilirim. Ancak, saçımı yakından incelediğimde bana çıkabilecek tüm saçlar çıkmış gibi gözüküyor. Şu saatten sonra olabilecek en iyi şey, var olan saçların biraz hacim alması olabilir. Peki biraz daha kalınlaşan saçlar o açıklıkları kapatabilir mi, işte ondan emin değilim. Sanıyorum, 7. ay tamamlandığında bunun cevabını almış olacağım.
- Son olarak, sanıyorum finasteride ilacının baya olumlu etkilerini görüyorum. Özellikle var olan saçlarımın hacimlendiğini (belki de bu sebeple biraz daha koyu renkli gözüküyor artık?) fark edebiliyorum. Çok sık sorulduğu için tekrar cevap vereyim buradan: Finans'ın herhangi bir yan etkisini hissetmedim. Doktor 1 yıl kullanıp denememi söylemişti. Bu durumda, belki bir yıldan daha uzun süre kullanmayı da düşünebilirim.