Amerika'da faaliyet gösteren sahibi Türk (Osman Kibar) Samumed isimli bir firma var. Bu firma ciddi bir yatırım yaparak bir molekül geliştirdi. Amerika ve Avustralya'da faz 1 ve 2 çalışmaları tamamlandı ve ciddi sonuçlar elde edildi. Faz 3 çalışmasını ağustos itibariyle Türkiye'de başladı. 2020 ağustosta bitecek ve ilaç sonraki süreçte piyasaya çıkacak. Yabancı sitelerde bile Türkiyedeki bu çalışma bekleniyor. İstanbul dahil çok ilde 625 denek çalışmaya alındı. Çalışmanın başında benimde doktorum olan cerrahpaşa saç hastalıkları birimi başkanı prof dr server serdaroğlu var. Bahsettiğin gibi androjen reseptörlerinin dht'ye olan hassasiyetini yok etmeye yönelik bir tedavi ve ciddi sonuçlar elde edildi. Kellik 2 3 yıl sonunda yok olacak gibi görünüyor.
Hocam bu çok güzel bi gelişme gibi ama kökteki resöptör olmaz ise o saç bu sefer kandan beslenemeyecek ? Dht ve androjenleri süzüp geri kalan kanın saça ulaşması bilmiyorum aklım almadı . Eğer oldu diyelim FDA bu duruma onay verecek mi ? Ben Dünyayı yönetenlerin 9 milyar insanın tek tip üniforma gibi (Misal;Dünyada tek bir tane bile kel kalmaması , herkesin saçlı olması) birbirine benzer olmalarına izin vereceklerini sanmıyorum . Bu tamamen şahsi fikrimdir , saç konusunda bilimin geldiği son nokta Fin,Minox,Saç nakli daha da ötesine kesinlikle gitmez en azından bu yüzyılda beklemiyorum .. Bundan sonra çıkan her haber,makale ve bilimsel çalışmayı akademik kariyer için yapılan umut simsarlığı olarak değerlendiriyorum , bu tabi benim düşüncem ..