Gönderen Konu: 8-9 Ağustos 2019 Esma-Serkan Tetik 3054 Saç, 1253 Sakal Ekimi, Yaş:24  (Okunma sayısı 39111 defa)

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
Kafandaki kepekler için hintyağı ve zeytinyağlı şampuanlar.. saç pH’ı 5.5 sanırım ona göre alırsın içinde çinko olmasın(zinc) kurutur... sebamedin içinde ne var bilmiyorum... dürüst olucam çünkü benim durumum da sana benzer hatta bir tık daha kötü, yerinde olsam ben de dürüst yorumlar tercih ederdim. Şöyleki incelediğim ekimlerde genelde 120.günde nerenin seyrek kalacağı nerenin kapanacağı az çok belli oluyor. Ancak gerçekten de ilerleyen aylarda büyük bir değişim gözlemlediğim insanlar oldu. Ekimden ötürü varolan saçlarına zarar gelmemiş(benim epey bir geldi) o yüzden en azından ekim öncesine göre bir artın olacak bu kesin ancak ince tellisin bu saçlar uzayınca nasıl gözükür bunu bu aşamada söylemek doğru değil tatmin ededebilir etmeye de bilir. Ekilen bölgeyi traş ettiğinde sonucun daha öngörülebilir olacağını düşünüyorum.  bu noktadan sonra hergün saçların daha iyiye gidecek...
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım hocam, size de geçmiş olsun. Bekleyip hep beraber göreceğiz inşallah sonucu

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
Bir parca kalinlasma var gibi. Bir tik daha kapanmis gibi.
Aynen öyle gibi hocam. biotin de kullanıyorum onun da etkisi vardır muhakkak.

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
3-4 ay sonunda bence sizi mutlu eder
İnşallah hocam herkes mutlu olur inşallah.

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
İyi gidiyor, takviyelerinizi bırakmayın yeter.

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
İyi gidiyor, takviyelerinizi bırakmayın yeter.
Eyvallah, xpecia+biotin+aspirine devam

Mert060444

• Full Member
Saç ekiminizde ön hat neden okadar geride saçlarınız cikdiginda tarama konusunda sorun yaşayabilirsiniz benim ekimimde geriden oldu biraz saç tellerim inceydi arka donör bölgesi fazla seyrek kalmasın istedim uzayınca sorun yapabilir diye sizin saç tellerinizde ince yinede bana çok geriden ekmişler gibime geldi resimler gerçek hayata gore yanıltıcı olabiliyor  inş sonuçdan memnun kalirsiniz hayirli olsun

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
Saç ekiminizde ön hat neden okadar geride saçlarınız cikdiginda tarama konusunda sorun yaşayabilirsiniz benim ekimimde geriden oldu biraz saç tellerim inceydi arka donör bölgesi fazla seyrek kalmasın istedim uzayınca sorun yapabilir diye sizin saç tellerinizde ince yinede bana çok geriden ekmişler gibime geldi resimler gerçek hayata gore yanıltıcı olabiliyor  inş sonuçdan memnun kalirsiniz hayirli olsun
Öncelikle sağolun yorumunuz için. Ön çizgi konusunda dökülmeyen, kalıntıları belli olan çizgiye göre belirlendi. Daha öne alınabilirdi ama ben sık bir ekim olması için bu şekilde istedim biraz da. Saçlar çıkıp uzadığında göreceğiz durumu şimdiden bir şey diyemiyorum o hususta. Fotoğraflardan  malumunuz kafam da ilginç bir şekilde kubbe gibi hatlara sahip :) saçlar uzasın bakalım durum ne olacak açıkçası daha önce bir kaç kere ön çizgi hususunda eleştiriler aldım geride diye, pek de bilgi ve tecrübem olmadığı için bir şey diyemiyorum

Mert060444

• Full Member
Ön hat çizgisini isteseler daha ileriden yapabilirlerdi ama şöyle bişey var bir sacı ekmek için en fazla 8-9 saat süreleri var o saati geçerlerse greftler ölmeye başlıyor binevi zamanlada yarışıyorlar sizin işlem tahminimce uzun sürdü hem donör bölgesi hem sakaldan alindigi için grefleri fazla bekletip öldürmek istemediler bazen fre veriyor sorusuna cvpda bu ekim zamanlamasindan geliyor saçlariniz ön tarafi birazdaha ilerden olabilirdi ama  arka donor bolgeniz ince telli benim gibi busefer arka çok sırıtmasın diye öyle bişey yapmis olabilirler diger turlu seyrekde ekebilirlerdi siz kendiniz sık olsun istemişsiniz buda guzel bişey seyrek olup tekrar duzeltmeye caliscakdiniz belkide bu sac ekiminde biraz dusundukden sonra biraz bu ekim mantikli geliyor  ama yinede dedigim gibi az bişey öne yapabilirlerdi ama bu sefer yine bişey fark etmeyecekdi az bişey ilerde yada geride sac yapiniz kafa yapiniz ayni olcakdi herkesin kafa yapisi farkli oyuzden bazen dusundugumuz gibi olmuyor siz sık ekim istemişsiniz böyle birşeye karar vermişler şimdi saclar yok diye kafanizi o çizim karistirabilir ama kafaniza takmayin uzayınca birazdaha toparlayacak benim dusuncem ekim merkezinin kararında bir ekim yapmişlar dedigim gibi azdaha ilerde olabilirdi ama busefer seyrek olup bişey fark etmeyecekdi sık olmasi herzaman daha iyi disardaki çevrenizdeki eleştirilere kulak asmayin onlar bu sorunu yaşamadigi için gözleri alisik olmadigi için öyle diyorlar sizde biraz zaman geçsin aynaya baktikca aliscaksiniz inşallah saclariniz cikar ve aynaya baktikca mutlu olursunuz çok yazdım farkındayım ☺ hayırlı olsun tekrardan

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
Ön hat çizgisini isteseler daha ileriden yapabilirlerdi ama şöyle bişey var bir sacı ekmek için en fazla 8-9 saat süreleri var o saati geçerlerse greftler ölmeye başlıyor binevi zamanlada yarışıyorlar sizin işlem tahminimce uzun sürdü hem donör bölgesi hem sakaldan alindigi için grefleri fazla bekletip öldürmek istemediler bazen fre veriyor sorusuna cvpda bu ekim zamanlamasindan geliyor saçlariniz ön tarafi birazdaha ilerden olabilirdi ama  arka donor bolgeniz ince telli benim gibi busefer arka çok sırıtmasın diye öyle bişey yapmis olabilirler diger turlu seyrekde ekebilirlerdi siz kendiniz sık olsun istemişsiniz buda guzel bişey seyrek olup tekrar duzeltmeye caliscakdiniz belkide bu sac ekiminde biraz dusundukden sonra biraz bu ekim mantikli geliyor  ama yinede dedigim gibi az bişey öne yapabilirlerdi ama bu sefer yine bişey fark etmeyecekdi az bişey ilerde yada geride sac yapiniz kafa yapiniz ayni olcakdi herkesin kafa yapisi farkli oyuzden bazen dusundugumuz gibi olmuyor siz sık ekim istemişsiniz böyle birşeye karar vermişler şimdi saclar yok diye kafanizi o çizim karistirabilir ama kafaniza takmayin uzayınca birazdaha toparlayacak benim dusuncem ekim merkezinin kararında bir ekim yapmişlar dedigim gibi azdaha ilerde olabilirdi ama busefer seyrek olup bişey fark etmeyecekdi sık olmasi herzaman daha iyi disardaki çevrenizdeki eleştirilere kulak asmayin onlar bu sorunu yaşamadigi için gözleri alisik olmadigi için öyle diyorlar sizde biraz zaman geçsin aynaya baktikca aliscaksiniz inşallah saclariniz cikar ve aynaya baktikca mutlu olursunuz çok yazdım farkındayım ☺ hayırlı olsun tekrardan
Öyle artık hocam şu aşamada artık çıkış için temenni etmek en doğrusu dediğiniz gibi. Ben her ne kadar 2. Ekim düşünmüyorum donörü kullanalım maksimum desem de onlar hiç belli olmaz her şeyin ayarı var dediler, o zaman ön çizgi bu şekilde olsun çok öne almayalım sıklık artsın diye düşündüm. Allah razı olsun hocam sizinki de hayırlı uğurlu olsun sürecinizi takip edeceğim inşallah sizin için de en hayırlısı güzeli olsun.

Moraless

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları

hocam insan araya bir paragraf koyar okurken şaşı oluyordum en sonunda okumayı bıraktım  :)

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
hocam insan araya bir paragraf koyar okurken şaşı oluyordum en sonunda okumayı bıraktım  :)
::) tesbih gibi dizmiş arkadaş seri düşününce

Mert060444

• Full Member
Bu ekim seni rahatsız edebilir diye açık olarak anlatmak istedim benimde zaman zaman aklımda soru işaretleri oluyor senin ekimin birazdaha farklı oldugu için gerekenleri yazdım kötümü yaptım ☺

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
Bu ekim seni rahatsız edebilir diye açık olarak anlatmak istedim benimde zaman zaman aklımda soru işaretleri oluyor senin ekimin birazdaha farklı oldugu için gerekenleri yazdım kötümü yaptım ☺
Olur mu öyle şey iyi ettiniz tabii, ben hızlı düşünüp iyi ifade etmişsiniz anlamında söyledim zaten :)

Mert060444

• Full Member
Anladım hocam eyw ☺kendi ekimimi nasıl düşünüyorsam sizinkinide aynı şekilde düşünüyorum bu yaptirdigimiz operasyon hafife alincak bişey degil umarım hepimizinki çok güzel olur

dete

• Kendi ekimim
  • Sr. Member
Herkese selamlar. Hazır boşluk bulmuşken güneş altında fotoğraf çekip atayım dedim. Yaklaşık 1 hafta sonra 6 ay dolacak. Bu kez kendi yorumlarımı da eklemek istiyorum, süreç büyük oranda tamamlandı sanırsam. Şahsi kanaatim ekilen greftlerin şu ana kadar yaklaşık %70lik kısmı çıktı diye düşünüyorum, malesef saç tellerim yapısal olarak ince, açık renkli ve ten rengim de açık renkli olduğu için kapatıcılık konusunda kaliteli donöre sahip olanlar kadar şanslı olmadığımın ekim öncesinde de farkındaydım.
 Dün Serkan beyle konuşmaya gittiğimde 10. aya kadar %10-15 lik bir çıkış olacağını düşündüğünü, çıkan greftlerin de kalınlık ve form olarak gelişeceğini söyledi. Büyüteç ile baktığımızda ekilen greftlerin kalınlık olarak önceki mevcut saçlarımın 2-3 katı kalitede olduğunu gördüm. 2li saç greftinin tek sakal greftine eşdeğer olduğunu gözlemledik, bu sebeple sakal opsiyonu gündeme geliyorsa kullanmaktan çekinmemenizi tavsiye ederim, tabii gerekliyse. Donör olarak gayet homojen bir alım yapıldı ve donörümden bir ekim daha çıkacağı kanaatindeyim, donörden yana hiçbir şikayetim yok, alımdan gayet memnumum(saç ve sakal).
 Serkan beyin dediği gibi 10 ay sonucunda saçların çıkış yüzdesi 85 lere varırsa ve çıkan greftler biraz daha form alıp kalınlaşırsa benim ekim memnuniyetim de o oranda artacak. Şoktan kurtulan bayağı saç olmuştu bu da psikolojik olarak insana destek oluyor kesinlikle. Süreç boyunca 2 günde 1 aspirin, her gün xpecia ve biotin kullandım, kullanıyorum. Şu an saçlarımı tarayabiliyorum ve bu duyguyu özlediğimi söyleyebilirim, genç yaşta saç problemi gerçekten insanı değişik duygulara sokuyor. Allah dermansız dert vermesin ne diyeyim.
 Ekilen saçlar ilerleyen süreçte dökülür mü diye sakıncalarım var, göreceğiz. Belki ilerleyen yıllarda ekim öncesi saçlarım döküldüğünde, maddi imkanım elverirse, sağlığım yerinde olursa ikinci ekim düşünebilirim. İnşallah emek veren, niyeti halis olan tüm saç ektirenlerin gönlüne göre en güzel sonucu verir Rabbim. 1 yıl dolana kadar paylaşımlara ayda bir olmak üzere devam edeceğim inşallah. Sonrasında 6 ayda 1 olmak üzere 2 fotoğraf daha paylaşağım.
  Süreci elimden geldiğince şeffaf bir biçimde paylaşmaya özen gösterdim, fotoğrafları olabildiğince net ve ışık altında geniş açılarla çekmeye çalıştım, samimiyetle yapılan tüm seviyeli yorumlar başım üstüne. Burada çok güzel olmuş cümlelerini duymak için değil, ekimcinin maharetini görmek, ektirmeyi düşünen insanların fikir oluşturabilmesini sağlamak amacıyla paylaşım yaptım, bu minvalde fikirleriniz benim için çok değerli. Yorum yapan herkese, ilgisiyle beni memnun eden(inşallah 10 ay sonunda ekim sonucuyla da) Serkan bey ve esma hanıma, ekimde emeği geçen ezgi ve menekşe hanıma, sevgili aileme, forumun kurulmasında ve idamesinde emek veren tüm arkadaşlara teşekkürler.

Facebook Twitter Instagram