Merhaba,
Mart 2015'ten bu yana site üyesiyim. 1,5 yıldır ikinci saç ekimi planlıyordum. Eski paylaşımlarımda o bilgiler var. 02 ve 03 Eylül 2016 tarihinlerinde Dr.Zekeriya Kul, ekimi 2 seansta gerçekleştirdi. Her operasyonun sonucu merakla beklenir ama benimkinde ekstradan merak edilecek konular var. Örneğin bu benim ilk saç ekimim değil. 13 sene önce (36 yaşındayken) FUT yöntemi ile İzmir'de bir ekim yaptırmıştım. O dönem tepe kısımda saçım sık olduğu için sadece ön kısımda yapılan ekim epey idare etti ama son 3-4 senedir tepedeki seyrelme rahatsız etmeye başladı. FUT şartlarında ekim maalesef sık değildi. Kalın teller önde kullanılmiştı, doğal yön verilememiş saçlar dik dik ekilmişti ve ön hat dizimi özellikle sol şakakta kötüydü. Kafa derimde saç diplerimde çukurlar oluştu.Kafa derim, ekim yapılan bölgede portakal kabuğu görünümüne döndü ve seviyesi de biraz yükseldi çünkü altta sert ve hissiz bir tabaka oluştu. Ama bunlar dışında sorun yoktu mesela arkadaki izim başka bir sürü eski vakada olduğu gibi çok bariz değildi. Dikilen saçlar %90 oranında tutmuştu.
Yeni operasyona karar verirken 3 konu beni çok zorladı 1) Alınacak 3.000 e yakın grefti seyrek saçlı olan bütün kafama mı yaydıracaktım yoksa sık bir şekilde önlerde mi kullandıracaktım. 2) Önde dik dik olan saçların arasına yeni saçların hangi açıda ekilmesini talep edecektim, gene dik mi yoksa doğal yönde mi? (hatta sökülmesini istemek bile aklıma gelmişti). 3) 3.000 TL ile 30.000 TL arasında fiyatlandırılabilen bu operasyonda seçimi nasıl yapmalıydım. Ama şu da var 9.000 euro alan doktorlar beni kabul etmediler. Ekim gerektiren alanı çok buldular.
Gelelim 2 gün önce girdiğim operasyona. Doktor bey eski ekim bölgeme tekrar ekim yaparken epey emek harcadı. İğneler kafa derime çok zor girdi, Saat 15.00 e doğru girdiğim operasyonun 18.00 de bitmesi planlanırken 1.400 greft ancak saat 20.00 de bitti. 2. günkü ekim, daha önce ekilmemiş alana olduğu için daha rahat geçti. Şu ana kadar bence her şey yolunda. Ağrım acım yok ama gözlerim şişti. (Buna gülün dikenine katlanmak diye bakıyorum.)
Sert ve scarlı zemine dikilen greftlerin tutma oranını merak ediyorum. Ayrıca en çok merak ettiğimiz şey çim adam gibi dik ekilmiş eski saçların arasında doğal yönüne doğru büyüyecek (inşallah) yeni saçlarıma nasıl yön vereceğim?. "Tutsun da ne olursa olsun" diyen çıkabilir ama...saça doğal bir görünüm vermek bence saç ekiminin göz ardı edilmemesi gereken kısmı. Bakalım bu sefer sonuç daha doğal olacak mı. Nasıl bir tarama yapmak zorunda kalacağım?
Özellikle daha önce saç ekimi yaptırmış kişilere faydam dokunması dileği ile aşağıda bol bol fotoğraf paylaşıyorum. Herkese iyi günler.