Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız.
Hocam her gün yıkamanı kim önerdi, belli bir süre sonra 2-3 günde bir yıkasanız olmaz mı? +, - 'si ne olur araştırdınız mı?
Eyvallah hocam, sağolun. Malesef cilt olarak aşırı yağlı bir cilde sahibim. Saçlarım da yıkandıktan 1 saat sonrasında o floraya dönüşüyor. Hatta 2 gün yıkamasam saç dibinde sürüntü gibi tabaka oluşuyor, tırnakla kazınabilen. Bu yağ tabakası saç foliküllerinin nefes almasını engelleyebilir, saç köklerinin oksijenizasyona diye biliyorum. Ekim öncesinde de her gün yıkardın saçlarımı. Bu hususu Serkan beyle de konuşmuştuk, eğer yağlı bir yapıya sahipse flora, her gün yıkanabilir, şampuanın ph ı uyumlu olması elzem yalnız dedi. Eğer bu kadar yağlı bir saç yapısına sahip değilseniz bence de her gün yıkamak oradaki florayı bozduğu için saçlar açısından zararlı olabilir, sonuçta belli oranda bir yağ da olmaso gerekiyor saçlı deride. Aynı zamanda yıkarken saçlara mekanik bir etki yapılıyor sonuçta, travmatize edici sert bir biçimde yıkamak da saçları güçsüzleştirebilir, makul hareketlerle yıkamak lazım. Tabii ki malumunuz her saç telinin belli periyotları var, dinlenme dönemlerinde dökülüp aktif fazda tekrar çıkıyor. Biz bu mekanik etkiyle bu süreci hızlandırabiliriz ve çok saçımız dökülüyor gibi gelebilir(bana öyle gelmiyor) . Vibromasaj etkisiyle o bölgede kan akımını hızlandırabilir, saçların beslenmesini destekleyebilir, aynı şekilde tarak da bu etkiyi yapabilir, saç köklerini açıp havalanmasını sağlayabilir, ataların da dediği gibi nerede hareket orada bereket. Benim şahsi tecrübelerimden, okuduklarımdan anladığım şekilde bunları söyleyebilirim. Eksikleri ve yanlışları forumda daha iyi bilenler düzeltip paylaşırlarsa hepimiz istifade ederiz.