Öncelikle merhabalar. Yaşım 28. Yıllardır saçlarım aşırı dökülüyor. Saç dökülmemin aşırı olduğunu fark edip saç dökülmesine karşı etkili şampuanlar kullanmaya 7 yıl önce başladım. Açılmanın ufak ufak başladığını da yine 7-8 yıl önce fark ettim. Dökülmelere etkisi olmadığına kanaat getirdiğim için son bikaç yıldır da dökülme karşıtı şampuanlar kullanmayı bıraktım. Bunun dışında hayatımın hiçbir döneminde ilaç veya takviye tedavisi uygulamadım (minoxil, tablet, tonik, losyon vs.). Sadece bundan 4 5 sene önce birkaç kez zeytinyağı sarımsak vs gibi şeyler uygulamışlığım var. Ama hem bir faydasını görmediğim için için hem de çok zahmetli olduğundan bunları da bıraktım.
Baktım ki bunlarla bir yere varamayacaz saç ekimini düşünmeye başladım. Şu son bikaç aydır karar verdim ektirecem. Bu süreçte sadece bir klinikle görüşmeye gittim. Saçlarımı kontrol etti. Donör bölgem, saç kalınlığı ve kalitesiyle ilgili olumlu şeyler söylendi. Saçlarını kesince daha net görürüz ama şuanki görüntüye göre 2500-3000 greft ile bu ekimi gerçekleştirebiliriz denildi. Ben kliniğe gitmeden önce de sakallarımdan da bir miktar greft alınıp ekilmesinin uygun olabileceğini düşünüyordum. Bunun birkaç sebebi var: hem sakallarım saçlarımdan daha kıvırcık (kıvırcık kıl daha yüksek kapatıcılık açısından daha efektif kullanıma müsait olabilir diye düşündüm) ve yaşım henüz 28 olduğundan ilerleyen yıllarda muhtemel ikinci bir ekime olabildiğince greft rezervi bırakabilmek. Bunu klinikle de paylaşmama rağmen ısrarla gerek olmadığını, sadece saçlarla rahat kapatılabileceği söylendi.
Şimdi ben bu ekimi yaptıracam. Fakat benim için bu işte tecrübesi olan sizlerin yardımına ve fikirlerine ihtiyacım var abiler. Fotoğrafları eklicem. Nasıl bir yol izlemeliyim, nelere dikkat etmeliyim bana yardımcı olursanız çok sevinirim.