Gönderen Konu: FUT üstüne FUE revizyon + Yeni ekim. Dr. Kul 2.800 Greft 2 Eylül 2016  (Okunma sayısı 48392 defa)

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba,
Mart 2015'ten bu yana  site üyesiyim. 1,5 yıldır ikinci saç ekimi planlıyordum. Eski paylaşımlarımda o bilgiler var. 02 ve 03 Eylül 2016 tarihinlerinde Dr.Zekeriya Kul,  ekimi 2 seansta gerçekleştirdi. Her operasyonun sonucu merakla beklenir ama benimkinde ekstradan merak edilecek konular var. Örneğin bu benim ilk saç ekimim değil. 13 sene önce (36 yaşındayken) FUT yöntemi ile İzmir'de bir ekim yaptırmıştım. O dönem tepe kısımda saçım sık olduğu için sadece ön kısımda yapılan ekim epey idare etti ama son 3-4 senedir tepedeki seyrelme rahatsız etmeye başladı. FUT şartlarında ekim maalesef sık değildi. Kalın teller önde kullanılmiştı, doğal yön verilememiş saçlar dik dik ekilmişti  ve ön hat dizimi özellikle sol şakakta kötüydü. Kafa derimde saç diplerimde çukurlar oluştu.Kafa derim,  ekim yapılan bölgede portakal kabuğu görünümüne döndü ve seviyesi de biraz yükseldi çünkü altta sert ve hissiz bir tabaka oluştu. Ama bunlar  dışında sorun yoktu mesela arkadaki izim başka bir sürü eski vakada olduğu gibi çok bariz değildi. Dikilen saçlar %90 oranında tutmuştu.
Yeni operasyona karar verirken 3 konu beni çok zorladı 1) Alınacak 3.000 e yakın grefti seyrek saçlı olan bütün kafama mı yaydıracaktım yoksa sık bir şekilde önlerde mi kullandıracaktım. 2) Önde dik dik olan saçların arasına yeni saçların hangi açıda ekilmesini talep edecektim, gene dik mi yoksa doğal yönde mi? (hatta sökülmesini istemek bile aklıma gelmişti). 3) 3.000 TL ile 30.000 TL arasında fiyatlandırılabilen bu operasyonda seçimi nasıl yapmalıydım. Ama şu da var 9.000 euro alan doktorlar beni kabul etmediler. Ekim gerektiren alanı çok buldular.

Gelelim 2 gün önce girdiğim operasyona. Doktor bey eski ekim bölgeme tekrar ekim yaparken epey emek harcadı. İğneler kafa derime çok zor girdi, Saat 15.00 e doğru girdiğim operasyonun 18.00 de bitmesi planlanırken 1.400 greft ancak saat 20.00 de bitti. 2. günkü ekim, daha önce  ekilmemiş alana olduğu için daha rahat geçti.  Şu ana kadar bence her şey yolunda. Ağrım acım yok ama gözlerim şişti. (Buna gülün dikenine katlanmak diye bakıyorum.)
Sert ve scarlı zemine dikilen greftlerin tutma oranını merak ediyorum. Ayrıca en çok merak ettiğimiz şey çim adam gibi dik ekilmiş eski saçların arasında doğal yönüne doğru büyüyecek (inşallah) yeni saçlarıma nasıl yön vereceğim?.  "Tutsun da ne olursa olsun" diyen çıkabilir ama...saça doğal bir görünüm vermek bence saç ekiminin göz ardı edilmemesi gereken kısmı. Bakalım bu sefer sonuç daha doğal olacak mı. Nasıl bir tarama yapmak zorunda kalacağım?
Özellikle daha önce saç ekimi yaptırmış kişilere faydam dokunması dileği ile aşağıda bol bol fotoğraf paylaşıyorum. Herkese iyi günler.

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Donör alan.
Serhanizmir

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Yeni ekim için Planlama:
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2016, 14:12:10 Gönderen: serhanizmir »
Serhanizmir

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
1.Gün . (Scarlı) Eski ekim alanına 1.400 Greft
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2016, 14:13:44 Gönderen: serhanizmir »
Serhanizmir

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
2. Gün. Bugün yapılan ekimdeki  bölgeye İlk defa ekim yapılmış oldu.
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2016, 14:16:05 Gönderen: serhanizmir »
Serhanizmir

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Bitmiş halinden başka kareler.
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2016, 14:16:54 Gönderen: serhanizmir »
Serhanizmir

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Bugün yapılan ilk yıkama sonrası donör
Serhanizmir

ibocoskun

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Serhan bey daha önce sizin yazdıklarınızı okumuştum.Bir süredir sesiniz çıkmıyordu.Bir karar verip ekimi gerçekleştirmenize sevindim.Ben de İzmir'de Sibel Ulusan'ı düşünüyordum ancak bazı nedenlerden dolayı ve fiyatlarındaki -forumdan haberdar olduğum bilgiler doğrultusunda- dengesizlik yüzünden sürüncemedeyim.Zekeriya bey sizden ne kadar ücret talep etti?Bu arada son kararınız bana oldukça mantıklı geldi.Umarım her şey isteğiniz doğrultusunda ve mutlu edici olur.

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Serhan bey daha önce sizin yazdıklarınızı okumuştum.Bir süredir sesiniz çıkmıyordu.Bir karar verip ekimi gerçekleştirmenize sevindim.Ben de İzmir'de Sibel Ulusan'ı düşünüyordum ancak bazı nedenlerden dolayı ve fiyatlarındaki -forumdan haberdar olduğum bilgiler doğrultusunda- dengesizlik yüzünden sürüncemedeyim.Zekeriya bey sizden ne kadar ücret talep etti?Bu arada son kararınız bana oldukça mantıklı geldi.Umarım her şey isteğiniz doğrultusunda ve mutlu edici olur.
Çok teşekkür ederim. Umarım sizin için de en hayırlısı olur. Zekeriya Bey 1 greft 1 euro olarak çalışıyor ve bu fiyatlandırması değişmiyor. Sibel Hanım'la görüşmüştüm. Güzel bir görüşmeydi. O süreçte Ajandamız uymamıştı birbirine .Fiyatlandırmada artışa gideceğini bildirmişti. Farklılıklar ordan kaynaklanıyordur diye düşünüyorum
Serhanizmir

volkarizma90

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam ekimi bütün alana yaymayip sadece öne ektirmekle çok doğru bir karar vermişsiniz. İnsallah bir sıkıntı yaşamadan süreci tamamlar istediğiniz saçlara kavuşursunuz

alfa

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
hayırlı olsun hocam. iyi bir ekim merkezi seçmişsin. ilk ekimden kalan düzensiz aralıklar doldurulmuş. güzel bir ekim olacağını düşünüyorum.
ekim sonuçlandığında saçların nasıl taranacağınıda düşünüyosun. bence ilk ekimdeki saçlar hangi yönde iyi taranıyorsa ekilenleride o yönde taramalısın. bu sefer çok  daha iyi bir görünüm ortaya çıkacaktır.

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam ekimi bütün alana yaymayip sadece öne ektirmekle çok doğru bir karar vermişsiniz. İnsallah bir sıkıntı yaşamadan süreci tamamlar istediğiniz saçlara kavuşursunuz

Arkanın kısa süre içinde tamamen kel kalmayacağı öngörüsü daha üstün geldi. Bir de seyrek saçlılıktan sıkılmış biri olarak yine yaygın ama seyrek saçlı olmak çok şeyi değiştirmeyecekti. Ben de kararımın ve dolayısıyla seçtiğim ekim yerinin doğru olduğunu düşünüyorum. Bütün alana ekim yaptırmaya karar verseydim başkasına gitmem gerekecekti. Nasıl Dr.Kul geniş alana ekimi kabul etmediyse kimi de dar alanda sık ekimi doğru bulmamıştı.Yani 1 karar 2 sonucu belirlemiş oldu. İyi dilekler için teşekkürler.
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2016, 11:13:20 Gönderen: serhanizmir »
Serhanizmir

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
hayırlı olsun hocam. iyi bir ekim merkezi seçmişsin. ilk ekimden kalan düzensiz aralıklar doldurulmuş. güzel bir ekim olacağını düşünüyorum.
ekim sonuçlandığında saçların nasıl taranacağınıda düşünüyosun. bence ilk ekimdeki saçlar hangi yönde iyi taranıyorsa ekilenleride o yönde taramalısın. bu sefer çok  daha iyi bir görünüm ortaya çıkacaktır.

Henüz bilemiyorum ama bu sefer farklı tarama yapabilmeyi tercih ederim. Sırf biraz farklı olsun diye ön hat orta noktada çok küçük bir üçgen alan yaptırdım. İlk ekim  günü orası öyle değildi. Eskiyi değiştiriyorken biraz da radikal olunabilir dedim :) Teşekkürler.
Serhanizmir

bikkembergs

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Abi hakkında hayırlısı olsun. Guzel bir sonuç seni bekliyor inşallah.

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Abi hakkında hayırlısı olsun. Guzel bir sonuç seni bekliyor inşallah.
Tesekkür ederim. İnşallah.
Serhanizmir

Facebook Twitter Instagram