Gönderen Konu: Dutasterid kullanımı ile ilgili  (Okunma sayısı 14996 defa)

Spencer

• Hero Member
Dutasterid kullanımı ile ilgili
« : 05 Temmuz 2019, 00:02:13 »
Arkadaşlar bazı forumlarda denk geldim. İki gunde bir dutasterid alarak müthiş saç çıkışı sağlayan kimseler var. Ben 2 yıldır minoksidil kullanıyorum. Ayrıca bir doktorun makalesini okudum. Dutasteridin 2 hafta boyunca her gun alınması gerektiğini ve sonraki süreçte haftada iki kez almanın yeterli olacağını söylüyor. Sormak istediğim şu; Haftada bir kez 0.5 mg yani bir kapsül dutasterid alsak orta veya uzun vadede fayda ve yan etki açısından nasıl bir süreç bekler bizi?  Haftada bir kez almanın bile (minoksidil ile birlikte) faydalı olacağını düşünüyorum. Peki haftada bir veya 10 gunde bir kullansak sizce yan etki yapar mı? Siz ne düşünüyorsunuz?

Erolkara

• Sr. Member
Ynt: Dutasterid kullanımı ile ilgili
« Yanıtla #1 : 05 Temmuz 2019, 00:27:48 »
peki dudasterid haftada bir alındığı zaman neden işe yarıyor biliyormusun  :) çünkü vücutta depolanıyorda ondan ama bunun iyi bir şey olmadığınıda bilmen lazım.haftada bir alıyor olacaksın ama uzunca bir süre vücudunda çalışmış olacak sanki hergün alıyormuşsun gibi .o yüzden dudasterid değil finasterid kullanıyoruz çünkü finasterid vücutta depolanmıyor ve yan etkileri daha güvenli.dudas daha fda dan bile onay alamadı gerisini sen düşün.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 05 Temmuz 2019, 20:40:40 »
Dudasterid saçı harika toparlar kimisi finasterid den daha az yan etkisi var diyor tip 1 ve tip 2 yi de baskılıyor dut fin ise sadece 1 ini. Tabi kullanılırsa
Global Moderator

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2019, 02:55:44 »
Dutasteridin vucuttan atılma süresi 4 - 5 Hafta deniyor. Madem bu ilaç vücutta 4 5 hafta boyunda etkili ayda bir kere almak mantıklı olmaz mı?
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

kılıkırkyaran

• Full Member
« Yanıtla #4 : 06 Temmuz 2019, 14:33:55 »
Dutasteridin vucuttan atılma süresi 4 - 5 Hafta deniyor. Madem bu ilaç vücutta 4 5 hafta boyunda etkili ayda bir kere almak mantıklı olmaz mı?

dozajı az olur o zaman belki etkisi az olur o şekilde kullanırsan.
bence illa kullanacaksan finasterid kullan yan etkileri dudasteridin fazla diye biliyorum bende.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 06 Temmuz 2019, 15:09:29 »

4 gün sürüyor etkisi haftada 1 yada 2 tane kullanım 3 günde 1 yeterli kullanılıcaksa
Global Moderator

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 06 Temmuz 2019, 15:55:18 »

dozajı az olur o zaman belki etkisi az olur o şekilde kullanırsan.
bence illa kullanacaksan finasterid kullan yan etkileri dudasteridin fazla diye biliyorum bende.

Bazı çalışmalarda yan etkisi plasebo ve Finasterid ile aynı çıkıyor. Bu konu hakkında en iyi bilgiyi üroloji uzmanı verir sanırım değil mi? Haftada 1 kez alınsa yan etki yapar mı bunu merak ediyorum.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 06 Temmuz 2019, 15:56:48 »

4 gün sürüyor etkisi haftada 1 yada 2 tane kullanım 3 günde 1 yeterli kullanılıcaksa

Peki üstad sence haftada 1 kez alsak yan etki yapar mı? Veya haftada 2 gun finasterid almak hakkında ne düşünüyorsun? Antiandrojene pek bulaşmak istemediğim için 2 yildir minoksidil kullanıyorum. Minoksidil ile birlikte haftada bir kez dutasterid veya 2 kez finasterid fayda sağlar mı sence?

vidi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 06 Temmuz 2019, 16:40:01 »
Dostum en iyisi bir doktora danis dutasterid bu birde dht yi yuzde99 oraninda baskilamak nekadar dogru orasi tartisilir

Cassowary

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 22 Eylül 2019, 08:54:52 »
Bu soruyu üroloğa sormuştum
Cevabı ;
“4-5 hafta ortalama olarak dokulardaki yarılama süresi ,
4-5 gün ise (ort) kandaki yarılanma süresi.“
Demişti .
Bizim mantığımızla prostat hastaları bu ilacı her gün değilde ayda bir almaları gerekirdi diye düşünüyorum .)

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 22 Eylül 2019, 11:49:37 »
Ashton kutcher bu ilacı 10 sene kullanmış ve hala saçı var

Cassowary

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 22 Eylül 2019, 11:57:19 »
Ashton kutcher bu ilacı 10 sene kullanmış ve hala saçı var
Ne sıklıkla kullanmış her gün mü haftada bir mi?
Genetiğindeki nw skalası da önemli

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 22 Eylül 2019, 12:54:51 »
Ne sıklıkla kullanmış her gün mü haftada bir mi?
Genetiğindeki nw skalası da önemli
24 yaşında seyrek nw2.5muş şuan gür nw2
Adhton kutcher hairloss diye aratabilirsin

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 23 Eylül 2019, 04:01:59 »
Geçen akşam  proscar bitmişti dutasterid vardı evde deneyim dedim kapsülün ucunu delip yarısını boşaltıp kullandım yani yaklaşık 0,25 mg falandır  3 gün geçti normalde yüzüm saçım aşırı yağlanır şuan hiç yağlanma belirtisi yok..dht bloke devam ediyo sanırım.. Hergün kullanılmamalı bence dutasterid..

Cassowary

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 23 Eylül 2019, 16:15:11 »
Dutasterid Finasterid

Facebook Twitter Instagram