Gönderen Konu: Saç dökülmesi için yapılması gereken tahliller  (Okunma sayısı 9220 defa)

Spencer

• Hero Member
Saç dökülmesi için yapılması gereken tahliller
« : 02 Ağustos 2019, 01:57:29 »
Arkadaşlar 2 yıldır minoksidil kullanıyorum. Günde bir kez aksamları 8 fıs son dönemde aşırı bir sac dokulmesi ile karşı karşıyayım. Iki gunde bir saçımı yıkadığımda dökülenlere inanamazsınız. Bayram tatili girmeden kan testleri yaptırmak istiyorum. ( Minoksidil kullanmadan önce yaptırmıştım ve sorun çıkmamıştı.) Bu vitamin mineral ve hormon testlerinin adını teker teker yazabilecek bir arkadaş var mı? Bu konuda bilgisi olan arkarkadaşlardan yardım ıstıyorum. Çünkü cildiye randevuları dolu sağlık ocağında aile hekimine yaptirmak istiyorum. Saç için hangi tahlillerin gerekli olduğunu bilemeyebilir. Burada yazıp yardimci olursaniz hepsini doktora rica edeceğim. Aile hekiminin tüm tahlilleri yapabileceğini düşünüyorum. Teşekkür ederim şimdiden

İzmir1984

• Yeni üye
  • *
Ynt: Saç dökülmesi için yapılması gereken tahliller
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2019, 12:54:28 »
Geçmiş olsun .
Glikoz AKŞ
Total demir bağlama
Demir
Çinko( Aile hekimliği yapmaz)
Tsh
Serbets t3
serbest t4
Folat
Ferritin
vitamin b12
25OH D3

Kısacası şeker hastası mısın?, Troitlerin çalışıyor mu?, Demir düzeyin nasıl?, B 12 depon yeterli mi?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2019, 13:16:57 »
Geçmiş olsun .
Glikoz AKŞ
Total demir bağlama
Demir
Tsh
Serbets t3
serbest t4
Folat
Ferritin
vitamin b12
25OH D3

Kısacası şeker hastası mısın?, Troitlerin çalışıyor mu?, Demir düzeyin nasıl?, B 12 depon yeterli mi?

+1
Global Moderator

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2019, 18:16:58 »
Geçmiş olsun .
Glikoz AKŞ
Total demir bağlama
Demir
Tsh
Serbets t3
serbest t4
Folat
Ferritin
vitamin b12
25OH D3

Çok teşekkür ederim hocam cinko dışında hepsini aile hekimi yapar değil mi? Bir de testesteron ve dht ile ilgili tahlil var mı? Varsa bunların adı nedir?
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

İzmir1984

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2019, 18:43:24 »
Evet aile hekimi belirttiklerimi yapabilir. Diğer istediğin tahliller ileri tetkik takipli hastalara uygulanıyor genelde. Endokrinoloji bakar . Dahiliye doktorunun sevk etmesi gerekir. Hormonlarınla fazla oynama 😁

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2019, 19:16:10 »
Evet aile hekimi belirttiklerimi yapabilir. Diğer istediğin tahliller ileri tetkik takipli hastalara uygulanıyor genelde. Endokrinoloji bakar . Dahiliye doktorunun sevk etmesi gerekir. Hormonlarınla fazla oynama 😁

Kanka antiandrojen kullanmıyorum. Minoksidil kullanıyorum 2 yildir ama dökülme çok artti son dönemde bu yüzden tahlill yaptırmak istiyorum. Ayrıca 1 haftadır kabak çekirdeği yağı kapsülü kullanıyorum. 1 kapsul gunde 1000 mg şeklinde 2014 de korede 76 erkel hastaya gunde 400 mglik kabak çekirdeği kapsuly veriliyor ve 6 ay sonra çok iyi sonuçlar aliniyor ayrıca prostati büyüten dhtyi azalttigi prostat hastalarında pek cok kez yapılan çalışmalarda ispatlandi umarım iyi gelir. Bir de bu sitede mem isimli bir kullanıcı var. Haftada bir kez alinan 1 mglik proscarın etkili ve yeterli olduğunu söylüyor. Yazdim ama henuz giris yapmamis eğer doğru ise harika bir sey olur o zaman başlayabilirim finasteride

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 12 Ağustos 2019, 21:46:30 »
Minoxil sadece 5 fis şeklinde sikilmali 8 fis aşırı fazla oda.dokebilir.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 13 Ağustos 2019, 07:00:27 »
Minoxil sadece 5 fis şeklinde sikilmali 8 fis aşırı fazla oda.dokebilir.

Günde bir kez aksamları 8 fis kullanıyorum. Sabah akşam 5'er fis kullansam toplam 10 fis olacak günlük doz ama ben günlük 8 fis alıyorum. Bu benim tercihim değil ünlü iyi bir doktor gunde 8 fis kullanmam gerektiğini gunde bir ile iki kez kullanmak arasında fark olmadığını söyledi. Bunun dışında 5 fis zaten bana mantıksız geliyor şakaklar ön bölge ve tepeye anca yeter peki ya geri kalan orta kısım? Orada incelme ve dökülme devam eder o şekilde

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 13 Ağustos 2019, 12:55:43 »
Günde bir kez aksamları 8 fis kullanıyorum. Sabah akşam 5'er fis kullansam toplam 10 fis olacak günlük doz ama ben günlük 8 fis alıyorum. Bu benim tercihim değil ünlü iyi bir doktor gunde 8 fis kullanmam gerektiğini gunde bir ile iki kez kullanmak arasında fark olmadığını söyledi. Bunun dışında 5 fis zaten bana mantıksız geliyor şakaklar ön bölge ve tepeye anca yeter peki ya geri kalan orta kısım? Orada incelme ve dökülme devam eder o şekilde

Şimdi ben minoxile başlasam akşamları 8 fis çıksam aynı etki mi oluyor yani hocam

Aahmett_1907

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 13 Ağustos 2019, 18:38:06 »
Kanka antiandrojen kullanmıyorum. Minoksidil kullanıyorum 2 yildir ama dökülme çok artti son dönemde bu yüzden tahlill yaptırmak istiyorum. Ayrıca 1 haftadır kabak çekirdeği yağı kapsülü kullanıyorum. 1 kapsul gunde 1000 mg şeklinde 2014 de korede 76 erkel hastaya gunde 400 mglik kabak çekirdeği kapsuly veriliyor ve 6 ay sonra çok iyi sonuçlar aliniyor ayrıca prostati büyüten dhtyi azalttigi prostat hastalarında pek cok kez yapılan çalışmalarda ispatlandi umarım iyi gelir. Bir de bu sitede mem isimli bir kullanıcı var. Haftada bir kez alinan 1 mglik proscarın etkili ve yeterli olduğunu söylüyor. Yazdim ama henuz giris yapmamis eğer doğru ise harika bir sey olur o zaman başlayabilirim finasteride
merhabalar, hangi marka kabak çekirdeği yağı kapsülü kullanıyorsun.
kabak çekirdeği mi yoksa kabak çekirdeği yağı kapsülü mü daha faydalı ?

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 14 Ağustos 2019, 02:53:29 »
Şimdi ben minoxile başlasam akşamları 8 fis çıksam aynı etki mi oluyor yani hocam

Evet prof dr server serdaroglu doktorum. Gunde iki kez uygulamanın ilk zamanlar bilindiğini ancak sonraki yıllarda %5 minoksidilin gunde bir veya iki kez uygulamak arasında bir fark olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Kendisi hastalarına bu sekilde öneriyor. İlaç prospektüsinde hala gunde iki kez yazmasının ise prospektüsleri değiştirmenin bürokratik islemler ve maliyet gerektirdiği için şirketler tarafından değiştirilmedigini soyledi. Hatta haftada 5 gun minoksidili uygulamanın yeterli olduğunu haftanın iki günü kullanmama hakkım olduğunu söyledi. Ama ben baze haftada iki kez bazen bir gün sikmiyorum

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 14 Ağustos 2019, 02:55:44 »
merhabalar, hangi marka kabak çekirdeği yağı kapsülü kullanıyorsun.
kabak çekirdeği mi yoksa kabak çekirdeği yağı kapsülü mü daha faydalı ?

Kabak çekirdeği yağı kapsülü kullanıyorum. Shiffa home markası. Korede yapılan klinik çalışmada kabak çekirdeği yağı kapsülü kullanıldı. 76 erkek hastada 6 ay sonunda anlamlı bir fark göründü. Çalışmada 400 mg kullanıldı ama ülkemizdeki kapsuller 1000 mg bu yüzden gunde bir kapsül yani 1000 mg alıyorum. Bakalim daha yeni basladim sayılır

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 14 Ağustos 2019, 02:56:29 »
Kabak çekirdeği yağı kapsülü kullanıyorum. Shiffa home markası. Korede yapılan klinik çalışmada kabak çekirdeği yağı kapsülü kullanıldı. 76 erkek hastada 6 ay sonunda anlamlı bir fark göründü. Çalışmada 400 mg kullanıldı ama ülkemizdeki kapsuller 1000 mg bu yüzden gunde bir kapsül yani 1000 mg alıyorum. Bakalim daha yeni basladim sayılır
Nerden alabiliriz bu ürünü?

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 14 Ağustos 2019, 02:58:48 »
Nerden alabiliriz bu ürünü?

Büyük aktarlarda var hocam fiyatı 50 ila 75 lira arasında değişiyor. Nettende alabilirsin n11'de filan var. Ben shiffa home kullaniyorum. Balen markasi da var. Marka sana kalmış. Tüm markalar 100 kapsul içeriyor ve bir kapsül 1000 mg

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 14 Ağustos 2019, 03:12:58 »
Büyük aktarlarda var hocam fiyatı 50 ila 75 lira arasında değişiyor. Nettende alabilirsin n11'de filan var. Ben shiffa home kullaniyorum. Balen markasi da var. Marka sana kalmış. Tüm markalar 100 kapsul içeriyor ve bir kapsül 1000 mg
Teşekkür ederim  hocam

Facebook Twitter Instagram