Arkadaşlar Merhaba
Yaklaşık 2 bucuk ay önce yapılan ekimin ve işlemlerin detayını sizlerle paylaşmak istedim. Gelişim ve tavsiye konusunda yorumlarınız iyi olacaktır benim için. Zira henüz süreç devam ettiği için (dökülme) biraz tedirginliğim devam ediyor. Ne kadar bilgi o kadar iyi benim için.
Yaşım 27. Dökümler genetik olarak 23'de baş gösterdi. O dönem alkol ve sigara kullanımım olmamasına rağmen kafada açılma başladı. Ekim dönemine kadar herhangi bir takviye almadım ve 24'de de sigaraya başladım. Bir dönem saçları kazıtıp Loreal'in Serioxyl ürününü kullandım. Kesinlikle etkisi oldu ama mucizeler yaratmadı tabii ki. Bu süreçte dökülme devam edip 27'de artık dışarı topiksiz çıkamadığımı anlayınca, öncesindeki 1 yıllık araştırma süresinden sonra Samsun'daki HairTrans'ta 9 nisan 2019'da ekim işlemi yaptırdım.
Adana'da yaşamama rağmen bu kliğini beğenince hiç düşünmeden kalktım gittim ve planlama sürecinden sonra ekimi yaptık. Her kel gibi
takık ve obsesif biri olduğum için çok titizim. Biraz başlarını ağrıttım fakat sağ olsunlar çok ilgilendiler. Güzel ve titiz de bir ekim oldu. Ön orta ve vertex bölgesi ile şakak bölgesine ekim yapıldı. Saçlarım genel olarak ince ve seyrek olduğu için arkaya zarar vermemek adına 3455 kök ekildi. Süreç devam etmesine rağmen hâlâ irtibatı koparmadık. Tekrar çok teşekkür ediyorum Resul Bey ve ekibine. Sürekli arar sorarlar.
Gelelim aşamalara... Ekim günü itibari ile sigarayı bıçak gibi kesip attım. Günde 7-8 bardak kahve içen biri olarak kahveyi kestim. Beslenmeme dikkat etmeye başladım ve önerilen her türlü takviye ve ek tıbbi yöntemlere uymaya çalıştım (prp+mezoterapi). Süreç boyunca kliniğin tavsiye ettiği HS Hair biotin takviyeli şampuanını kullandım ve sabah akşam 5000 lik biton aldım. Ayrıca dolaşım için gün içinde mutlaka bitki çayı, fındık, kuru üzüm ve her sabah bir kaşık pekmez ve kantoron alıyorum. 40. günde de uzunca bir araştırmadan sonra DPG marka tüp ile mezoterapi+PRP uygulaması yaptırdım (Adana'da farklı bir klinikte). Buna rağmen psikolojik mi genetik mi bilmiyorum süreç biraz yavaş işliyormuş gibi geliyor bana. Eksik yaptığım bir şey mi var acaba? Yorumlarınızı bekliyorum.
Sıra ile ekimden 5 ay öncesindeki foto ile başlıyorum