Gönderen Konu: Finasterid Günlüğü  (Okunma sayısı 21508 defa)

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Ynt: Finasterid Günlüğü
« Yanıtla #15 : 09 Temmuz 2019, 23:31:33 »
Kasık ağrıları bende de oldu. Propecia'nın yarısını kullandım yine ağrılar devam etti akabinde hemen bıraktım.

Finasterid prostat ilacının içeriği olduğundan başlangıçta kasıklara baskı olması normal yani başlangıçta herkes yaşıyor sanırım bu durumu. Ancak bu kısa süreli olmalı uzun süreli yaşasaydım bende kullanmazdım. Benim 1 hafta dahi olmuyordu bu kasık ağrısı.
Teşekkürler bilgilendirme için. Libidom yükselince daha çok oluyor hocam. 3. ay da kontrolleri yapacağım zaten. Merak ettiğim bir şey var. Siz uzun süre kullanıyorsunuz şu durumda faydaları neler? Ve faydaydı kaçıncı ayda gördünüz?

İlginç olarak bende finasterid çok hızlı etki gösterdi ilk ayımda saç dökülmem tamamen durdurmuştu, 3. aydan sonra zayıflayan saçlarımı büyük bir oranda kalınlaştırdı, 5. aydan sonra ciddi bir fark yaratmıştı saçlarımda. Tabi ben hiç bir zaman 1 sene aralıksız kullanmadım finasteridi belki daha uzun süreli kullansam daha ciddi fayda sağlayabilirdi. Finasteridin saça faydası direkt olarak hormon baskıladığınız için dökülmeyi frenlemesi. Dökülmeden minyatürleşen saçları kalınlaştırması. Ben en fazla 6 ay kullandığım için belki de bende ki etkisi %60-70 arasındadır.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

Galaksi

• Full Member
« Yanıtla #16 : 10 Temmuz 2019, 16:30:07 »
Finasteridide genetik dökülme varsa hep kullanmak lazım dimi? Yani 2 sene de kullansan 3 sene de kullansan bırakınca yine dökülecek mi?

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 11 Temmuz 2019, 02:21:47 »
Finasteridide genetik dökülme varsa hep kullanmak lazım dimi? Yani 2 sene de kullansan 3 sene de kullansan bırakınca yine dökülecek mi?

Tabi dökülme devam eder. Şöyle bir durum var agresif dökülme anında kullandığınızda dökülmeyi frenlerseniz daha sonra bıraktığınızda agresif dökülme yaşamıyorsanız saçlarınızı bir süre daha korumuş olursunuz. Ama bu tarz takviyelerin kullanımında senaryo genelde hep aynıdır. Kullanırsan saçlarınız korunur, bıraktığınızda dökülme devam eder.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #18 : 11 Temmuz 2019, 18:12:20 »
Açıkçası ben şöyle düşünüyorum. Biraz da araştırmama dayanarak. Şimdi daha önceden dökülmüş ve nerdeyse ömrünü tamamlayacak saçları geri kazanabilirsek bence saç dökülmesini çok ileri bir yaşa erteleyebiliriz. Benim agresif saç dökülmem xpecia ile frenlemişti şuan saçlarım 2 ay öncesine göre  çok daha güçlü ama tabi yine dökülme var. Yalnız 2 önce günde 100 tel civarı dökülen saçlarım olduğu için şuan seyreklik var. 6 ay öncesine kadar bu seyreklik yoktu açıkçası. Şuan iyi gidiyor gibi. 5mg biotin kullanıyorum ama sanki xpecia biotinden saha iyiydi gibi geliyor. Natures Bonty kullanıyorum acaba bu mu iyi değil. Özellikle inçe telli ve beyaz saçlarım dökülüyor acaba onlar mı güçleniyor? Irsi olarak beyazlanan saçlarım da dökülmeye başladı. Acaba onlar da tekrar siyah rengine mi bürünecek diye düşünmüyor değilim :) Çünkü abimin beyaz olan saçları askere gidince kapkara olarak geldi. Nasıl olduğunu  o da bilmiyor

SolAçık

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 28 Temmuz 2019, 10:14:05 »
Kasık ağrısı devam ediyor mu ?

Galaksi

• Full Member
« Yanıtla #20 : 28 Temmuz 2019, 11:26:53 »
Saç foto koysaydın gelişmeleri görseydik iyi olurdu

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #21 : 02 Ağustos 2019, 00:40:56 »
Arkadaşlar Merhabalar. Finans İle 37.günüm. Sınavlardan dolayı yazamadım pek kusura bakmayın. 37.günümde Finasla deneyimlerimi paylaşayım. Yani şöyle söyleyeyim duşta hala saç dökülmem oluyor. Normal zamanlarda da tek tük dökülmeler oluyor. Saçımda ki yağlanma azalsa da hala devam ediyor. Agresif saç dökülmem dinginleşmiş durumda. Son 2-3 ay önce sınavlardan dolayı çok yıprandım. Günlük en fazla 6 saat uyku vardı. 9 saat iş 6-7 saat masa başında ders. Zannımca sürekli ayakta olduğumdan dolayı kan akışı yeterince olmuyordu kafada. Yorgunluk uykusuzluk da eklenince dökülme artıyordu. Tabi bu benim düşüncem şehir efsanesi de olabilir. Etkilerinden bahsederken şimdi buna yan etki demek biraz yanlış biz dht’yi bloke ediyoruz tabi buna bağlı olarak doğal etkiler olacaktır. Öyle çok ağır etkiler görmedim. Sadece önce ki gibi penis kafasına göre hareket edip olur olmadığı yerde şahlanmıyor. Gerçi bekar insanım cinsel hayatım da yok yani şahlanmasana hiçbir sebep yok açıkçası :) neyse. Burda en problem olacak şey sürekli pasif olan penis size sıkıntı yaratabilir. Küçülme olur mu bilmem ama kalınlık olarak etkilenebilir. İşlemeyen demir pas tutar hesabı. Bunun için en ideal yöntem duş alınca bir 10 dkka sıcak suyla güzel bir masaj. Faydasını mutlaka göreceksiniz. Ayrıca bıraktıktan 2 gün sonra ilaç etkisini kaybediyor. Yani korkmaya gerek yok. Saçıma bi faydası var mı bilmiyorum açıkçası tam olarak. Ama dökülmem azalmış bu da kesin yani. Önde minyatür saçlarını gözlemliyorum da önde pek işe yaramıyor bu ilaç. Ayrıca Natures Bonty biotin de etkisiz galiba pek beğenmedim. Foto soran arkadaşlar var düzenli olarak foto çekiyorum, 3. Ayda fotoları ekleyecem.  Yani 1-2 ayda pek bi faydası olacağını düşünmediğim için fotoları eklemedim bunu da belirtmek istedim.

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #22 : 03 Ağustos 2019, 19:30:15 »
Arkadaşlar Merhabalar. Finans İle 37.günüm. Sınavlardan dolayı yazamadım pek kusura bakmayın. 37.günümde Finasla deneyimlerimi paylaşayım. Yani şöyle söyleyeyim duşta hala saç dökülmem oluyor. Normal zamanlarda da tek tük dökülmeler oluyor. Saçımda ki yağlanma azalsa da hala devam ediyor. Agresif saç dökülmem dinginleşmiş durumda. Son 2-3 ay önce sınavlardan dolayı çok yıprandım. Günlük en fazla 6 saat uyku vardı. 9 saat iş 6-7 saat masa başında ders. Zannımca sürekli ayakta olduğumdan dolayı kan akışı yeterince olmuyordu kafada. Yorgunluk uykusuzluk da eklenince dökülme artıyordu. Tabi bu benim düşüncem şehir efsanesi de olabilir. Etkilerinden bahsederken şimdi buna yan etki demek biraz yanlış biz dht’yi bloke ediyoruz tabi buna bağlı olarak doğal etkiler olacaktır. Öyle çok ağır etkiler görmedim. Sadece önce ki gibi penis kafasına göre hareket edip olur olmadığı yerde şahlanmıyor. Gerçi bekar insanım cinsel hayatım da yok yani şahlanmasana hiçbir sebep yok açıkçası :) neyse. Burda en problem olacak şey sürekli pasif olan penis size sıkıntı yaratabilir. Küçülme olur mu bilmem ama kalınlık olarak etkilenebilir. İşlemeyen demir pas tutar hesabı. Bunun için en ideal yöntem duş alınca bir 10 dkka sıcak suyla güzel bir masaj. Faydasını mutlaka göreceksiniz. Ayrıca bıraktıktan 2 gün sonra ilaç etkisini kaybediyor. Yani korkmaya gerek yok. Saçıma bi faydası var mı bilmiyorum açıkçası tam olarak. Ama dökülmem azalmış bu da kesin yani. Önde minyatür saçlarını gözlemliyorum da önde pek işe yaramıyor bu ilaç. Ayrıca Natures Bonty biotin de etkisiz galiba pek beğenmedim. Foto soran arkadaşlar var düzenli olarak foto çekiyorum, 3. Ayda fotoları ekleyecem.  Yani 1-2 ayda pek bi faydası olacağını düşünmediğim için fotoları eklemedim bunu da belirtmek istedim.
Bekliyoruz fotoğrafları

sduzce

• Sr. Member
« Yanıtla #23 : 12 Ağustos 2019, 08:55:59 »
Rohat,  devamını bekliyoruz. Kullanmaya devam ediyor musun? Yan etkilerini hissetin mi?

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #24 : 12 Ağustos 2019, 23:22:16 »
Rohat,  devamını bekliyoruz. Kullanmaya devam ediyor musun? Yan etkilerini hissetin mi?
Hocam kullanıyorum, en az 6 ay kullanmayı düşünüyorum duruma göre 1 yıl. Şöyle söyleyeyim yani testesronu bloke ediyoruz illa ki etkileri olacak. Ama öyle çok ağır etkiler görmedim dökülme konusunda gelince saçlarım yağlanıyor gün sonunda yağlandığında daha çok dökülüyor ve saçlarımı yıkarken tahminim max 20-25 tel bazı zamanlar çok daha az, değişiyor yani.

caresizbedevi

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #25 : 13 Ağustos 2019, 00:08:04 »
şu proscarı 4'e bölme olayı canımı sıkıyor. para yetse propecia alacağım  2 hap ziyan ettim hap kırıcıya koyuyorum koyduktan sonra  hap  içinde kayıyor eşit bölünmüyor. takıntı yaptırdı valla doz farklılıkları etkisini yitirtir mi diye. çünkü bazen parca basına 1 mg bile dusmediğini sanabiliyorum. bir gün 1.50 bir gün 1.11 vs değişik dozaşlarda almak canımı sıkıyor. bundan sonra jiletle görerek bölmeyi deneyeceğim bakalım.

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 13 Ağustos 2019, 06:11:03 »
şu proscarı 4'e bölme olayı canımı sıkıyor. para yetse propecia alacağım  2 hap ziyan ettim hap kırıcıya koyuyorum koyduktan sonra  hap  içinde kayıyor eşit bölünmüyor. takıntı yaptırdı valla doz farklılıkları etkisini yitirtir mi diye. çünkü bazen parca basına 1 mg bile dusmediğini sanabiliyorum. bir gün 1.50 bir gün 1.11 vs değişik dozaşlarda almak canımı sıkıyor. bundan sonra jiletle görerek bölmeyi deneyeceğim bakalım.
Jiletle böl.. Bende öyle yapıyorum neredeyse eşit bölünüyor parçalanmadan..

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 13 Ağustos 2019, 06:20:30 »
Selam başkan nature's bounty 5 mg biotin bende kullanmaya başladım ama bende testis ağrısı yaptı bu biotin.. Finasterid te kullanıyorum ondan olabilir diye finası bıraktım ama devam eti ağrı.. Biotin içeriğine baktım soya fasulyesi yağı var və bu yağ östrojen benzeri hormonlar içeriyomuş. Sanırım bundan kaynaklandı ..  Şuan ağrı falan yok biotin bıraktım finas devam.. Sizde böyle bi sıkıntı oluştumu??
Ayrıca dökülmeler için miracle losyon öneririm bende duşta 50 tel civarı dökülme vardı 1 kaç haftadır kullanıyorum 20 tele falan düştü.. Finasterid bende dökülmeyi azaltmadı pek ama losyon çok etki etti.. Yan etki konusunda şimdilik bişe yok tabi olmayacağı anlamına gelmez kişinin kendi sorumluluğunda iycie araştırılmalı..
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2019, 06:35:09 Gönderen: Armaan »

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 14 Ağustos 2019, 14:09:07 »
Selam başkan nature's bounty 5 mg biotin bende kullanmaya başladım ama bende testis ağrısı yaptı bu biotin.. Finasterid te kullanıyorum ondan olabilir diye finası bıraktım ama devam eti ağrı.. Biotin içeriğine baktım soya fasulyesi yağı var və bu yağ östrojen benzeri hormonlar içeriyomuş. Sanırım bundan kaynaklandı ..  Şuan ağrı falan yok biotin bıraktım finas devam.. Sizde böyle bi sıkıntı oluştumu??
Ayrıca dökülmeler için miracle losyon öneririm bende duşta 50 tel civarı dökülme vardı 1 kaç haftadır kullanıyorum 20 tele falan düştü.. Finasterid bende dökülmeyi azaltmadı pek ama losyon çok etki etti.. Yan etki konusunda şimdilik bişe yok tabi olmayacağı anlamına gelmez kişinin kendi sorumluluğunda iycie araştırılmalı..

Finasterid kullanmanızdan dolayı testis ağrısı olmuştur. Biotinden dolayı böyle bir problem yaşamazsınız. Finasteridi bıraksanızda bir süre testis ağrısı devam edebilir. Aynı marka biotini bende kullanıyorum 1.5 senedir öyle bir problem yaşamadım.

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 15 Ağustos 2019, 18:06:59 »
Finasterid kullanmanızdan dolayı testis ağrısı olmuştur. Biotinden dolayı böyle bir problem yaşamazsınız. Finasteridi bıraksanızda bir süre testis ağrısı devam edebilir. Aynı marka biotini bende kullanıyorum 1.5 senedir öyle bir problem yaşamadım.
Bilmiyorum başkanım şuanlık biotini rafa kaldırdım 😀 finasterid ile devam sıkıntı yok şimdilik.. Biotin kullandığım kısa sürede bile elmacık kemiklerinde ki tüyleri acayip kuvvetlendirdi cımbızla kopmuyo o derece keşke saça da etkileri bu denli olsa ama işte androjenler çomak soku5o 😀

Facebook Twitter Instagram