Arkadaşlar merhabalar. Uzun süre güncelleme yapmadım. Kusura bakmayın. 3 ay’dan fazla oldu finans kullanalı etki saçlarım hala dökülüyor. Keşke o zaman başlamasaydım diyorum. Şimdi en az zararla nasıl bırakırım düşüncesindeyim. Muhtemelen önce 2 günde 1 sonra belki 3 günde 1 yapıp tamamen bırakırım. Saçlarım çok fazla yağlanıyor ve sebum oluşuyor. Tırnaklarımla kaşıdığımda tırnaklarımın içi doluyor resmen. Bununla nasıl başedeceğim bilmiyorum. Finans’ın öyle pek fazla olumlu etkisi olmadığının düşüncesindeyim. Yan etki olayına gelirse. Daha önce de belirttiğim gibi finasın sebep oldukları yan etki değil doğal etki. Ve kesinlikle libido olarak etkileniyorsunuz. Ben hiç etkilenmedim diyene de pek inanmayın. Çünkü bu normal etkisi. Penis çok fazla geri çekiliyor. En çok rahatsız eden durum bu oldu bende. Saçlarınız az dökülüyorsa kesinlikle bu ilaçlara bulaşmayın. 4 ay önce tek tek dökülüyordu saçlarım şimdi en az 20-30 tel. 4 ay önce öyle gür saçlarım vardı şimdi açıklık oluştu. Şuna düşüncem Vichy Dercos dökülme karşıtı şampuan ve multivitamin kullanmak. Saçlarımda ki yağ olayını çözsem çok mutlu olacam. Resmen hayattan bezdiriyor insanı. Saçlarımı en çok yağ olayı döküyor.
Ben ilacı hiç kullanmadım ama reddit.com/r/tressless grubunda her gun bir suru baslik okudum. oradakilerin soyledigi "finasteride shedding" yani ilacin dokulmesi aslinda ise yaradigini gosteriyor. sabredip devam edersen esas etkisini o zaman gosterirmis. tabi ilaca devam etmeni tavsiye edemem ben de yan etkileri yuzunden kullanmaktan cekiniyorum. ozellikle libido dusuklugu, sertlesme bozuklugu ve belki de daha onemlisi beyindeki neurosteroid ve allopregnanolone denen steroidleri bitirmesi.
neurosteroidler azalinca beyindeki dopamin de azalıyor ve depresyon basliyor. finasteride ile depresyon arasindaki baglanti bu yuzden kesin bir sekilde kurulmus durumda. bir suru makale var. beni en cok korkutan bir daha geriye donusu olmayacak sekilde beyindeki bu hormanlari degistirme ihtimali. o yuzden hala kullanmiyorum, sac ekimini bekleyecegim.