Merhaba arkadaşlar, umarım herkesin sağlığı yerindedir.
Bugün üçüncü ekimimi gerçekleştirdim. Süreçten kısaca bahsedeyim:
İkinci ekimden sonra vertex bölgesi gözüme batmaya başlamıştı. Ama donör bölgem kaldırır mı emin değildim. Öncelikle sizlere danıştım sonra da bugün Serkan Aygın'ın kontrolü neticesinde üçüncü ekimin yapılabileceği söylendi.
Fue'de karar kılmıştım biliyorsunuz ancak Serkan Aygın, ön tarafta bazı boşluklar olduğunu ve bunları çok küçük sayılarla (300 greft) doldurduktan sonra kalan 1700 grefti vertexte kullanmayı önerdi. Vertexte kapatıcılık açısından sıkıntı yaşanmayacaksa olabilir dedim. Bu yüzden DHI tekniği kullanıldı.
Planlama konusunda çok sık bir vertex ekimi olmadığını söylerseniz size hak veririm. 300 greft öne değil de vertexe ekilseydi sıklık açısından çok bir değişim olur muydu onu düşünmek lazım. Ancak öne ekilen 300 greft önü daha iyi hale getirecek, sonuçta önden görüntü çok daha önemli.
Operason süreci ise ikinci ekimimle hemen hemen aynıydı. Ağrı sızı vs. yaşamadım, ekip oldukça güleryüzlü ve ilgiliydi. Yarın için bana izin de çıkardılar. Pansuman için kliniğe gidebileceğim.
Durumlar bu şekilde arkadaşlar, hayırlısı olsun.