Gönderen Konu: Minoxidil mevcut saçı kaç yıl korur?  (Okunma sayısı 4280 defa)

kerimov

• Sr. Member
Minoxidil mevcut saçı kaç yıl korur?
« : 27 Temmuz 2019, 18:00:17 »
Döngü kısmını anlamadım, mesela şuan 10k saçım var 1 buçuk yıl kullandım 12k saçım oldu, sonra döngüye girince 2 k mı kaybediliyor yoksa hiç başlanmasaydı bu 1 buçuk yılda kaybedilecek olan saçlar da gider mi 5-6 k ya düşmek gibi yani.
10 yıldır kullanıyorum, kullandığın sürece çoğunluğunu korursun diyen de var 2 yıl sonra daha beter olur diyen de.

Yaş 22 şuan finansterid düşünmüyorum şuan. İlerleyen günlerde fotoğraf yükleyeceğim siteye, saçı 3 numara yaptırıp dermaroller+ minox planı yapıyorum

Furymen

• Sr. Member
Ynt: Minoxidil mevcut saçı kaç yıl korur?
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2019, 23:12:41 »
4 5 ay içinde etkisini kaybediyor ilk 4 5 ay mükemmel sonuçlar alırsın sonrasında kazandıklarını kaybedersin

vidi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2019, 19:28:40 »
Dostum genc adamsin birak dokulsun 28 ine geldimmi sac ektirirsin bizde gectik bu yollardan kullanmadigimiz ilac kalmadi. Benim lisede başladi geldik 28 e ektirdik kafam rahat şuan. Illa kullancam diosan xpecia kullan hafif dht baskilarsin

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2019, 20:15:17 »
Benim görüşüm minoxile bulaşmaman daha iyi olur. "Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma" :).
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2019, 20:16:08 »
Abi 22 yaşında saçlar günden güne erirken hiçbir şey yapmamak ölümden beter gibi geliyor.
Benim ilerisi için en büyük umudum; kol,bacak ve vücut kıllarının da ekimlerde başarılı sonuçlar vermesi.
Şuan için sanırım sakal ve biraz da göğüs deneyenler var. Eğer vücudun her bölgesinden başarılı ekimler yapılmaya başlanırsa ayıptır söylemesi tüm foruma yetecek kadar donör var.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 29 Temmuz 2019, 20:25:46 »
Abi 22 yaşında saçlar günden güne erirken hiçbir şey yapmamak ölümden beter gibi geliyor.
Benim ilerisi için en büyük umudum; kol,bacak ve vücut kıllarının da ekimlerde başarılı sonuçlar vermesi.
Şuan için sanırım sakal ve biraz da göğüs deneyenler var. Eğer vücudun her bölgesinden başarılı ekimler yapılmaya başlanırsa ayıptır söylemesi tüm foruma yetecek kadar donör var.

Psikolojik olarak rahatsız ediyorsa bence öncelikle bir psikoloğa görünmende fayda var. Geçmişte bende böyle bir dönemden geçmiştim ilk saçlarım dökülmeye başladığında şimdi ki aklım olsa o dönemlerde bende psikoloğa görünürdüm diye düşünüyorum. Baktın olmuyor doktor referansıyla minoxil ya da finasterid kullanırsın. Şunu da unutma kellik çok can sıkıcı bir durum ancak sonunda ölüm de yok. Tıp artık daha çok gelişti çözümsüz değilsin alternatiflerin var. Önemli olan şuan içinde bulunduğun depresif durumdan çıkman. Bu şekilde kullandığın takviyelerde sana yarar sağlamayabilir. Hızlı gelişim çok nadir olur saç takviyelerinde sabır ister kullanımı. Ben umursamadan günlük rutinimmiş gibi kullandım bu takviyeleri.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 29 Temmuz 2019, 20:33:15 »
Sizin de çok erken başlamıştı dökülme sanırım, 30'a kadar nasıl tuttunuz hocam? Bu takviyeler sadece vitamin hapları mıydı? Finasteridi 2 dönem kullandığınızı okumuştum. Siz kendinize göre düşünüp benim 3 yıl hikayemi agresif buldunuz şimdi anladım

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 29 Temmuz 2019, 20:48:50 »
Sizin de çok erken başlamıştı dökülme sanırım, 30'a kadar nasıl tuttunuz hocam? Bu takviyeler sadece vitamin hapları mıydı? Finasteridi 2 dönem kullandığınızı okumuştum. Siz kendinize göre düşünüp benim 3 yıl hikayemi agresif buldunuz şimdi anladım

Benim saçlarım inanılmaz sıktı şakaklarımı kaybettikten sonra tüm saçlarım dökülür diye düşündüm ama sanırım kullandığım kimyasallardan dolayı da biraz saçlarımı kaybettim. Yani şöyle ki ben şakaklarım gittiğinde 15 yıl önce saçlarımı 3 numara yaptığımda çevremdeki insanlar çok sık saçlarım olduğunu söylüyorlardı artık maalesef öyle bir saça sahip değilim. Yani yavaş yavaş dökülmeler devam ediyordu bazılarında dökülme 1 - 2 sene içerisinde oluyor bende de yavaş yavaş dökülmeler devam etti. Yani bu konu da biraz şanslıyım. Özellikle 20 yaşında tamamen saçları giden bir dayı örneğim var benimde saçlarımın bu hızda döküleceğini düşünüp baya bir stres yapmıştım eskiden :). Ben ilk takviyeyi 30 yaşlarımda kullanmaya başladım. Dökülme olduktan sonra günlük saçlarımı yıkamaya özen gösterip saçlarıma uyguladığım kimyasalları tamamen hayatımdan çıkartmıştım. Bu nedenle zaten kendim sizin yaşlarınızda kullanmadığım takviyeleri buradaki üyelere kullanın bir şey olmaz diyemem. Agresif dökülme dönemleri saç dökülmesi yaşayan çoğu insanda oluyor. Kendimden çıkarım yapmadım yani bu dönemleri belli bir süre sonra tecrübe kazanarak öğreniyorsun.

Paradox0

• Full Member
  • Vergisi ödenmediği için kaldırılmıştır.
« Yanıtla #8 : 12 Nisan 2022, 16:46:33 »
Benim saçlarım inanılmaz sıktı şakaklarımı kaybettikten sonra tüm saçlarım dökülür diye düşündüm ama sanırım kullandığım kimyasallardan dolayı da biraz saçlarımı kaybettim. Yani şöyle ki ben şakaklarım gittiğinde 15 yıl önce saçlarımı 3 numara yaptığımda çevremdeki insanlar çok sık saçlarım olduğunu söylüyorlardı artık maalesef öyle bir saça sahip değilim. Yani yavaş yavaş dökülmeler devam ediyordu bazılarında dökülme 1 - 2 sene içerisinde oluyor bende de yavaş yavaş dökülmeler devam etti. Yani bu konu da biraz şanslıyım. Özellikle 20 yaşında tamamen saçları giden bir dayı örneğim var benimde saçlarımın bu hızda döküleceğini düşünüp baya bir stres yapmıştım eskiden :). Ben ilk takviyeyi 30 yaşlarımda kullanmaya başladım. Dökülme olduktan sonra günlük saçlarımı yıkamaya özen gösterip saçlarıma uyguladığım kimyasalları tamamen hayatımdan çıkartmıştım. Bu nedenle zaten kendim sizin yaşlarınızda kullanmadığım takviyeleri buradaki üyelere kullanın bir şey olmaz diyemem. Agresif dökülme dönemleri saç dökülmesi yaşayan çoğu insanda oluyor. Kendimden çıkarım yapmadım yani bu dönemleri belli bir süre sonra tecrübe kazanarak öğreniyorsun.
Benim dayımında saçları lisede full dökülmüş, annem öyle söylüyor ondan korkuyorum umarım sizinki gibi olur süreci.
•Xpecia (x2)
•Revita Şampuan
[Norwood : 1,5]

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 12 Nisan 2022, 18:39:26 »
Umarım :). Direkt saçlar açılınca ailede ki hemen kelleri referans alıyorsunuz ama bende olduğu gibi baba tarafına da çekebiliyor. Stres yapmak yerine saçların koparak değil, minyatürleşmesini gözlemlemek gerekir. İlk dökülme dönemlerinde bende çok stres yapmıştım. Boş yere özgüven kaybetmeye gerek yok. 20 yılda saç ekimi zaten inanılmaz seviye atladı. En azından genç yaşta insanların saçları artık dökülemez umarım. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum.

Facebook Twitter Instagram