Herkese selamlar
Eksik olmasın Hintell'in de yardımıyla ASMED'den randevu almayı başardım. "O kadar da takmıyorum" diyordum ama randevu gününü alınca bir heyecan başladı, gün sayıyorum simdi!
Benim süreç şöyle gelişti:
Mart 2017
Esteworld'de Alaaddin Karabacak ve ekibinin yaptığı fiyasko ekim (2000 greft) ve sonrasında nekroz belasıyla aylarca uğraşmam (hala buraya ekim yaptiran arkadaslar var, sanirim okumuyorlar veya dikkate almiyorlar). Beni ne bir arayan oldu sonra ne soran, emaillerime de cevap verilmedi. CİMER'e şikayetim de biraz bakıldıktan sonra sanırım üstü kapatıldı, sonuç yok, oradan da arayan yok. Bu konuya ilerde tekrar döneceğim tabi.
Austos 2017
ASMED'e ilk başvurusum ve tabiki reddedilişim. Koray hoca "donor alanı yetersiz" demişti. Burada ben bir hata yaptım tabi, değerlendirme fotoğrafları istediklerinde saçım çok kısaydı ve fotoğrafları o şekilde gönderdim. Bunlar çok kısa diyerek yeniden fotoğraf istediler ve ikinci gönderdiklerim de sanırım kısaydı, olmadı.
2017-2018
Londra'da tüm saç kliniklerini gezmem ve hiç birinden tatmin edici bir sonuç alamamam. İlk ekimden ağzım o kadar yandıki her konuştuğum klinikte bir problem bulmaya başladım.
Mart 2018
Vinci Hair'de saç pigmentasyonu ile nekrozlu ve bembeyaz görünen saç derimi kapatmam, biraz daha normal bir hayata geçiş yapmam.
Mayıs 2019
Doktor kuzenimin teşviğiyle yeniden arayışlara başlamam ve 2. kez ASMED'e (yine umutsuz bir şekilde) başvurmam.
Bu arada bana ASMED için "50 bin de versen sana bakmazlar", "Düzeltme operasyonu yapmıyor onlar" vs gibi saçma sapan şeyler söylemişti insanlar. Ancak tabi foruma göz atınca pek çok düzeltme operasyonu gördüm. Özellikle akşamcı arkadaşın durumu benimle neredeyse aynı (sonumuz da benzer inşallah).
Agustos 2019
Neyse 2. başvurumda Bilge Hanım değerlendirme fotoları istedi, bu sefer aynı hatayı yapmayıp saçımı 2 ay uzattım ve gönderdim. Surec hizli ilerledi ve 3500 - 4000 greft ekilebileceği söylendi. Ağustos ortasına gün aldım. Normalde uzun sure bekleyen insanlar varmis, benimki yine cabuk oldu. Sanirim bayrama denk gelmesinin de etkisi var.
Ekimle ilgili başlığı ayrıca açacağım. Tabi bu forumda artık ASMED'le ilgili bilinmeyen bir konu yok ama yine de süreci paylaşacağım.
Herkese bugüne kadarki değerli paylaşımları için teşekkür ediyorum. Bu paylaşımlar olmasa biz de doğru yolu biraz zor buluruz.