Gönderen Konu: Doç. Dr. Serdar GÖKREM Ankara saç ekimi  (Okunma sayısı 24324 defa)

----

• Full Member
  • Tarafsız olmayan bu forumdan çıkmak istiyorum.
Ynt: Doç. Dr. Serdar GÖKREM Ankara saç ekimi
« Yanıtla #166 : 21 Eylül 2021, 09:32:48 »
tranvadır geri gelir
Umarım öyledir. Resmen ilk ekim saçların form kazanmasını ve dokülenlerin çıkmasını bekledim 4,5 ay. Yani evdeki hesap çarşıya uymadı. 2. ekimden 2 ay sonra sanki ekim yaptırmamış gibi görünmeyi düşünürken şimdi komple ekim yaptırmış gibi süreci bekledim/bekliyorum. Ancak yavaş yavaş toparlamaya başladı saçlar. Dediğim gibi 8. aya kadar bayağı bir gelişim bekliyorum. 5 ayı biraz geçsin yine foto paylaşacağım.

Tabi şu da olabilir; ben ilk ekimden 3 ay sonrasından itibaren hergün 1 kere 5 fıs minoksil kullandım. Yani neredeyse 1,75 yıl. 2. ekimden hemen önce minoksil kullanmayı bıraktığım ve de 2. ekimin 3. ayına kadar kullanmadığım için ilk ekim saçlarım dökülmüş olabilir. Son 1,5-2 aydır minoksile tekrar başladığım için de saçlarım toparlamaya başlamış olabilir. Ne dersiniz?
Acaba minoksil kullanmaya başlamasaydım saçlarım hiç mi toparlamayacaktı? Hintell, sen de bir yorum yapabilir misin?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #167 : 21 Eylül 2021, 13:01:37 »
İşte bu minox kullanımı hata

İlk saçını minoxla destekledin 2 ekimde bıraktın bir yandan yeni ekilenler gelişirken kan akışını değiştirdin önceki saçların geriledi.

Neyse umarım toparlar 2 ekimle çok güzel sonuç olur
Şu an için olumsuz bir durum yok
Global Moderator

----

• Full Member
« Yanıtla #168 : 21 Eylül 2021, 13:56:30 »
İşte bu minox kullanımı hata

İlk saçını minoxla destekledin 2 ekimde bıraktın bir yandan yeni ekilenler gelişirken kan akışını değiştirdin önceki saçların geriledi.

Neyse umarım toparlar 2 ekimle çok güzel sonuç olur
Şu an için olumsuz bir durum yok
Minoxidil kullanımı konusunda çok haklısın. Ancak saçları minoxidil veya finesterid ile desteklemezsen biz saç ektirenlerin sonu maalesef zayıf ve ince telli saçlara sahip olmak. Sonuçta hepimizin ortak sorunu kafa derisinde kan dolaşımının beklenen gibi düzgün olmaması (Allah DHT'nin belasını versin:)). Zaten hepimizin saçı bu nedenle döküldü. Ben yan etkilerinden dolayı finesterid kullanmayı istemediğim için minoxidil kullanmak durumunda kaldım. Var ise yan etkisi olmayan veya bıraktığında saçlara zararı olmayan diğer bir yöntem onu da deneyebilirim (vitamin destekleri hariç).

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #169 : 21 Eylül 2021, 14:23:27 »
Nanadoxil var aslında ama Türkiye'de satılmıyor. Sprectral DNC adlı ürünü bulabiliyorsanız minoxile alternatif olduğu iddia ediliyor.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

----

• Full Member
« Yanıtla #170 : 21 Eylül 2021, 15:00:23 »
Nanadoxil var aslında ama Türkiye'de satılmıyor. Sprectral DNC adlı ürünü bulabiliyorsanız minoxile alternatif olduğu iddia ediliyor.
Bahsettiğiniz ürünü bırakınca saçlarda gerileme olmuyor mu acaba?

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #171 : 21 Eylül 2021, 18:40:51 »
Umarım öyledir. Resmen ilk ekim saçların form kazanmasını ve dokülenlerin çıkmasını bekledim 4,5 ay. Yani evdeki hesap çarşıya uymadı. 2. ekimden 2 ay sonra sanki ekim yaptırmamış gibi görünmeyi düşünürken şimdi komple ekim yaptırmış gibi süreci bekledim/bekliyorum. Ancak yavaş yavaş toparlamaya başladı saçlar. Dediğim gibi 8. aya kadar bayağı bir gelişim bekliyorum. 5 ayı biraz geçsin yine foto paylaşacağım.

Tabi şu da olabilir; ben ilk ekimden 3 ay sonrasından itibaren hergün 1 kere 5 fıs minoksil kullandım. Yani neredeyse 1,75 yıl. 2. ekimden hemen önce minoksil kullanmayı bıraktığım ve de 2. ekimin 3. ayına kadar kullanmadığım için ilk ekim saçlarım dökülmüş olabilir. Son 1,5-2 aydır minoksile tekrar başladığım için de saçlarım toparlamaya başlamış olabilir. Ne dersiniz?
Acaba minoksil kullanmaya başlamasaydım saçlarım hiç mi toparlamayacaktı? Hintell, sen de bir yorum yapabilir misin?
  tranvada giden saçlar 4 ay falan geri gelir diyorlar tamda o sure senin.minoxidil basla bırak dokulme yapar sonra yeniden kullanınca eski sonuc geri gelmeyebiliyor ama sen sanslısın geri gelmiş.tam ortada iş tramvada ilaçta olabilir.topladıysa devam et ilaca.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #172 : 21 Eylül 2021, 23:20:36 »
Bahsettiğiniz ürünü bırakınca saçlarda gerileme olmuyor mu acaba?

Bilemiyorum ben hiç kullanmadım. Ama araştırırken gördüm eskiden minoxil içerikli olan ürünü varmış ve daha sonra nedense minoxilden başarı sağlamayanlar için alternatif olarak nanadoxil adı altında bu ürünü çıkarmışlar. Muhtemelen ilk çıkardıkları üründe çok fazla kan sulandırıcı takviyeler olduğu için böyle bir değişim yapmış olabilirler. Yine de iddiaları döngü yapmadığı yönünde. Zaten takviyeler ile kazanımlar bırakınca eski haline döner. Önemli olan hızlı bir kayıp olmaması.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

----

• Full Member
« Yanıtla #173 : 22 Eylül 2021, 06:45:51 »
Bilemiyorum ben hiç kullanmadım. Ama araştırırken gördüm eskiden minoxil içerikli olan ürünü varmış ve daha sonra nedense minoxilden başarı sağlamayanlar için alternatif olarak nanadoxil adı altında bu ürünü çıkarmışlar. Muhtemelen ilk çıkardıkları üründe çok fazla kan sulandırıcı takviyeler olduğu için böyle bir değişim yapmış olabilirler. Yine de iddiaları döngü yapmadığı yönünde. Zaten takviyeler ile kazanımlar bırakınca eski haline döner. Önemli olan hızlı bir kayıp olmaması.
Bilgi için teşekkürler. Siz ismini yazdığınızda ben de bir araştırdım. Minoxil gibi Reaktif bir dökülme yapmıyormuş bırakınca. Ama haklısınız desteklerin hepsinde bırakınca dökülme olur. Önemli olan hızlı bir dökülme olmasın. Ben bir temin etmeye çalışayım. Tekrar teşekkürler.

----

• Full Member
« Yanıtla #174 : 22 Eylül 2021, 06:49:51 »
  tranvada giden saçlar 4 ay falan geri gelir diyorlar tamda o sure senin.minoxidil basla bırak dokulme yapar sonra yeniden kullanınca eski sonuc geri gelmeyebiliyor ama sen sanslısın geri gelmiş.tam ortada iş tramvada ilaçta olabilir.topladıysa devam et ilaca.
Aynen tam ortada ama ben minoxili bırakınca döküldüğü fikrine daha da yakınım. 2 aydır minoxil kullanıyorum ve bence minoxile mahkumum diye düşünüyorum. Ama spectral dnc yi de bir ara denemek istiyorum

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #175 : 22 Eylül 2021, 06:58:13 »
Bilgi için teşekkürler. Siz ismini yazdığınızda ben de bir araştırdım. Minoxil gibi Reaktif bir dökülme yapmıyormuş bırakınca. Ama haklısınız desteklerin hepsinde bırakınca dökülme olur. Önemli olan hızlı bir dökülme olmasın. Ben bir temin etmeye çalışayım. Tekrar teşekkürler.

Amerika'da kullananların yorumlarına baktığımda biraz güçlü pr ı olduğu için site yorumlarını çok dikkate almamıştım. Tabi forum tarzı noktaları da çok yabancıların takip etmiyorum. Keza orada rogaine, propecia bunlar herkesin ulaşabildiği takviyeler. Bu tarz alternatiflere çok ihtiyaç olacaklarını düşünmüyorum. Yani kullanımda etki etmeme ihtimalini fazlasıyla bilincinde olarak kullanın derim. Bulması da tabi ayrı sorun birde. Bu tarz ürünlerin etkisi çok büyük değil bu nedenle fiyat performans olarak ülkemizde hep zayıf kalacaklar. Ben denediğimde de foruma aktarmak bile istemiyorum bu tarz ürünleri. Ulaşabilirlik açısından ve beklenti açısından yetersiz olduklarını düşünüyorum. Bunları yazmadan geçemedim :).

----

• Full Member
« Yanıtla #176 : 22 Eylül 2021, 09:08:10 »
Amerika'da kullananların yorumlarına baktığımda biraz güçlü pr ı olduğu için site yorumlarını çok dikkate almamıştım. Tabi forum tarzı noktaları da çok yabancıların takip etmiyorum. Keza orada rogaine, propecia bunlar herkesin ulaşabildiği takviyeler. Bu tarz alternatiflere çok ihtiyaç olacaklarını düşünmüyorum. Yani kullanımda etki etmeme ihtimalini fazlasıyla bilincinde olarak kullanın derim. Bulması da tabi ayrı sorun birde. Bu tarz ürünlerin etkisi çok büyük değil bu nedenle fiyat performans olarak ülkemizde hep zayıf kalacaklar. Ben denediğimde de foruma aktarmak bile istemiyorum bu tarz ürünleri. Ulaşabilirlik açısından ve beklenti açısından yetersiz olduklarını düşünüyorum. Bunları yazmadan geçemedim :).
İyi niyetli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Bu ürünü doktoruma sorduğumda "bence gerek yok" cevabını aldım. Ben daha detaylı inceleyip kullanıp kullanmayacağıma karar vereceğim. Karar verdiğimde bu ilaca bir şekilde ulaşabilirim diye düşünüyorum.
Öte yandan daha önce de yazdığım gibi saç ektiren herkes bir şekilde ekim saçlarını desteklemek zorunda. Çünkü saç ektirmekle kafadaki kan dolaşımı düzelmiyor. Kan dolaşımını düzeltip ekilen saçların beslenmesi için mutlaka ilave birşeyler yapmak gerekiyor. Minoxil kullanımı en bilineni ve en ulaşılabiliri. Ama bırakınca sonuç da malum. Ben yaşadım bu kötü sonucu. Ancak ekilen saç kökü hep orada durduğu için bırakıp tekrar başladığında ekim saçlarının tekrar toparlayacağını düşünüyorum. Ama toparlaması için de 3-4 ay gibi yeni bir süreç gerekiyor.

----

• Full Member
« Yanıtla #177 : 22 Eylül 2021, 09:08:47 »
İyi niyetli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Bu ürünü doktoruma sorduğumda "bence gerek yok" cevabını aldım. Ben daha detaylı inceleyip kullanıp kullanmayacağıma karar vereceğim. Karar verdiğimde bu ilaca bir şekilde ulaşabilirim diye düşünüyorum.
Öte yandan daha önce de yazdığım gibi saç ektiren herkes bir şekilde ekim saçlarını desteklemek zorunda. Çünkü saç ektirmekle kafadaki kan dolaşımı düzelmiyor. Kan dolaşımını düzeltip ekilen saçların beslenmesi için mutlaka ilave birşeyler yapmak gerekiyor. Minoxil kullanımı en bilineni ve en ulaşılabiliri. Ama bırakınca sonuç da malum. Ben yaşadım bu kötü sonucu. Ancak ekilen saç kökü hep orada durduğu için bırakıp tekrar başladığında ekim saçlarının tekrar toparlayacağını düşünüyorum. Ama toparlaması için de 3-4 ay gibi yeni bir süreç gerekiyor. Hatta yeni saç ektirmiş gibi beklemeniz gerekiyor. 8 ay -12 ay gibi sürede full perfomansı görebilirsiniz diye tahmin ediyorum.
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2021, 10:29:13 Gönderen: Otek »

----

• Full Member
« Yanıtla #178 : 10 Ekim 2021, 14:24:00 »
Selam herkese. Bugün 155.gün. Bugünün fotolarını paylaşıyorum. Yorumlarınızı alabilir miyim? Hintell sen de yorum yaparsan sevinirim.
Ben genel anlamda memnunum ilk ekim saçlarımının da gelişeceğini umut ediyorum. Keşke seyrek alanlara da ikinci bir ekim olsaydı çok iyi olurdu ancak donörümün de yıpranmasını istemiyorum. Bu ekimle saç ekimi olayına son veriyorum. Hayat bu tabi belli olmaz. Gelişmeleri yine paylaşırım sizlerle. Takviye günde 1 xpecia 1 vm 2000 ve minoxil.

----

• Full Member
« Yanıtla #179 : 10 Ekim 2021, 14:26:18 »
Foto devamı…

Facebook Twitter Instagram