Gönderen Konu: Finasterid Günlüğü  (Okunma sayısı 21503 defa)

Execuvite

• Hero Member
Ynt: Finasterid Günlüğü
« Yanıtla #60 : 02 Ekim 2019, 00:43:33 »
Ben 2 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Minoksidil kullanıldığı sürece saçların geriye gitmeyeceğini düşünüyorum. Ancak gunde bir kez aksamları 8 fis olarak kullanimının en doğru ve etkin kullanım şekli olduğunu düşünüyorum. Hatta belli bir süre kullandıktan sonra 8 10 ay sonrası haftada 5 gun kullanım yetiyor.

8 fis bir defada aynı bölgeye mi yoksa 4 fis x yere 4 fis x yere mi ? Bide döngü hiç mi yasamadiniz ? Peki 8 fis ile günde bir defa sıkmak ile 5+5 sabah akşam arasında fark var mı hangisi kısa sürede daha etkili ? Alopexy t önerir misiniz ?

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #61 : 02 Ekim 2019, 00:56:38 »
8 fis bir defada aynı bölgeye mi yoksa 4 fis x yere 4 fis x yere mi ? Bide döngü hiç mi yasamadiniz ? Peki 8 fis ile günde bir defa sıkmak ile 5+5 sabah akşam arasında fark var mı hangisi kısa sürede daha etkili ? Alopexy t önerir misiniz ?

Alopexy t kullanıyorum zaten tavsiye ederim. Günde bir kez aksamları 8 fis, yatmadan bir kaç saat önce. Yani 8 fis tek bir seferde sıkacaksın. Sakaklar 2 ön 1 orta 2 tepe 3 fis şeklinde tabi bu benim kullanım biçimim. Sapka bölgesine sıkman gerek. Cerrahpaşa saç hastalıkları birimi başkanı prof dr server serdaroglu gunde bir kez kullanim ile iki kez kullanim arasinda hicbir farkın olmadığını, hatta haftada 5 gun kullanmanın yettiğini söylüyor. Kendisi sac konusunda tek otorite diyebilirim. Döngü denen şeyin tam olarak tanımı bile yok. Hoca döngü denen şeyin olmadığını, minoksidilin saçın uzama evresino uzattigini ve belli bir süre sonra saçın uzama.ve dinlenme evresinin cakistigini ve bunun son derece dogal ve olmasi gereken bir sey oldugunu söylüyor. Bu doğru çünku bazi dönemlerde yikama tarama esnasında asiri dökülme oluyor ancak sac geriye gitmiyor dökülenler geri çıkıyor. Samumed firmasının çıkardığı bir molekül var. Amerika ve Avustralya'da faz 1 ve faz 2 calismalari yapıldı harika sonuçlar elde edildi. Son faz calismasi ağustosta basladi değişik illerden 625 kiside ve 2020 agustosta bitecek ve 2 3 sene icinde piyasada olacak. O calismanin basında da server hoca var. Gunde tek bir kez uygulanan bir ilaç olacak. Hoca bu tedavi cikana kadar minoksidille saci korumamiz gerektiğini söylüyor. Kendisi antiandrojenlere mesafeli bu yüzden minoksidil ve saw palmetto tarzi seyler öneriyor. Gunde iki kez kullanirsan hem konforlu olmaz sıkılırsın hemde deriye iki kez sikmak kepek egzama sorunlarina yol acar. Bende 15 yıldır seboreik dermatit var ama minoksidil hic ekstra egzamami arttirmadi tabi haftada iki kez konazol sampuanda kullanıyorum
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #62 : 07 Ekim 2019, 04:20:47 »

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #63 : 07 Ekim 2019, 05:47:16 »

EMİNBEY

• Hero Member
« Yanıtla #64 : 07 Ekim 2019, 06:41:42 »
Senin saçta cilt ile alakalı bir problem de olabilir bir hekime gittin mı

La Casa de Kel Papel

• Saç ekim süreci
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #65 : 07 Ekim 2019, 14:34:35 »
Arkadaşlar bugün özel bir hastaneye cildiye doktoruma gittim tecrübeli bir doktor, saç ektireceğimi finans kullandığımı belirttim aşırı yağlandığını söylerim saçlarımın vs, fians için sordum dedi daha önce öyle söylentiler vardı hepsi boşa çıktı kullanabilirsin uzun süre sadede yapman gereken 3 veya 4 ay da bir gelip bir testron testi yaptırmak herhangi bir azalma bir etki olmadığı sürece kullanabilirsin dedi, erkek tipi saç dökülmesi tek çare ekim ekimden sonra 4 seans prp tavsiye etti, tahlillerimide aldı sonuçlar normal çıkarsa ektireceğim

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #66 : 07 Ekim 2019, 15:30:19 »
Arkadaşlar bugün özel bir hastaneye cildiye doktoruma gittim tecrübeli bir doktor, saç ektireceğimi finans kullandığımı belirttim aşırı yağlandığını söylerim saçlarımın vs, fians için sordum dedi daha önce öyle söylentiler vardı hepsi boşa çıktı kullanabilirsin uzun süre sadede yapman gereken 3 veya 4 ay da bir gelip bir testron testi yaptırmak herhangi bir azalma bir etki olmadığı sürece kullanabilirsin dedi, erkek tipi saç dökülmesi tek çare ekim ekimden sonra 4 seans prp tavsiye etti, tahlillerimide aldı sonuçlar normal çıkarsa ektireceğim

Tecrübeli değilmiş bence finans kullan diyor boşa çıktıysa bizdeki yan etkiler ne o zaman

La Casa de Kel Papel

• Saç ekim süreci
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #67 : 07 Ekim 2019, 16:45:22 »
Tecrübeli değilmiş bence finans kullan diyor boşa çıktıysa bizdeki yan etkiler ne o zaman

Tekrar sordum Bölgedeki en iyi doktorlardan kontrol ve 3 veya 4 ayda bir tesleron testi yapıp kullanılmaya devam edebilir dedi her ilaç kişiden kişiye alerji yapabilir veya yan etki yapabilir her ilacın yan etkisi vardır herkesi etkiler diye birşey yok dedi, yağlı saç için psovate damla, loprox şampuan, ve çinko eksikliği için çinko yazdı, harici kullanım içinde cece Med + oil hair diye bir şapuan yazdı

sackonusundasoru

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #68 : 11 Ekim 2019, 18:03:37 »
türk dermatologların ilaçlar hakkında hiçbir bilgileri yok. kendiniz araştırma yapın ya da dermatolog yerine ürolog veya nörologlar ile görüşün. dermatolog ilacı yazar bırakır ama yan etkilerle uğraşmaz. o yüzden umrunda değil.

reghull

• Full Member
« Yanıtla #69 : 10 Mart 2023, 20:04:37 »
@Rohat hocam sonuç nedir işe yaradı mı,saç çıkartiyor mu
  • Ekim Tarihi: 03.05.2023
  • Ekim Merkezi ismi Dr.Serkan Aygın
  • Greft Miktarı 4286
  • Yaşınız 38
  • Medikal Tedavi lipomosal finasterid jel,xpecia

Facebook Twitter Instagram