Gönderen Konu: Kel justin finasteride serüveni  (Okunma sayısı 25368 defa)

davud123

• Sr. Member
Ynt: Kel justin finasteride serüveni
« Yanıtla #45 : 12 Ağustos 2019, 16:28:19 »
Anladım kardom sanırım sibel ulusana ektirieceksin ki gayet güzel tercih senin için. Devlet burs veriyor 500 500 arttırabildiğin kadar kenara at biriktir bende öyle yapıcam öğrenci olmak zor iş :(  bir sorum daha olacak  saçlarını öyle uzatmak öne atmaj için kaç ay bekledin ne kadar sürede uzuyor?
gecen sene 5e falan vurmuştum kasımda o attıgım foto 18 hazirandan falan yani takriben 6-7 ay
bu yıl martta tamamen kazıdım 5 ay olucak durum yukarıdaki resimdeki gibi

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #46 : 13 Ağustos 2019, 00:33:20 »
finas kullanınca o tüyler uzarmı yani hocam
Uzar hemde hızlı bir şekilde saçın uzar  ama ters orantı saç uzamaya başlarsa vücut kılları seyrelir sakal seyrelir bunuda göz önünde bulundur ben kullandığım sıralar otelde çalışıyordum sakalı günlük sinek kaydı traş oluyordum bu yüzden geç farkettim ama sana bir tüyo finası 2 günde 1 mg olacak şekilde al şimdiki aklım olsa öyle yapardım

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #47 : 02 Eylül 2019, 17:05:58 »
Justin tedavi hakkında bilgi paylaşırmısın bıraktınmı tedaviyi!

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #48 : 03 Eylül 2019, 16:05:29 »
DHT saçları döküyor, ama aynı zamanda vücut kıllarını da güçlendiriyor. Finasterid DHT yi bloke ederek bunun tersi yönde etki sağlıyor buraya kadar tamam. Ancak çevremde birçok arkadaşımın hem saçları çok gür hemde vücutları komple kıllı. Bunu açıklayan bir şey var mı tıpta? Bunlarda DHT fazlaysa niye saçları dökülmüyor? Saçları döken DHT ile birlikte başka hormonlar da olabilir mi?

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #49 : 03 Eylül 2019, 18:20:46 »
DHT saçları döküyor, ama aynı zamanda vücut kıllarını da güçlendiriyor. Finasterid DHT yi bloke ederek bunun tersi yönde etki sağlıyor buraya kadar tamam. Ancak çevremde birçok arkadaşımın hem saçları çok gür hemde vücutları komple kıllı. Bunu açıklayan bir şey var mı tıpta? Bunlarda DHT fazlaysa niye saçları dökülmüyor? Saçları döken DHT ile birlikte başka hormonlar da olabilir mi?

Saçın dokulmesinden %70 oranında dht sorumlu. Geriye kalan %30'luk kısım diğer androjen hormonları ile ilgili
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #50 : 03 Eylül 2019, 19:08:14 »
Saçın dokulmesinden %70 oranında dht sorumlu. Geriye kalan %30'luk kısım diğer androjen hormonları ile ilgili
Diğer androjen hormonlar ne oluyor

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #51 : 03 Eylül 2019, 19:32:23 »
Bazilarında tüm erkeklik hormonları çok yüksek ama saçı dökülmüyor. Hormonun kendisi mi döküyor yoksa saçın yapısına göre hormondan etkilenme şiddeti mi değişiyor? Genetik olarak sac kökü dökülmeye kodlanmış olup hormonla karşılaştığında direnç göstermiyo olabilir mi?

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #52 : 04 Eylül 2019, 02:21:50 »
Diğer androjen hormonlar ne oluyor

Diğer erkeklik hormonlari testesteron ve türevleri, nette bakabilirsin.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #53 : 04 Eylül 2019, 02:25:34 »
Bazilarında tüm erkeklik hormonları çok yüksek ama saçı dökülmüyor. Hormonun kendisi mi döküyor yoksa saçın yapısına göre hormondan etkilenme şiddeti mi değişiyor? Genetik olarak sac kökü dökülmeye kodlanmış olup hormonla karşılaştığında direnç göstermiyo olabilir mi?

Olay hormon seviyesi değil. Saçı dökülmeyen biri saçı dökülenden daha çok dht'ye sahip olabilir. Önemli olan kafa derisinin altında olan androjen reseptörleri. Genetik yatkınlığı olan kişilerde androjen reseptörleri dht'yi oraya çekiyor ve dht saç köklerine yapısıyor. Zamanla saçı besleyen kılcal damar daralıyor ve kapanıyor. Ve artık oradan saç üretimi olmuyor, kellik oluşuyor. Genetik yatkınlığı olmayan kişilerde androjen reseptörleri dht'yi o bölgeye çekmiyor ve saç dökülmüyor.

EMİNBEY

• Hero Member
« Yanıtla #54 : 04 Eylül 2019, 06:00:38 »
Olay hormon seviyesi değil. Saçı dökülmeyen biri saçı dökülenden daha çok dht'ye sahip olabilir. Önemli olan kafa derisinin altında olan androjen reseptörleri. Genetik yatkınlığı olan kişilerde androjen reseptörleri dht'yi oraya çekiyor ve dht saç köklerine yapısıyor. Zamanla saçı besleyen kılcal damar daralıyor ve kapanıyor. Ve artık oradan saç üretimi olmuyor, kellik oluşuyor. Genetik yatkınlığı olmayan kişilerde androjen reseptörleri dht'yi o bölgeye çekmiyor ve saç dökülmüyor.
güzel bir açıklama yaptınız hocam teşekkürler

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #55 : 04 Eylül 2019, 09:06:02 »
Bilgi için teşekkür ederim. Bilim adamlarının aslında DHT yi azaltmak yerine bu reseptörlerin davranışını değiştirecek ilaçlar bulmaya çalışması lazım. İnşallah bir çözüm bulurlar, bu kadar teknoloji gelişti ama hala bulamamaları çok ilginç geliyor bana.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #56 : 04 Eylül 2019, 09:56:39 »
Justin herkese yorum yapıyorsun banada yaparmısın
1 yıldır hairforte, avesin sprey kullandım ve hala kullanıyorum. Xpecia 5 ay kullandım bıraktım. Vitamin hapları(b12-biotin-balık) kullanmaya devam ediyorum

2 sene önceki hali ve geçen çekildiğim foto, yaş 30 olmak üzere

Not : 2 sene önce çok stresli dönemler yaşadım. Saç kıran ve Sakal kıran oldum hatta bazıları geçmedi

Tedavi sürecini merak ettim. Bilgilendirir misin?

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #57 : 04 Eylül 2019, 15:25:59 »
Bilgi için teşekkür ederim. Bilim adamlarının aslında DHT yi azaltmak yerine bu reseptörlerin davranışını değiştirecek ilaçlar bulmaya çalışması lazım. İnşallah bir çözüm bulurlar, bu kadar teknoloji gelişti ama hala bulamamaları çok ilginç geliyor bana.

Amerika'da faaliyet gösteren sahibi Türk (Osman Kibar) Samumed isimli bir firma var. Bu firma ciddi bir yatırım yaparak bir molekül geliştirdi. Amerika ve Avustralya'da faz 1 ve 2 çalışmaları tamamlandı ve ciddi sonuçlar elde edildi. Faz 3 çalışmasını ağustos itibariyle Türkiye'de başladı. 2020 ağustosta bitecek ve ilaç sonraki süreçte piyasaya çıkacak. Yabancı sitelerde bile Türkiyedeki bu çalışma bekleniyor. İstanbul dahil çok ilde 625 denek çalışmaya alındı. Çalışmanın başında benimde doktorum olan cerrahpaşa saç hastalıkları birimi başkanı prof dr server serdaroğlu var. Bahsettiğin gibi androjen reseptörlerinin dht'ye olan hassasiyetini yok etmeye yönelik bir tedavi ve ciddi sonuçlar elde edildi. Kellik 2 3 yıl sonunda yok olacak gibi görünüyor.

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #58 : 04 Eylül 2019, 17:51:09 »
Amerika'da faaliyet gösteren sahibi Türk (Osman Kibar) Samumed isimli bir firma var. Bu firma ciddi bir yatırım yaparak bir molekül geliştirdi. Amerika ve Avustralya'da faz 1 ve 2 çalışmaları tamamlandı ve ciddi sonuçlar elde edildi. Faz 3 çalışmasını ağustos itibariyle Türkiye'de başladı. 2020 ağustosta bitecek ve ilaç sonraki süreçte piyasaya çıkacak. Yabancı sitelerde bile Türkiyedeki bu çalışma bekleniyor. İstanbul dahil çok ilde 625 denek çalışmaya alındı. Çalışmanın başında benimde doktorum olan cerrahpaşa saç hastalıkları birimi başkanı prof dr server serdaroğlu var. Bahsettiğin gibi androjen reseptörlerinin dht'ye olan hassasiyetini yok etmeye yönelik bir tedavi ve ciddi sonuçlar elde edildi. Kellik 2 3 yıl sonunda yok olacak gibi görünüyor.
Çok büyük bir olay olur o ilaç çıkarsa. Sadece Turkiyede 1 milyar dolarlık sac ekim sektörü bitmiş olacaktır. 2 3 yıla olması zor ama inşallah olur.

heprotar

• Sr. Member
« Yanıtla #59 : 05 Eylül 2019, 23:27:43 »
hey justin nedir durumun varmı bir gelişme :)

Facebook Twitter Instagram