Gönderen Konu: 4600 greft Medicalhair izmir  (Okunma sayısı 7004 defa)

Mustafi

• Yeni üye
  • *
4600 greft Medicalhair izmir
« : 20 Ağustos 2019, 15:49:44 »
Merhaba arkadaşlar.
Ekim için bir yıla yakın araştırma yaptım. Ekim yaptıran arkadaşların paylaştıkları ve edindiğim bazı bilgiler neticesinde ekimimi Medicalhair da yaptırdım.
Süreç biraz sorunlu başladı aslında üç kez tarih değiştirildi, kliniğin programından dolayı.
Hazırlık olarak sadece biotine başladım zaten sigara vs kullanmıyordum. Ekimden önceki gün saçı sıfıra kestirdim.
3 Ağustos’ta işlem gerçekleşti . Sabah 7:30 da başladı gece 23:30 da bitti .
İşlem lokal anestezi iğnesi ile başladı. basınçlı acısız anestezinin konforu burda yoktu.
Neyse iğneden sonra acınız kesiliyor tabi. 4-5 saat kadar greft açıma ve alım işlemini Sibel hanım ve bir başka bayan yaptılar. Bu işlem yüz üstü yapıldığı için oldukça rahatsız edici oldu.yüz ve burnunuzn üstünde kaç saat rahat durulabilirki .. neyse acı varken güzel günleri düşnmek gerek😉.  Alınan 4612 greft  besleyici sıvının içinde sayılıp gruplandırıldı bu arada  .Alım işleminden sonra 15 dklık mola verildi . Daha sonra kanal açma işlemi başladı ön çizgiyi kendinimiz belirledik imzaladık. Açıklık çook olduğu için arka kısım biraz açık kalacak .kalan kısım İkinci ekimde kapatılabilir dendi..Önden arkaya doğru seyrelerek ekileck .Çizgiyi belirlerken gençlik fotoğraflarından faydalandım😉 . Bu işlemi de dr hanım kendi yaptı. Bu işlemde önemli olan kanalların açısı . saç çıkışlarını belirleyecektir. Şu an saçlar biraz uzadı ve açılar doğal görünüyor. Sadece Şakaklar biraz asi duruyor uzadıkça uslanacağımı umuyorum.;)
Kanal sayısı alınan greft ve köklerle hesaplanıyor. Çoğunluk çiftli ve üçlü köklerden oluşuyordu. Tekli olanlard pair yapılıyor yani ikisi bir kanala ekiliyor. Ekim alanıda lokal anestezi ile uyuşturuldu. Bazı bölgelerde nedense uyuşma yavaş oldu lokal tekrarlandı Neyse ekim kanal açım işi bitince yine bir mola verdik.  Yanlış hatırlamıyorsam beş beşbuk gibi  ekim işlemine başlandı.. (17 . Günü de konuyu açtığım için bazı detayları uçtu). 
Ekim işleninde dr hanım iki asistanından yardım aldı.
Saat gece 11 e geldiğinde son greftler ekildi boş kalan kanallar oldu malesef oralara da taşıma yapıldı yinede boşkalan oldu hesap Normal dendi. Yaşayanınız varmı bilmiyorum Neyse saat 11:30 gibi işlem bitti. Yaklaşık onaltı saat sabırla bilfiil ekimde bulunan Doktor hanıma teşekkürlerini iletiyorum.
Onun varlığı sizi güvende hissettiriyor.
Pansuman yapıldıktan sonra otele geçtim. Uyku pozisyonunuz ilk gün çok önemli. Ben seyahat yastığı almış tım onu kullandım . Sabah biraz şişlikle uyandım. Sargı da biraz kan ve bir tür sıvı akmıştı. Kahvaltı dan sonra sargımı açtım kanama vs yoktu. Ağrı kesici ve antibiyotik kullanıyorsunuz bir hafta kadar. Ekim alanına beşinçi güne kadar dokunmamaya çalıştım . 5. Gün kendim kremle nemlendirme  yaptım 45 dk kadar bekledi daha sonra bebek şampuanıyla sürtmeden yıkama yaptım. Dökme suyla yıkama yapıldı. Acayip rahatlıyorsunuz 😃. Ama bu bel on gün yüz göz şiş .. yıkamadan sonra çatlamalar oluyor. Normal birçok kişide oluyor. Zamanla geçiyor üç güne falan. Şimdi 17. Gündeyim işteyim bandana ile tarz yaptım insanları alıştırıyorum yeni  halime. 😎 . Saç ektirme işi cesaret işi gözünüzü kapatın ve dalın;)
Sorusu olanlara cevap yazarım. Resimleri yüklüyorum

kaperezza

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 4600 greft Medicalhair izmir
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2019, 17:20:05 »
Hayırlı olsun hocam ben de dün yani ağustos 19unda orda yaptırdım, tam da dediğin gibi gece 11de bitti yüzüm burnum filan yamuldu tabiri caizse  :) sen şanslıymışsın ben de çoklu greft çok çıkmadı ama ellerinden geleni yaptılar pair şeklinde sıralandı.
Biraz kendime geleyim ben de açıcam konu bir de birşey sormak istiyorum uyku olayını nasıl çözdün ve şişlikler ne zaman geçti acaba  :)

Mustafi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 20 Ağustos 2019, 18:17:27 »
Teşekkürler sanada geçmiş olsun
Uyku olayı biraz acılı oldu ilk 7-8 gün . Boyun altına donörün altına küçük bi yastık koyup o şekilde uymaya çalıştım . dördüncü günden sonra yan yatabildim tabi ekim alanına dikkat ederek .on gün şiş gezdim resmen.  Halada biraz acısı var. Bende dökülmeler başladı yavaştan. Şişlik için yüz ve gözlere salatalık 🥒 beya patates 🥔 öneririm şişini alır😄

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 20 Ağustos 2019, 18:32:56 »
Hayırlı olsun çok geniş bir alana ekim yapılmış umarım sizi tatmin edici bir sonuç elde edersiniz
Global Moderator

Mustafi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 20 Ağustos 2019, 19:32:46 »
Teşekkürler Hintell. Evet saha geniş beklentimi düşük tutmaya çalışıyorum...

KaiserSS

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 20 Ağustos 2019, 20:40:34 »
Hayırlı olsun inşallah iyi sonuç alırsınız
One life,live it...

Takviye
- 7 Ay Solgar Biotin 5000 mcg
- 6 Ay Solgar Saw Palmetto

İlave
11.Ay Prozinc Plus Losyon

Şampuan
- Sürekli Prozinc Plus

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=8721.0

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 20 Ağustos 2019, 20:54:37 »
Teşekkürler Hintell. Evet saha geniş beklentimi düşük tutmaya çalışıyorum...

Rica ederim hayırlısı olsun
Global Moderator

colak

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 20 Ağustos 2019, 21:55:06 »
Rica etsem Donör bölgeniz resmini paylaşabilir misiz?

Mustafi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 21 Ağustos 2019, 09:06:16 »
Donörün 5. Günki hali
Ve 17. Günki hali

kaperezza

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 21 Ağustos 2019, 09:18:29 »
Donör düzelmiş baya hocam, ekim bölgesi kabuk dökümü sonrası durum nasıl acaba

Mustafi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 21 Ağustos 2019, 11:42:39 »
Ekim bölgesi kabuk atınca daha seyrek görünüm alıyor ve hemen  ardından ufak dökülmeler başlıyor .

izmitli

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 22 Ağustos 2019, 11:07:17 »
Hayırlı olsun geçmiş olsun. Bende de 200 300 kanal açıkta kaldı. Hesaplamada hata olabiliyor. Ama genel dağılım güzel.

SolAçık

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 22 Ağustos 2019, 12:20:58 »
Planlamanın yanlış yapıldığı kanaatindeyim Bu kadar geniş bir alanda on çizginin biraz daha geride olması gerektiği düşünüyorum.Şöyle sorayım geniş alana sık olmayan bir ekim mi yoksa biraz daha dar alana nispeten daha sık bir ekim mi sizi mutlu edecek?

Mustafi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 22 Ağustos 2019, 12:41:20 »
Planlamada ikinci ekim olmadan arka açıklığın kapatılamayacağı söylenmişti . İlk etapta ön profilin iyi olması benim için yeterli zaten  Ön çizgim dökülmeden önceki doğal sınırdan alındı kendim belirledim. İhtiyaç olursa sıklaştırma yapılacaktır.
Soruya cevap olarak
Dar alanda çok geride sık ekim doğal olmaz.
Geniş alanda ön sık arkası seyrelmiş dökülme tipi taklit edilgi için daha doğal olacanı düşünüyorum

kaperezza

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 22 Ağustos 2019, 12:51:16 »
Planlamada ikinci ekim olmadan arka açıklığın kapatılamayacağı söylenmişti . İlk etapta ön profilin iyi olması benim için yeterli zaten  Ön çizgim dökülmeden önceki doğal sınırdan alındı kendim belirledim. İhtiyaç olursa sıklaştırma yapılacaktır.
Soruya cevap olarak
Dar alanda çok geride sık ekim doğal olmaz.
Geniş alanda ön sık arkası seyrelmiş dökülme tipi taklit edilgi için daha doğal olacanı düşünüyorum

Ben de katılıyorum buna Sibel hanıma da söylemiştim 1 cm geriden almak hem arkayı kapatmıycak hem alın yine geniş bi şekilde sırıtacak. Alın dar olsun istedim ben de verteks kel olsa da olur dedim napalım 32 yaşındayım ben de sırma saç beklemiyorum :)

Yakın zamanlarda yaptırmışız senle hocam takip ediyorum seni :)

Facebook Twitter Instagram