Herkese selamlar. Hazır boşluk bulmuşken güneş altında fotoğraf çekip atayım dedim. Yaklaşık 1 hafta sonra 6 ay dolacak. Bu kez kendi yorumlarımı da eklemek istiyorum, süreç büyük oranda tamamlandı sanırsam. Şahsi kanaatim ekilen greftlerin şu ana kadar yaklaşık %70lik kısmı çıktı diye düşünüyorum, malesef saç tellerim yapısal olarak ince, açık renkli ve ten rengim de açık renkli olduğu için kapatıcılık konusunda kaliteli donöre sahip olanlar kadar şanslı olmadığımın ekim öncesinde de farkındaydım.
Dün Serkan beyle konuşmaya gittiğimde 10. aya kadar %10-15 lik bir çıkış olacağını düşündüğünü, çıkan greftlerin de kalınlık ve form olarak gelişeceğini söyledi. Büyüteç ile baktığımızda ekilen greftlerin kalınlık olarak önceki mevcut saçlarımın 2-3 katı kalitede olduğunu gördüm. 2li saç greftinin tek sakal greftine eşdeğer olduğunu gözlemledik, bu sebeple sakal opsiyonu gündeme geliyorsa kullanmaktan çekinmemenizi tavsiye ederim, tabii gerekliyse. Donör olarak gayet homojen bir alım yapıldı ve donörümden bir ekim daha çıkacağı kanaatindeyim, donörden yana hiçbir şikayetim yok, alımdan gayet memnumum(saç ve sakal).
Serkan beyin dediği gibi 10 ay sonucunda saçların çıkış yüzdesi 85 lere varırsa ve çıkan greftler biraz daha form alıp kalınlaşırsa benim ekim memnuniyetim de o oranda artacak. Şoktan kurtulan bayağı saç olmuştu bu da psikolojik olarak insana destek oluyor kesinlikle. Süreç boyunca 2 günde 1 aspirin, her gün xpecia ve biotin kullandım, kullanıyorum. Şu an saçlarımı tarayabiliyorum ve bu duyguyu özlediğimi söyleyebilirim, genç yaşta saç problemi gerçekten insanı değişik duygulara sokuyor. Allah dermansız dert vermesin ne diyeyim.
Ekilen saçlar ilerleyen süreçte dökülür mü diye sakıncalarım var, göreceğiz. Belki ilerleyen yıllarda ekim öncesi saçlarım döküldüğünde, maddi imkanım elverirse, sağlığım yerinde olursa ikinci ekim düşünebilirim. İnşallah emek veren, niyeti halis olan tüm saç ektirenlerin gönlüne göre en güzel sonucu verir Rabbim. 1 yıl dolana kadar paylaşımlara ayda bir olmak üzere devam edeceğim inşallah. Sonrasında 6 ayda 1 olmak üzere 2 fotoğraf daha paylaşağım.
Süreci elimden geldiğince şeffaf bir biçimde paylaşmaya özen gösterdim, fotoğrafları olabildiğince net ve ışık altında geniş açılarla çekmeye çalıştım, samimiyetle yapılan tüm seviyeli yorumlar başım üstüne. Burada çok güzel olmuş cümlelerini duymak için değil, ekimcinin maharetini görmek, ektirmeyi düşünen insanların fikir oluşturabilmesini sağlamak amacıyla paylaşım yaptım, bu minvalde fikirleriniz benim için çok değerli. Yorum yapan herkese, ilgisiyle beni memnun eden(inşallah 10 ay sonunda ekim sonucuyla da) Serkan bey ve esma hanıma, ekimde emeği geçen ezgi ve menekşe hanıma, sevgili aileme, forumun kurulmasında ve idamesinde emek veren tüm arkadaşlara teşekkürler.