Merhaba arkadaşlar.
Ekim için bir yıla yakın araştırma yaptım. Ekim yaptıran arkadaşların paylaştıkları ve edindiğim bazı bilgiler neticesinde ekimimi Medicalhair da yaptırdım.
Süreç biraz sorunlu başladı aslında üç kez tarih değiştirildi, kliniğin programından dolayı.
Hazırlık olarak sadece biotine başladım zaten sigara vs kullanmıyordum. Ekimden önceki gün saçı sıfıra kestirdim.
3 Ağustos’ta işlem gerçekleşti . Sabah 7:30 da başladı gece 23:30 da bitti .
İşlem lokal anestezi iğnesi ile başladı. basınçlı acısız anestezinin konforu burda yoktu.
Neyse iğneden sonra acınız kesiliyor tabi. 4-5 saat kadar greft açıma ve alım işlemini Sibel hanım ve bir başka bayan yaptılar. Bu işlem yüz üstü yapıldığı için oldukça rahatsız edici oldu.yüz ve burnunuzn üstünde kaç saat rahat durulabilirki .. neyse acı varken güzel günleri düşnmek gerek😉. Alınan 4612 greft besleyici sıvının içinde sayılıp gruplandırıldı bu arada .Alım işleminden sonra 15 dklık mola verildi . Daha sonra kanal açma işlemi başladı ön çizgiyi kendinimiz belirledik imzaladık. Açıklık çook olduğu için arka kısım biraz açık kalacak .kalan kısım İkinci ekimde kapatılabilir dendi..Önden arkaya doğru seyrelerek ekileck .Çizgiyi belirlerken gençlik fotoğraflarından faydalandım😉 . Bu işlemi de dr hanım kendi yaptı. Bu işlemde önemli olan kanalların açısı . saç çıkışlarını belirleyecektir. Şu an saçlar biraz uzadı ve açılar doğal görünüyor. Sadece Şakaklar biraz asi duruyor uzadıkça uslanacağımı umuyorum.
Kanal sayısı alınan greft ve köklerle hesaplanıyor. Çoğunluk çiftli ve üçlü köklerden oluşuyordu. Tekli olanlard pair yapılıyor yani ikisi bir kanala ekiliyor. Ekim alanıda lokal anestezi ile uyuşturuldu. Bazı bölgelerde nedense uyuşma yavaş oldu lokal tekrarlandı Neyse ekim kanal açım işi bitince yine bir mola verdik. Yanlış hatırlamıyorsam beş beşbuk gibi ekim işlemine başlandı.. (17 . Günü de konuyu açtığım için bazı detayları uçtu).
Ekim işleninde dr hanım iki asistanından yardım aldı.
Saat gece 11 e geldiğinde son greftler ekildi boş kalan kanallar oldu malesef oralara da taşıma yapıldı yinede boşkalan oldu hesap Normal dendi. Yaşayanınız varmı bilmiyorum Neyse saat 11:30 gibi işlem bitti. Yaklaşık onaltı saat sabırla bilfiil ekimde bulunan Doktor hanıma teşekkürlerini iletiyorum.
Onun varlığı sizi güvende hissettiriyor.
Pansuman yapıldıktan sonra otele geçtim. Uyku pozisyonunuz ilk gün çok önemli. Ben seyahat yastığı almış tım onu kullandım . Sabah biraz şişlikle uyandım. Sargı da biraz kan ve bir tür sıvı akmıştı. Kahvaltı dan sonra sargımı açtım kanama vs yoktu. Ağrı kesici ve antibiyotik kullanıyorsunuz bir hafta kadar. Ekim alanına beşinçi güne kadar dokunmamaya çalıştım . 5. Gün kendim kremle nemlendirme yaptım 45 dk kadar bekledi daha sonra bebek şampuanıyla sürtmeden yıkama yaptım. Dökme suyla yıkama yapıldı. Acayip rahatlıyorsunuz 😃. Ama bu bel on gün yüz göz şiş .. yıkamadan sonra çatlamalar oluyor. Normal birçok kişide oluyor. Zamanla geçiyor üç güne falan. Şimdi 17. Gündeyim işteyim bandana ile tarz yaptım insanları alıştırıyorum yeni halime. 😎 . Saç ektirme işi cesaret işi gözünüzü kapatın ve dalın;)
Sorusu olanlara cevap yazarım. Resimleri yüklüyorum