Gönderen Konu: Kabak Çekirdeği Yağı İle Ilgili  (Okunma sayısı 9756 defa)

Spencer

• Hero Member
Kabak Çekirdeği Yağı İle Ilgili
« : 19 Temmuz 2019, 06:30:18 »
Dostlar selamlar

Kabak çekirdeği yağı kapsülünün dht'yi düşürdüğü için prostata ve dolayısıyla saç dökülmesine çok iyi geldiği söyleniyor. Hatta korede 76 erkek ve plasebo grubu ile bir klinik çalışma var günde 400 mg kabak çekirdeği verilen deneklerin 6 ay sonra %40 oranında başarı sağladığı belirtiliyor. Bunu yaparken yan etkinin görülmediği de belirtiliyor. Dht'yi azalmasına rağmen nasıl olur da yan etki görülmüyor bu kısmı çözebilmiş değilim. Saw palmetto denemek istiyordum ama hakkında kayda değer bir şey duymadığım için kabak çekirdeği yağı kapsülü denemeye karar verdim. Netten aradığımda Balen, Zade Vital ve Shiffa Home markalarının takviyesi var. Sizce bu markalar güvenilir mi? En uygunu Balen gibi görünüyor ama onunda 1 kapsülü 1000 mg bu oran yüksek değil mi? Yan etki yapmaz mı?

Bu konu hakkında ilgisi ve bilgisi olan arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum. (Eczacıbaşının ürettiği Voonka markasının bir kapsülünde 250 mg saw palmetto 150 mg kabak tohumu yağı ve 5 mg cinko var. Ancak bu oranların olumlu yönde etki edip etmeyeceğini bilemiyorum.)

(Ayrıca dr.quicks markasının bir kapsülünde aynı şekilde 250 mg saw palmetto 150 mg kabak tohumu yağı ve 15 mg cinko var. Kabak çekirdeği yağı ile kabak tohumu yağı aynı şey olsa gerek)

Emre_70

• Full Member
Ynt: Kabak Çekirdeği Yağı İle Ilgili
« Yanıtla #1 : 19 Temmuz 2019, 11:02:41 »

Kabak çekirdeğinin alerjen olduğunu biliyorum. Bağırsak ve mide rahatsızlıklarında sıkıntı yarattığı hatta kabak çekirdeğini bir arkadaşımın doktoru yasakladı ancak ilacını inanın bende merak ettim.

Galaksi

• Full Member
« Yanıtla #2 : 19 Temmuz 2019, 16:35:38 »
Ben de geçen çiğ kabak çekirdeği aldım 150gr 15 tl, fiyatı pahalıydı bir daha hazır soyulmuş almayacağım

Kabak çekirdeğinin saça faydalarını duydum bu yüzden 80 kiloya düşene kadar her gün yarım avuç kabak çekirdeği yiyeceğim bakalım inşallah

Hatta saç için özel tükettiğim bir de keçiboynuzu pekmezi var, sabah akşam 1 tatlı kaşığı

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 19 Temmuz 2019, 18:42:25 »
Kabak çekirdeğinin alerjen olduğunu biliyorum. Bağırsak ve mide rahatsızlıklarında sıkıntı yarattığı hatta kabak çekirdeğini bir arkadaşımın doktoru yasakladı ancak ilacını inanın bende merak ettim.
Deneyeceğim yazarım
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 19 Temmuz 2019, 18:43:29 »
Ben de geçen çiğ kabak çekirdeği aldım 150gr 15 tl, fiyatı pahalıydı bir daha hazır soyulmuş almayacağım

Kabak çekirdeğinin saça faydalarını duydum bu yüzden 80 kiloya düşene kadar her gün yarım avuç kabak çekirdeği yiyeceğim bakalım inşallah

Hatta saç için özel tükettiğim bir de keçiboynuzu pekmezi var, sabah akşam 1 tatlı kaşığı

Bence kapsülünü almak daha mantıklı çünkü klinik çalışmalar 400 mg kapsulle yapılmış. Keçi boynuzu testesteronu arttırıp dökülmeyi hızlandırmaz mı?

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 21 Temmuz 2019, 01:58:47 »
Testeronu arttıran yiyecekler dersen kabak çekirdeğini orda görürsün yani dhtye fayda ermez etsede %3 etki eder her gün bir avuç yerdim saw palmettoya gelince kullanıyorm buda testereonu arttırıyor saçta kalınlaşma oldu dökülen saçların kalın olduğunu gördüm 1 aydır bıraktım saçlar cılızlaştı rengini kaybetti dökülme arttı nihayetinde

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 21 Temmuz 2019, 05:17:53 »
Testeronu arttıran yiyecekler dersen kabak çekirdeğini orda görürsün yani dhtye fayda ermez etsede %3 etki eder her gün bir avuç yerdim saw palmettoya gelince kullanıyorm buda testereonu arttırıyor saçta kalınlaşma oldu dökülen saçların kalın olduğunu gördüm 1 aydır bıraktım saçlar cılızlaştı rengini kaybetti dökülme arttı nihayetinde

2 yıldır alopexy t minoksidil kullanıyorum. Yanında kabak çekirdeği kapsülünü denemek istiyorum. Sence bunun bir zarari olur mu?

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 21 Temmuz 2019, 11:06:21 »
2 yıldır alopexy t minoksidil kullanıyorum. Yanında kabak çekirdeği kapsülünü denemek istiyorum. Sence bunun bir zarari olur mu?
Zararı olmazda onu kullanacağına kabak çekirdeği yağı al her gün bir kaşık iç bide alopexyt bende kullanıyorum 5 aydır 1 aydır düzenli kullanmıyorum sanki etkisini kaybetti çok dökülmeye başladı sende saçta bir artış oldumu 2 yıl uzun bir süreç

tudors

• Full Member
« Yanıtla #8 : 21 Temmuz 2019, 17:20:32 »

madem öyle neden bıraktın saw palmettoyu birde hangi markayı kullanıyordun.

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 21 Temmuz 2019, 18:03:57 »
madem öyle neden bıraktın saw palmettoyu birde hangi markayı kullanıyordun.
Minoxidil'e geçtim o yüzden saw palmettoya ara verdim vücudu çok yorduk biraz kendine gelsin sporada başladım vücut çalıştığımda kas kütlesi az olursa saw palmettoyu suçlamim psikolojikmen o yüzden :) hani bir şampuan kullanırsın saçın dökülür şampuan saçımı döktü sabuna geçecem dersin halbuki o saç zaten dökülecekti saw palmetto eczacıbaşı markasını kullanıyorm 92 kapsül n11 comda 50 tl sabah akşam 1 tane alsan daha etkili ama her ay alamam dersen günde 1 tane alırsın 92 gün yeter

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 21 Temmuz 2019, 18:58:06 »
Zararı olmazda onu kullanacağına kabak çekirdeği yağı al her gün bir kaşık iç bide alopexyt bende kullanıyorum 5 aydır 1 aydır düzenli kullanmıyorum sanki etkisini kaybetti çok dökülmeye başladı sende saçta bir artış oldumu 2 yıl uzun bir süreç

Kabak çekirdeği yağı çok etkili olmayabilir. Klinik çalışmalar 400 mg kapsülle yapılmış ve cok olumlu sonuç alınmış.  Ama sorun Türkiye'dekilerde baken aksu vital vs markalarında bir kapsül 1000 mg günlük 1000 mg yan etki yapar mı bilmiyorum. Vallahi saçımda öyle aman aman bir açılma yoktu. Prof dr server serdarogluna muayene oldum. Alopexy t minoksidili önerdi ve günde 1 kez aksamları 8 fis olarak. Günde bir veya iki kez kullanmak arasında fark yok dedi. Bu sekilde kullanıyorum. Bir de byopecia multiplex diye bir takviye önerdi 6 ay kullanmami söyledi ve kullandim. En zengin İçerik bunda ama fiyatı cok pahali 1 aylik maliyeti 140 lira kendisine kontrole gidemedim ekonomik sebeplerden ötürü muhtemelen yeniden basla diyecek bakalım gidebilirsem görecegiz. Minoksidil iyi geldi saçlarıma ama son aylarda çok aşırı bir sac dökülmesi yaşıyorum. Dusa girdiğimde ve sonrasinda taradigimda epey epey sac gidiyor belki 400 belki 500 ama dökülenler kalın telli ve bu saclarin tekrar çıkacağını düşünüyorum. Bu aşırı dökülmenin 2 3 ay icinde normale döneceğini düşünüyorum umarım öyle olur. Ayrıca server hoca minoksidilin gunde bir kez 8 fis ve haftada 5 gun kullaniminin yettigini söylemişti bilgin olsun. Açıkçası kabak çekirdeği yağı kapsülünden beklentim büyük sonuçta prostat hastalarinda da epey basarili saça da cok iyi geleceğini saniyorum. 2014 yilinda 76 erkek arasinda yapılan calismada saclarda %40 oranında artis görülmüş. Ama baken zade vital shiffa home gibi markalara da nedense güvenemiyorum ama baska markada yok Turkiyede

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 21 Temmuz 2019, 23:52:18 »
Kabak çekirdeği yağı çok etkili olmayabilir. Klinik çalışmalar 400 mg kapsülle yapılmış ve cok olumlu sonuç alınmış.  Ama sorun Türkiye'dekilerde baken aksu vital vs markalarında bir kapsül 1000 mg günlük 1000 mg yan etki yapar mı bilmiyorum. Vallahi saçımda öyle aman aman bir açılma yoktu. Prof dr server serdarogluna muayene oldum. Alopexy t minoksidili önerdi ve günde 1 kez aksamları 8 fis olarak. Günde bir veya iki kez kullanmak arasında fark yok dedi. Bu sekilde kullanıyorum. Bir de byopecia multiplex diye bir takviye önerdi 6 ay kullanmami söyledi ve kullandim. En zengin İçerik bunda ama fiyatı cok pahali 1 aylik maliyeti 140 lira kendisine kontrole gidemedim ekonomik sebeplerden ötürü muhtemelen yeniden basla diyecek bakalım gidebilirsem görecegiz. Minoksidil iyi geldi saçlarıma ama son aylarda çok aşırı bir sac dökülmesi yaşıyorum. Dusa girdiğimde ve sonrasinda taradigimda epey epey sac gidiyor belki 400 belki 500 ama dökülenler kalın telli ve bu saclarin tekrar çıkacağını düşünüyorum. Bu aşırı dökülmenin 2 3 ay icinde normale döneceğini düşünüyorum umarım öyle olur. Ayrıca server hoca minoksidilin gunde bir kez 8 fis ve haftada 5 gun kullaniminin yettigini söylemişti bilgin olsun. Açıkçası kabak çekirdeği yağı kapsülünden beklentim büyük sonuçta prostat hastalarinda da epey basarili saça da cok iyi geleceğini saniyorum. 2014 yilinda 76 erkek arasinda yapılan calismada saclarda %40 oranında artis görülmüş. Ama baken zade vital shiffa home gibi markalara da nedense güvenemiyorum ama baska markada yok Turkiyede
Zade vital ve shiffa home iyi markalar tavsiye ederim shiffa homenin bir çok ürününü kullanırım memnunum

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 22 Temmuz 2019, 00:55:34 »
Zade vital ve shiffa home iyi markalar tavsiye ederim shiffa homenin bir çok ürününü kullanırım memnunum

Balen düşünüyordum ama shiffa home alayim. Rossman mağazalarıni bilirsin sadece orada satılan bir marka var. Bir kapsül 500 mg ama 30 kapsul ve 40 lira pahali biraz

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 22 Temmuz 2019, 03:37:45 »
Kabak çekirdeği yağı kullandım 2 ay kadar.sabahları 1 tatlı kaşığı akşam 1 çay kaşığı gibi  tadı kötü boğazı yakıyo kapsül formu tercih edilirse daha iyi olur.. Dökülme azalmıştı.. İlk 1 kaç gün testis ağrısı yaptı saç diplerinde ki ve yüzümdeki yağlanma bitmişti o dönem. Saça olumlu etkisini göremedim tabi 2 ay içinde. Sonra xpecia kullandım 2 ay kadar da.. İkisi içinde olumsuz  diyemem ama faydaları oldu gibi.. Saçımda seyrelmeler varolduğu için bunlardan sonra direk finasterid ə başladım. Genetik dökülme potansiyeli olan kişiler için belki Bi süre koruyabilir kabak ç yağı ama ciddi sayılabilecek açıklıkları  olanlar için fayda etmez diye düşünüyorum..

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 22 Temmuz 2019, 04:45:22 »
Kabak çekirdeği yağı kullandım 2 ay kadar.sabahları 1 tatlı kaşığı akşam 1 çay kaşığı gibi  tadı kötü boğazı yakıyo kapsül formu tercih edilirse daha iyi olur.. Dökülme azalmıştı.. İlk 1 kaç gün testis ağrısı yaptı saç diplerinde ki ve yüzümdeki yağlanma bitmişti o dönem. Saça olumlu etkisini göremedim tabi 2 ay içinde. Sonra xpecia kullandım 2 ay kadar da.. İkisi içinde olumsuz  diyemem ama faydaları oldu gibi.. Saçımda seyrelmeler varolduğu için bunlardan sonra direk finasterid ə başladım. Genetik dökülme potansiyeli olan kişiler için belki Bi süre koruyabilir kabak ç yağı ama ciddi sayılabilecek açıklıkları  olanlar için fayda etmez diye düşünüyorum..

Hocam belki cay kaşığı ile alınan yağ yetersiz gelmiş olabilir. Günde 1000 mglik kapsule başlayacağım. Faydası olsa da olmasa da yazarım. Ne zamandır finasterid kullaniyorsun? Faydasını ve yan etkisini gördün mü? Ayrıca yaglanmayi azaltmışsa kesinlikle faydalidir kabak çekirdeği

Facebook Twitter Instagram