Herkese selamlar
15.06.2019 Cumartesi günü Manisa' da oturduğumdan dolayı İzmir' de Sibel Hanım' ın merkezini ziyaret edip fikir almak istedim.
Öncelikle belirtmek isterim saç ekimi koordinatörü inanılmaz ilgili ve dolu bir bayan, merkez inanılmaz şeffaf her türlü detay bilgiyi sizinle paylaşıyor.
Bir çok benzer hastanın fotoğraflarını benimle paylaşıldı neredeyse 1 saati aşan bir görüşme yaptık. İnanın ben kendime bu kadar vakit ayırmazdım aklınızdaki her soruyu cevaplıyorlar. Kendilerini bir kez daha burdan tebrik etmek isterim.
Ancak saç ekimi için bekleme kararı aldım, bu kararı almamdaki sebep, henüz öldüm bittimlik bir durumda olmamam ve ban gösterilen fotoğraflarda donör bölgesi yıpranmış olan örnekler görmemdi. Kendileri gayet şeffaf bir şekilde bu örnekleri de gösterdiler.
Bekleme kararı almamda iki sebep mevcut.
1) Donör bölgemin çok kuvvetli olmaması tamam çok kötü değil ancak çokta iyi değil eğer bir zarar gelirse kafaya takacak bir insanım.
2) Ekilecek greft sayısının bana bırakılması (3000-4500)
* Ben vartexi kapatmama taraftarıyım çünkü yeterli donörüm olmadığını düşünüyorum (belki de evham yapıyorum ancak elimde rakamlar yok donor capacity ile ilgili)
Buna verilen cevap donör yeterli olur korkmaydı, ancak hocaya ben 3000 greft istiyorum derseniz 3000, 4000 istiyorum derseniz 4000 eker denildi. Ben ise cevaben hangi greft sayısında donör bölgem zarar görmeyecekse o ekilmeli dedim, ancak hoca bu kararı size verdirtir kendi böyle bir şey yapmaz dedi.
Bu yaklaşım bana biraz ters geldi, bence greft miktarı hoca tarafından belirlenmeli. Evet bu saça 4000 fazla donör bölgende iz kalır, veya hayır 4000 ekicez ve hiç bir sıkıntı olamacak denilmeli. Maalesef kendimi güvende hissedemedim. (dediğim gibi belkide çok evham yapıyorum)
Ücret 2000 euro fix ne kadar greft ekerseniz ekin. Operasyon sabah 7' de başlıyor gref sayısına göre 12-13 saat süyormuş.
Bu arada ziyaret esnasında 6. ayındaki bir hasta ve operasyon sonrası 5. gününde olan hastalarla orada sohbet olma şansımız oldu operasyonlar çok başarılı gözüküyordu iki hastada da çok memnundu.
SONUÇ
Güçlü bir donörüm olduğunu düşünsem kesin ektirirdim.
Makine mühendisi olduğumdan mıdır bilinmez, her şeye sayısal yaklaşıyorum.
Son kararım para biriktirip Koray Erdoğan' da Ke-Bot teknolojisi ile doğru olan greft miktarı ile ekim yaptırmak olacak gibi.
Ek olarak ön çizgi planlaması operasyon öncesi Sibel Hoca ile yapılıyormuş, ben nasıl bir plan yaparız dediğimde benim açıklığma benzer hastalar gösterildi. Herhangi bir çizgi çizip deneme yapılmadı.