Gönderen Konu: 8-9 Ağustos 2019 Esma-Serkan Tetik 3054 Saç, 1253 Sakal Ekimi, Yaş:24  (Okunma sayısı 39163 defa)

Abc

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Forumda gördüğüm en az ego sahibi insan olabilirsin. Rabbim güzel gönlüne göre versin kardeşim.
  • Ekim Tarihi: 15-16.11.2021
  • Ekim Merkezi ismi Esma-Serkan Tetik
  • Greft Miktarı 3008
  • Yaşınız 36

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
Forumda gördüğüm en az ego sahibi insan olabilirsin. Rabbim güzel gönlüne göre versin kardeşim.
Estağfurullah abi, Allah razı olsun.

mstfztrk

• Full Member
Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız.

Hocam her gün yıkamanı kim önerdi, belli bir süre sonra 2-3 günde bir yıkasanız olmaz mı? +, - 'si ne olur araştırdınız mı?

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız.

Hocam her gün yıkamanı kim önerdi, belli bir süre sonra 2-3 günde bir yıkasanız olmaz mı? +, - 'si ne olur araştırdınız mı?
Eyvallah hocam, sağolun. Malesef cilt olarak aşırı yağlı bir cilde sahibim. Saçlarım da yıkandıktan 1 saat sonrasında o floraya dönüşüyor. Hatta 2 gün yıkamasam saç dibinde sürüntü gibi tabaka oluşuyor, tırnakla kazınabilen. Bu yağ tabakası saç foliküllerinin nefes almasını engelleyebilir, saç köklerinin oksijenizasyona diye biliyorum. Ekim öncesinde de her gün yıkardın saçlarımı. Bu hususu Serkan beyle de konuşmuştuk, eğer yağlı bir yapıya sahipse flora, her gün yıkanabilir, şampuanın ph ı uyumlu olması elzem yalnız dedi. Eğer bu kadar yağlı bir saç yapısına sahip değilseniz bence de her gün yıkamak oradaki florayı bozduğu için saçlar açısından zararlı olabilir, sonuçta belli oranda bir yağ da olmaso gerekiyor saçlı deride. Aynı zamanda yıkarken saçlara mekanik bir etki yapılıyor sonuçta, travmatize edici sert bir biçimde yıkamak da saçları güçsüzleştirebilir, makul hareketlerle yıkamak lazım. Tabii ki malumunuz her saç telinin belli periyotları var, dinlenme dönemlerinde dökülüp aktif fazda tekrar çıkıyor. Biz bu mekanik etkiyle bu süreci hızlandırabiliriz ve çok saçımız dökülüyor gibi gelebilir(bana öyle gelmiyor) . Vibromasaj etkisiyle o bölgede kan akımını hızlandırabilir, saçların beslenmesini destekleyebilir, aynı şekilde tarak da bu etkiyi yapabilir, saç köklerini açıp havalanmasını sağlayabilir, ataların da dediği gibi nerede hareket orada bereket. Benim şahsi tecrübelerimden, okuduklarımdan anladığım şekilde bunları söyleyebilirim. Eksikleri ve yanlışları forumda daha iyi bilenler düzeltip paylaşırlarsa hepimiz istifade ederiz.

mstfztrk

• Full Member
Eyvallah hocam, sağolun. Malesef cilt olarak aşırı yağlı bir cilde sahibim. Saçlarım da yıkandıktan 1 saat sonrasında o floraya dönüşüyor. Hatta 2 gün yıkamasam saç dibinde sürüntü gibi tabaka oluşuyor, tırnakla kazınabilen. Bu yağ tabakası saç foliküllerinin nefes almasını engelleyebilir, saç köklerinin oksijenizasyona diye biliyorum. Ekim öncesinde de her gün yıkardın saçlarımı. Bu hususu Serkan beyle de konuşmuştuk, eğer yağlı bir yapıya sahipse flora, her gün yıkanabilir, şampuanın ph ı uyumlu olması elzem yalnız dedi. Eğer bu kadar yağlı bir saç yapısına sahip değilseniz bence de her gün yıkamak oradaki florayı bozduğu için saçlar açısından zararlı olabilir, sonuçta belli oranda bir yağ da olmaso gerekiyor saçlı deride. Aynı zamanda yıkarken saçlara mekanik bir etki yapılıyor sonuçta, travmatize edici sert bir biçimde yıkamak da saçları güçsüzleştirebilir, makul hareketlerle yıkamak lazım. Tabii ki malumunuz her saç telinin belli periyotları var, dinlenme dönemlerinde dökülüp aktif fazda tekrar çıkıyor. Biz bu mekanik etkiyle bu süreci hızlandırabiliriz ve çok saçımız dökülüyor gibi gelebilir(bana öyle gelmiyor) . Vibromasaj etkisiyle o bölgede kan akımını hızlandırabilir, saçların beslenmesini destekleyebilir, aynı şekilde tarak da bu etkiyi yapabilir, saç köklerini açıp havalanmasını sağlayabilir, ataların da dediği gibi nerede hareket orada bereket. Benim şahsi tecrübelerimden, okuduklarımdan anladığım şekilde bunları söyleyebilirim. Eksikleri ve yanlışları forumda daha iyi bilenler düzeltip paylaşırlarsa hepimiz istifade ederiz.

İnşallah çok güzel sonuçlar alırsınız.

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
İnşallah çok güzel sonuçlar alırsınız.
Sizin konunuza da baktım, hayırlı olsun. cümlemizin  gönlüne göre olur inşallah.

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
4. ay fotoğraflarını bırakıyorum. Afaki bir gelişme olmadı, yeni çıkış hissetmiyorum ben şahsen şu zamanlarda.

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
Hafif ıslakken çekilenler.

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
Bunlar da kuru ve yana doğru taranmış şekilleri. Ekim bölgesinden hiç traş olmadım daha.

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
Artık ayda 1 fotoğraf paylaşımı yapacağım. Başlardaki kadar hızlı değişimler olmuyor gördüğünüz üzere. 1 yıllık süreç tamamlanana kadar paylaşımlarıma devam edeceğim inşallah. 7-8 ay gibi akibet %90 belli oluyor sanırsam, o zamanlardaki durum da bu şekilde devam ederse değerlendirmelerinizi rica edeceğim. Fotoğrafları olanca çıplaklığıyla maximum ışık ve netlik altında çekmeye çalıştığım. Açısı ve kalitesiyle ilgili olumsuzluklar görüyorsanız affola, elimden gelen bu kadar malesef

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
Bu da 4 aylık ekim sonucum ile ekim öncesi çekilen fotoğraflarımdan kendimce yaptığım çakıştırma. Samimi değerlendirmelerinizi bekliyorum. 8 aylık süreç dolana kadar olumlu veya olumsuz yorum yapmayacağım ben fakat sizin tüm yorumlarınıza açığım, burası bir fikir paylaşım platformu neticede.

Mert123

• Full Member
3-4 ay sonunda bence sizi mutlu eder

TheSaint

• Sr. Member
Bu da 4 aylık ekim sonucum ile ekim öncesi çekilen fotoğraflarımdan kendimce yaptığım çakıştırma. Samimi değerlendirmelerinizi bekliyorum. 8 aylık süreç dolana kadar olumlu veya olumsuz yorum yapmayacağım ben fakat sizin tüm yorumlarınıza açığım, burası bir fikir paylaşım platformu neticede.

Bir parca kalinlasma var gibi. Bir tik daha kapanmis gibi.

Kazım

• Full Member
Kafandaki kepekler için hintyağı ve zeytinyağlı şampuanlar.. saç pH’ı 5.5 sanırım ona göre alırsın içinde çinko olmasın(zinc) kurutur... sebamedin içinde ne var bilmiyorum... dürüst olucam çünkü benim durumum da sana benzer hatta bir tık daha kötü, yerinde olsam ben de dürüst yorumlar tercih ederdim. Şöyleki incelediğim ekimlerde genelde 120.günde nerenin seyrek kalacağı nerenin kapanacağı az çok belli oluyor. Ancak gerçekten de ilerleyen aylarda büyük bir değişim gözlemlediğim insanlar oldu. Ekimden ötürü varolan saçlarına zarar gelmemiş(benim epey bir geldi) o yüzden en azından ekim öncesine göre bir artın olacak bu kesin ancak ince tellisin bu saçlar uzayınca nasıl gözükür bunu bu aşamada söylemek doğru değil tatmin ededebilir etmeye de bilir. Ekilen bölgeyi traş ettiğinde sonucun daha öngörülebilir olacağını düşünüyorum.  bu noktadan sonra hergün saçların daha iyiye gidecek...

Facebook Twitter Instagram