Gönderen Konu: Abiler bi yardım  (Okunma sayısı 2126 defa)

Oğuz

• Yeni üye
  • *
Abiler bi yardım
« : 21 Haziran 2019, 11:40:20 »
     Öncelikle merhabalar. Yaşım 28.  Yıllardır saçlarım aşırı dökülüyor. Saç dökülmemin aşırı olduğunu fark edip saç dökülmesine karşı etkili şampuanlar kullanmaya 7 yıl önce başladım. Açılmanın ufak ufak başladığını da yine 7-8 yıl önce fark ettim. Dökülmelere etkisi olmadığına kanaat getirdiğim için son bikaç yıldır da dökülme karşıtı şampuanlar kullanmayı bıraktım. Bunun dışında hayatımın hiçbir döneminde ilaç veya takviye tedavisi uygulamadım (minoxil, tablet, tonik, losyon vs.). Sadece bundan 4 5 sene önce birkaç kez zeytinyağı sarımsak vs gibi şeyler uygulamışlığım var. Ama hem bir faydasını görmediğim için için hem de çok zahmetli olduğundan bunları da bıraktım.
     Baktım ki bunlarla bir yere varamayacaz saç ekimini düşünmeye başladım. Şu son bikaç aydır karar verdim ektirecem. Bu süreçte sadece bir klinikle görüşmeye gittim. Saçlarımı kontrol etti. Donör bölgem, saç kalınlığı ve kalitesiyle ilgili olumlu şeyler söylendi. Saçlarını kesince daha net görürüz ama şuanki görüntüye göre 2500-3000 greft ile bu ekimi gerçekleştirebiliriz denildi. Ben kliniğe gitmeden önce de sakallarımdan da bir miktar greft alınıp ekilmesinin uygun olabileceğini düşünüyordum. Bunun birkaç sebebi var: hem sakallarım saçlarımdan daha kıvırcık (kıvırcık kıl daha yüksek kapatıcılık açısından daha efektif kullanıma müsait olabilir diye düşündüm) ve yaşım henüz 28 olduğundan ilerleyen yıllarda muhtemel ikinci bir ekime olabildiğince greft rezervi bırakabilmek. Bunu klinikle de paylaşmama rağmen ısrarla gerek olmadığını, sadece saçlarla rahat kapatılabileceği söylendi.
     Şimdi ben bu ekimi yaptıracam. Fakat benim için bu işte tecrübesi olan sizlerin yardımına ve fikirlerine ihtiyacım var abiler. Fotoğrafları eklicem. Nasıl bir yol izlemeliyim, nelere dikkat etmeliyim bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

kelimben

• Yeni üye
  • *
Ynt: Abiler bi yardım
« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2019, 17:34:21 »
Sadece tepesini çekmişsin önden de çeksen daha rahat yorum yapılabilir hiç bir şey belli olmuyor.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2019, 17:38:41 »
fin kullanabilirsiniz.Oral finin yan etkileri yüzde 2 boşverin unutun ve kullanın yan etki görürseniz o zaman konuşurz.
Oral fin en iyi tepe ve arka bölgede çalışır

Oğuz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 21 Haziran 2019, 18:16:08 »
Sadece tepesini çekmişsin önden de çeksen daha rahat yorum yapılabilir hiç bir şey belli olmuyor.

Dr.hair

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 21 Haziran 2019, 18:29:25 »
Oğuz kardeşim öncelikle genetik saç yapın kime benzediğini öğrenmek doğru olacaktır.  Ona göre Ekim planı yapmak gerekiyor.Evet ilerde bir 2.ekim ihtimali olabilir. Öndeki saç kalınlığına ve sıklıga bakarak ön açılmayacak gibi duruyor. Ama bu sadece tahmin tabiki. İyi günler

Oğuz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 21 Haziran 2019, 18:44:47 »
Oğuz kardeşim öncelikle genetik saç yapın kime benzediğini öğrenmek doğru olacaktır.  Ona göre Ekim planı yapmak gerekiyor.Evet ilerde bir 2.ekim ihtimali olabilir. Öndeki saç kalınlığına ve sıklıga bakarak ön açılmayacak gibi duruyor. Ama bu sadece tahmin tabiki. İyi günler
hocam saç yapım babamın saç yapısıyla uyuşuyor sanki. O da şuan 58 yaşında ve ön üstte bir miktar saçı var ve vertex açık. Babamın 35 40'lı yaşlarında çekilmiş fotoğraflarında vertex açık ama ön hatta hafif geri çekilmeler olsa da saç var. Yani onun dökülmesi de benimki gibi vertexten başlamış ve ön hat vertexe göre daha yavaş bir seyirde açılmış. Sanıyorum üç aşağı beş yukarı aynı seyirde ilerleyecek. Ben ön hatta ekim düşünmüyorum ama klinikte hoca vertexe bakarak 2500-3000 greftle kapatırız dedi. Acaba bunu sadece vertex için mi söyledi yoksa ön hattı da mı dahil etti bilmiyorum. Sizce vertex+yeni bir ön hat için yeterli bir sayı mıdır? Yoksa sadece vertex için mi en az bu ladar greft gerekir?

Oğuz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 21 Haziran 2019, 18:47:54 »
fin kullanabilirsiniz.Oral finin yan etkileri yüzde 2 boşverin unutun ve kullanın yan etki görürseniz o zaman konuşurz.
Oral fin en iyi tepe ve arka bölgede çalışır
Dostum saç kazanalım derken başka bi şey kaybetmeyelim şimdi durduk yere. Sıkıntılı işler sanki onlar.

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 21 Haziran 2019, 20:27:58 »
Başkan saçlar çok uzun bence kesilmeden net bir rakam söylenemez. Aynı yaştayız ben saç dökülmemi farkedene kadar hep uzun sac tercih ederdim ve sadece körfezlerin biraz gerilediğini sanırdım(nw1.5 filân gibi oluyor uzunken). Dalgalı veya kıvırcık saçın uzun hâli baya örtücü oluyor sacları 3 e vurunca baya baya nw3 olduğumu ve nw4-5 e doğru seyahat ettiğimi farkettim. O yüzden sacları kısalınca tam anlamıyla alanı net tayin edip greft hesabı yapabilirsin.

Dr.hair

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 21 Haziran 2019, 20:34:03 »
hocam saç yapım babamın saç yapısıyla uyuşuyor sanki. O da şuan 58 yaşında ve ön üstte bir miktar saçı var ve vertex açık. Babamın 35 40'lı yaşlarında çekilmiş fotoğraflarında vertex açık ama ön hatta hafif geri çekilmeler olsa da saç var. Yani onun dökülmesi de benimki gibi vertexten başlamış ve ön hat vertexe göre daha yavaş bir seyirde açılmış. Sanıyorum üç aşağı beş yukarı aynı seyirde ilerleyecek. Ben ön hatta ekim düşünmüyorum ama klinikte hoca vertexe bakarak 2500-3000 greftle kapatırız dedi. Acaba bunu sadece vertex için mi söyledi yoksa ön hattı da mı dahil etti bilmiyorum. Sizce vertex+yeni bir ön hat için yeterli bir sayı mıdır? Yoksa sadece vertex için mi en az bu ladar greft gerekir?
[/
Sadece vertex için benim görüşüm 2000 greft yeteli olur . Oraya 3000 de ekilir ama önemli olan donör bölgesini idareli kullanmak gerekiyor . Görüştüğünüz merkez daha yakından görüp cm hesabı da yapmış olabilir o yüzden ben sadece fotolara göre hesapmyaptım . Donörden maxımum 600-6500 greft düşünürsek ona göre plan yapmak doğru olur

Dr.hair

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 21 Haziran 2019, 20:35:02 »
Sizin yazının altına yazmışım 🙈🙈

Oğuz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 21 Haziran 2019, 21:16:40 »
Sizin yazının altına yazmışım
:) mahsuru yok hocam. Hocam peki benim donör rezervini ekonomik kullanmak için gerekli toplam greftin bir miktarını sakaldan temin etme fikrim makul değil mi? Yani klinikteki hoca ısrarla gerek yok tamamını saçlardan alırız kapatmaya yeterli olur dedi. Yani sakaldan ekim illa ki 2.-3. ekim için mi alternatif oluşturmak zorunda?  İlk ekimde kullanılmasının bi mahsuru var mı? Yani bence çok daha kullanışlı bi plânmış gibi bu sakaldan bir miktar donör. Sakalla uğraşmak mı istemedi bilmiyorum ki :)  hayır bi de sakaldan da ekim işin içine girince fiyat da artıyor üstelik.
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2019, 21:27:03 Gönderen: Oğuz »

Oğuz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 21 Haziran 2019, 21:22:05 »
Başkan saçlar çok uzun bence kesilmeden net bir rakam söylenemez. Aynı yaştayız ben saç dökülmemi farkedene kadar hep uzun sac tercih ederdim ve sadece körfezlerin biraz gerilediğini sanırdım(nw1.5 filân gibi oluyor uzunken). Dalgalı veya kıvırcık saçın uzun hâli baya örtücü oluyor sacları 3 e vurunca baya baya nw3 olduğumu ve nw4-5 e doğru seyahat ettiğimi farkettim. O yüzden sacları kısalınca tam anlamıyla alanı net tayin edip greft hesabı yapabilirsin.
Anladım dostum. Dediğin gibi kısa haliyle girintiler ve seyreklikler daha belli olacaktır. Saç çizgim ve şakaklarda geri çekilmeler zaten var. Bunu anlayabiliyorum. Ancak uzun saçlı haliyle çok rahatsız etmiyor beni. Biraz daha ilerlediğinde 2. bi ekimde oraya müdahale ettirmeyi plânlıyordum sadece. Sence saçların mevcut durumu ve yaşım göz önünde bulundurulursa ön hatta ekim gerekiyor mu? Fikrini almak isterim.

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 21 Haziran 2019, 22:51:27 »
Anladım dostum. Dediğin gibi kısa haliyle girintiler ve seyreklikler daha belli olacaktır. Saç çizgim ve şakaklarda geri çekilmeler zaten var. Bunu anlayabiliyorum. Ancak uzun saçlı haliyle çok rahatsız etmiyor beni. Biraz daha ilerlediğinde 2. bi ekimde oraya müdahale ettirmeyi plânlıyordum sadece. Sence saçların mevcut durumu ve yaşım göz önünde bulundurulursa ön hatta ekim gerekiyor mu? Fikrini almak isterim.

Bu tamamem sana bağlı. Estetik bir kaygı duymuyorsan hiç elleme bence. Ileride olurda açılırsa ikinci bir ekimle çözersin işi. Tepe içinde çok yüksek greftlerle çıkma bence hem kan akışından mütevellit başarı oranının düşük bir bölge olduğu söyleniyor hemde rezervi çok tüketmemek gerek sonuçta dökülme aktif olarak yıllar boyunca devam edecek.

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 21 Haziran 2019, 23:17:18 »
Arkadaşım arkadan one doğru gelen bir dökülme tipine var...bence vertexe protez kullanmalisin. ..en kötüsü bile gözden uzak bir bölge olduğu için sırıtmaz. Önlerde zaten saçın var...kimse anlamaz bile protez kullandığını. ...

Oğuz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 22 Haziran 2019, 16:07:36 »
Dostlar başka tavsiyesi olan yok mu? Sakaldan bir miktar ekim fikriyle ilgili mesela? Veya ön hatta birinci ekimde işlem yapılmalı mı? Veya başka türden tavsiyeler de olabilir. İlk ekim olacağı için bu işin yabancısıyım. Yardıma ihtiyacım var. Lütfen değerli fikirlerinizi belirtin.

Facebook Twitter Instagram