Şuan 22 yaşındayım, bu bela sanırım 3 sene önce başladı. O kadar sinsiydi ki 2 sene önce farkına vardım seyrelmeyi. Şok döküme filan değildi, 3 senedir yavaş yavaş geldi geldik bu noktaya. Ailemden ayrı yaşıyorum, düzgün yemek pişmez evde. Önce dökülmeyi buna bağladım vitaminler filan kullandım ama sonra bunun genetik erkek tipi dökülme olduğunu anladım. Büyük umutla dermatoloğa gittim – sandım ki tedavi başlatır, her ay gelişmeye göre takibini yapar- . Gittim bi özel hastaneye, oğlan dayıya benzer lafını açtı. Benim dayının tepesi yok. Bunu zaten ben de biliyordum, mesele bizim nasıl tedavi edeceğimiz. Erkek tipi dökülme başlangıcı var dedi, muayene 1 ay önce oldu o zaman saçım biraz uzundu. Başlangıcı dedi ama bence epey ilerledi yani.. Neyse 10 ampul bepanthene+Biotin+ Radix spre yazdı. 6 ay sonra tekrar bakarız ,başka yapacak bir şey yok dedi. Bunların hangisi genetik dökülmeye fayda edecek hala anlamış değilim. Radix’te minoxidil yok, alopecia var mı içinde ben araştırdım, göremedim. Biotin zaten kullanıyorum, diğer ampul de keza erkek tipi dökülmeye faydası yok.Bu kısmı bitireyim.
Foruma yeni üye oldum ancak Finasterid ve Minoxidil hakkında yazılanları okudum. Benim yeni saç çıkması gibi bi isteğim,beklentim yok. Tek amacım bu mevcut saçımı koruyabilmek. Dökülme devam ediyor, hiçbir şey yapmazsam tepede kalmayacak belli ki. Sabah akşam kafam bunlarla meşgul, hiçbir şeye odaklanamıyorum.
Minoxidil kullandığımız sürece saçı kafamızda tutar mı döngüye girdiğinde kendi çıkardıklarını mı döker sadece, döngüden sonra tekrar saç çıkar mı? Dediğim gibi benim yeni saça ihtiyacım yok, tek amacım olanı koruyabilmek. O yüzden döngüde çıkanların tekrar gitmesi umrumda değil. Bu şekilde minoxidil yıllarca kullanılabilecek bi sprey mi? İlk yıl günde 10 fıs, daha sonra dozunu düşürerek yıllarca kullanmalısın deniyor mesela.Şuanki saçı korusa ben yıllarca kullanmayı göze alabiliyorum mesela, bırakınca dökülecek ondan eminim de. Açıkcası Minoxidili denemeden finasteridi denemek istemiyorum.
Başka da alternatif yok zaten, sizlerin de ne düşündüğünüzü çok merak ediyorum lütfen yardımcı olun. Çevremde fikir alabileceğim kimsem yok