Gönderen Konu: Finasterid Günlüğü  (Okunma sayısı 21513 defa)

Rohat

• Full Member
Finasterid Günlüğü
« : 24 Haziran 2019, 08:40:30 »
Arkadaşlar merhabalar. Forumla tanışmam bana büyük fayda sağladı bu yüzden tüm forum ailesine teşekkür ederim. Yaklaşık 6 Aydır saçları kestirince saçta ki incelmem bariz görülüyordu. Cildiyeye gittim minoxil Prp-mezo terapi ve xpecia önerdi. Çok kuşkucu olduğum için bir vitamin ilacı almadan önce bile çok detaylı araştıramalar girerim. Böylelikle minoxil’i araştırdım kafama uymadı. Prp mezo terapi faydası olduğuna inanıyorum ama bu elbette ki sürekli bi yarar değil. Devamlı olunması gerekir ve maddi külfeti var bu da uymadı. Xpecia aldım faydası bir nebze gördüm ama öyle 1-2 ayda etki veren bi ilaç değil. Saç dökülmem beni psikolojik olarak çok etkiledi. Geceleri uyuyamaz oldum bu daha da saçlarımı döktü. Saçlarımın akıp gitmesine izin veremezdim son çare Bismillah deyip finas aldım. Bunun yanında b12 ve natures Bonty 5mg biotin. Bu konu altında finası kullandığım ilk günüm dahil ara ara deneyimlerimi paylaşacam. Düşünen arkadaşlar için belki faydası olur.

Rohat

• Full Member
Ynt: Finasterid Günlüğü
« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2019, 08:51:53 »
1.gün: Dün ilk finası aldım. Proscarı 4 de böldüm. Mercimek tanesinde daha küçük olan finasa bu ilaç mı işe yarayacak diye düşünmeden edemedim açıkçası ama gerçekten çok güçlü bir ilaç. günlük saçımda ki yağılanmayı ilk günden %60-70 azaltı desem abartı olmaz. İlk günden böyle bir etki ürküttü açıkçası. Ama kenozol da kullanıyorum bunu da belirtmek isterim. Yan etki olarak hafif bi kasık ağrısı yaptı, xpecia da aynı ağrıyo yapıyordu. Daha da güçlü diye düşünüyorum. İlaç saklama kutunsunda iki bölme oluşturdum. Bi tanesin finası 1/4 diğerine 1/5. Böylelikle her dozunu deneyimleme fırsatı bulacam. Saçımda ki duruma göre 3-6 ay hergün kullanmayı düşünüyorum. En azından incelmiş saçları güçlendirip tekrara hayata kavuşturmak için daha sonra doz azaltanına gidecem. Evlenen kadar böyle en azından. Umarım ciddi yan etkileri olmaz.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #2 : 25 Haziran 2019, 00:18:40 »
Konu için teşekkürler. Konunuzu fotoğraflar ile desteklerseniz etki alanını birlikte tartışabiliriz. Ayrıca benden tavsiye kullanmaya başladığınız andan itibaren bilgisarayınıza aylık fotoğraflarınızı eklerseniz gelişimini kendininizde daha iyi analiz edebilirsiniz. Ayrıca finasteridi yüksek dozajda almanız size ekstra bir fayda getirmeyecek bazen ben propeciayı yarıya bölerek kullanmayı düşünüyorum. Konunuzun takibindeyim umarım iyi gelişmeler yaşarsınız.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #3 : 25 Haziran 2019, 14:45:07 »
Konu için teşekkürler. Konunuzu fotoğraflar ile desteklerseniz etki alanını birlikte tartışabiliriz. Ayrıca benden tavsiye kullanmaya başladığınız andan itibaren bilgisarayınıza aylık fotoğraflarınızı eklerseniz gelişimini kendininizde daha iyi analiz edebilirsiniz. Ayrıca finasteridi yüksek dozajda almanız size ekstra bir fayda getirmeyecek bazen ben propeciayı yarıya bölerek kullanmayı düşünüyorum. Konunuzun takibindeyim umarım iyi gelişmeler yaşarsınız.
merhabalar. İlk gün 1 tane foto aldım. Her ay fotoları çekip karşılaştırmalı olarak buraya yükleyeceğim. Yüksek dozaj kullanmak zararlı. Sadece 1/4 ve 1/5 in etkilerine baktım. Bildiğim kadarıyla dozajları arasında pek bi etkileri yokmuş.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 25 Haziran 2019, 18:30:32 »
merhabalar. İlk gün 1 tane foto aldım. Her ay fotoları çekip karşılaştırmalı olarak buraya yükleyeceğim. Yüksek dozaj kullanmak zararlı. Sadece 1/4 ve 1/5 in etkilerine baktım. Bildiğim kadarıyla dozajları arasında pek bi etkileri yokmuş.

Teoride 0.25 ile 1 mg aynı etkiyi gösterdiği söyleniyor.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Galaksi

• Full Member
« Yanıtla #5 : 30 Haziran 2019, 13:34:16 »
Yaşın kaç ki böyle bir ilaca başladın?

Ben 30a yaklaşıyorum ama yinede kullanmam finas, saç dökülme problemim olmasına rağmen

son gohan

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 01 Temmuz 2019, 04:46:16 »
valla benim 5.ay bitti her gun 1xpecia 1 adette propecia finastired alıyorum bi yan etki libido olarak hiç yan etkisini görmedim unutkanlık tarzıda görmedim 2sene daha kullanıp sonra bi ekim daha yaptırıp bırakmayı düşünüyorum yaşımda 23 bu arada

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #7 : 02 Temmuz 2019, 00:33:33 »
Yaşın kaç ki böyle bir ilaca başladın?

Ben 30a yaklaşıyorum ama yinede kullanmam finas, saç dökülme problemim olmasına rağmen
26 yaşındayım. Açıkçası 6 aylık bir dönemde saçımın seyrelmesi beni psikolojik olarak daha çok etkiledi. Şimdi saçımda ki yağlanma %80 azalmış ve agresif dökülmemiz dinginleşmiş durumda. Şimdi dökülen saçlarımın gelmesini bekleyecem. 6 ay kullanacam. 3 ay sonda kontrole gidecek sorun yoksa 6 ay. İyi bir önlem alıp Sonra doz azaltımına gidecem. 1 mg finasın etkisi ne kadar sürüyor ona bakacam. Yani günlük etki yitirmiyorsa 48 saate 1 finas deneyeceğim.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #8 : 09 Temmuz 2019, 11:07:47 »
17.gün= Arkadaşlar merhaba Finasterid ile 17.günüm. Şuan her şey normal gidiyor. Hafif kasık ağrısı dışında öyle pek bi yan etki görmedim. Bu kasık ağrısı ne zamana kadar geçer bilmiyorum bilen arkadaşlar söylerse sevinirim. Saç dökülmem agresifliği şimdilik durmuş gözüküyor. Saç dökülmesi rutin bir şekilde devam ediyor. Özellikle ben saçımla uğraşınca haliyle daha çok dökülüyor. Yağlanma baya baya azaldı. Önceden sabah yıkadığımda akşamı etmeden vıcık vıcık olurdu saç diplerim yağlı bir tortu tabakası oluşurdu şimdi çok daha iyi. Tresan ısırgan otlu şampuan kullanıyorum aslında uygun bir şampuan da bulamadım şu durumda. 2 ay önce yaşadığım psikolojik travma geçti çok şükür bu saç olayı gerçekten çok farklı bir durummuş onu anladım. 6 ay öncesine kadar saç diplerime baktığımı hatırlamıyorum. Şimdi taramaktan çekiniyorum ama da bi tel saha gitmesin diye. 1-2 ay önce çok aşırı saç dökülmem vardı saçlarım akıyordu resmen şimdi o akıp giden saçların geri çıkmasını bekliyorum. Umarım daha iyi olacaktır. İleriki zamanlarda fotolarla destekleyeceğim.

sduzce

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 09 Temmuz 2019, 14:08:28 »
Çok faydalı bir konu açmışsın Rohat teşekkürler.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #10 : 09 Temmuz 2019, 15:02:29 »
Çok faydalı bir konu açmışsın Rohat teşekkürler.
Rica ederim. Umarım faydalı olur.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 09 Temmuz 2019, 15:05:01 »
Kasık ağrısı uzun süreli olursa ciddi bir yanetki olarak görmelisin. Ben kullandığım dönemde 1 hafta gibi bir süre yaşamıştım ve ciddi bir ağrı değildi bu ağrılar. Gözünüzü korkutmak için söylemiyorum, aksine kalıcı yanetki yaşamamanız için endişe ederek yazıyorum bu mesajımı. 1 ay sürerse doktora gidip kontrol ettirin derim ben.

sduzce

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 09 Temmuz 2019, 15:10:16 »
Kasık ağrıları bende de oldu. Propecia'nın yarısını kullandım yine ağrılar devam etti akabinde hemen bıraktım.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 09 Temmuz 2019, 15:18:07 »
Kasık ağrıları bende de oldu. Propecia'nın yarısını kullandım yine ağrılar devam etti akabinde hemen bıraktım.

Finasterid prostat ilacının içeriği olduğundan başlangıçta kasıklara baskı olması normal yani başlangıçta herkes yaşıyor sanırım bu durumu. Ancak bu kısa süreli olmalı uzun süreli yaşasaydım bende kullanmazdım. Benim 1 hafta dahi olmuyordu bu kasık ağrısı.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #14 : 09 Temmuz 2019, 23:13:10 »

Finasterid prostat ilacının içeriği olduğundan başlangıçta kasıklara baskı olması normal yani başlangıçta herkes yaşıyor sanırım bu durumu. Ancak bu kısa süreli olmalı uzun süreli yaşasaydım bende kullanmazdım. Benim 1 hafta dahi olmuyordu bu kasık ağrısı.
Teşekkürler bilgilendirme için. Libidom yükselince daha çok oluyor hocam. 3. ay da kontrolleri yapacağım zaten. Merak ettiğim bir şey var. Siz uzun süre kullanıyorsunuz şu durumda faydaları neler? Ve faydaydı kaçıncı ayda gördünüz?

Facebook Twitter Instagram