Merhaba arkadaşlar,
Bugün saç ekiminin 60. günü. Ortada henüz büyük denilebilecek bir değişim yok. Ancak ufaktan şöyle bir durum oluştu:
1) Saç derisindeki kızarıklık giderek azalıyor. Özellikle son bir haftadır normal ışık altında ekim yapılan bölge neredeyse normalleşmiş gibi gözüküyor. Tabi yakından bakınca ve doğrudan gün ışığı altında fotoğraf çekinde yine renk farklı belli oluyor. Ancak, 1 ay öncesine oranla ciddi bir azalma var kızarıklıkta.
2) Neredeyse 20 gündür herhangi bir dökülme olmuyor. Ekim yapılan bölgede ekilen saçların bazılarının dökülmeden kaldığı görülüyor. Ancak herhangi bir yeni saç çıkışı ya da çıkış belirtisi henüz yok.
3) Yağlı saç derim ve dermatit dolayısıyla süreçten biraz endişeliydim. Ancak, donör bölgede zaman zaman şiddetlenerek çıkan sivilceler dışında pek bir sıkıntım olmadı. Sivilcelerin çıkışı da çoğu zaman duş almayı 1 gün geciktirdiğimde görülüyor.
4) Gerek ekim yapılan bölge, gerekse de başımın diğer bölgeleri zaman zaman çok kaşınıyor. Buna birçok şey sebep olabilir. Zira, hem finans kullanıyorum, hem de biotin. Bunlar sanırım kaşıntıya sebep olabiliyor.
Genel olarak şuan için süreçten memnunum ya da değilim diyemem. Zira ortada pek bir şey yok. Ancak, en azından ekstra bir olumsuz durum ile karşılaşmadığım için memnunum. Saçlarımı zaman zaman makasla kısaltıyorum. Böylece ekim yapılan yerler ile diğer yerler arasında oluşan farkın yarattığı kötü görüntü azalıyor.