Bnish hair wellness saç ekimi( Dr. Bilgehan Aydın)
Arkadaşlar öncelikle herkesin ilk baktığı konu olan nereye gitmeliyim nelere dikkat etmeliyim gibi sorulara yanıt vereyim. Ben de sizler gibi bu konuyu gerçekten baya bi araştırdım ve bence en önemli dikkat etmeniz gereken şey dürüstlük. Bazı yerler bu işte parayı öncelikli tutarken ektikleri greft sayısına göre yani işçiliğe göre para talep ederken benim gittiğim yerde 1. önemli konu benim mutluluğumdu. Bu saydığım 2 merkez arasında çok fark var. Dr.Bilgehan Aydın bu işi para için yapanlardan farklı olarak işine gerçekten önem veriyor gerekli bilgilendirmeleri yapıyor. Saç çizgisinin nasıl yapıldığını, nereye ne kadar saç ekileceğini, nasıl ekersek daha iyi duracağını vs. söylüyor. Klinikte doktor saç çizgisini çiziyor ve gidiyor gerisini yani tüm o 6 saatlik ameliyatı hemşire arkadaşlar yapıyor ama inanın bu olması gereken şey. saç çizgisi işin bilgi, estetik gerektiren kısmı gerisi işçilik ve bir doktorun yapması gerekmiyor illa ki. Bu arada hizmete gerçekten önem veriyorlar güler yüz ilgi alakayı elden bırakmıyorlar telefondan da iletişime geçebiliyorsunuz 7/24.
Saç ekiminde yaşa takılanlar olduğunu duyuyorum hepsinin dökülmesini beklemek isteyenleri. Öncelikle bu bir hastalık, bu bir sorun ve sizin bir an önce bunun çözümüne bakmanız gerekirken sahip olduğunuz saçları kaybetmenizin önüne geçme fırsatınız varken bu fırsatın elinizden kayıp gidişini beklemek ne kadar mantıklı? Ben de yaşımın küçük olduğunu düşünüyordum hala önleri bir şekilde kapatmaya çalışıyordum ama oraya gittiğimde benden daha iyi durumda olanların bile saç ektirdiğini gördüm ve erken değil geç bile gittiğimi düşünmeye başladım. Benim gibi olanlar varsa hiç durmasın ne kadar erken ektirirseniz o kadar erken (ektirdikten 1 yıl sonra) saçlarınıza kavuşursunuz.
Saç ekiminde en önemli faktör donör sahanızda bulunan saç sayısı yani donör sahanızın sıklığı. Benim donör saham zayıftı ona göre iyi bi sayı çıktı 4100 kadar greft alabildiler ve ekim ilk başta önleri açık yerleri doldurmak kaydıyla arka taraflara doğru sıklaştırma işlemi olarak devam etti. Bundan sonra da var olan saçlarım illa ki dökülecektir ve yaşım henüz 20 olduğu için bu dökülmeyi ne kadar geciktirirsem benim için o kadar iyi. Bu yüzden de IGF serum (Insulin like Growth Factor) dedikleri büyüme faktörlerini içeren serumu deri altına enjekte ediyorlar. Sonuçları gerçekten güzelmiş ve saç dökülmesini neredeyse durdurduğunu söylüyorlar 3 ayda bir bu serumu yaptırmak için gideceğim çünkü donör sahamda 2. seansı çıkarabilecek kadar saç kalmamış olabilir.
İlgimi çeken bir diğer konu ise Bilgehan hocanın bu sorunla gerçekten bir savaş verdiğini kendi gözlerimle görüyorum. Yani bence de saçma bir problem ve 2019da artık bi çözüme ulaşabilmiş olmamız gerekiyor bu konuda çalışmaları var instagramdan takip ediyorsanız videoları vs. görmüşsünüzdür zaten yeni bir şampuan geliştirdiklerini ve bu şampuanın içinde de büyüme faktörlerinin indüksiyonunu sağlayan madde olduğundan bahsetmişti. Bana kalırsa Türkiye'de bu kadar işin detayına kadar inmek isteyen başka bir kişi olmayabilir bile.
Soru sorabilirsiniz