Üşenmedim sabırla her sayfayı okudum
16 aylık bu dönemde bir şeyi farkettim, forumun bazı üyeleri öylesine negatif ki senin psokolojini ciddi ciddi bozmuşlar.
İngilizcesi olan arkadaşlar, araştırın biraz yabancı forumları, en kötü kör topal çevirse de google amcanın translate ini kullanın. Bir ekimin en net sonuçlarını ekimden sonra ki ortalama 12. ve 18. aylar arası görüyorsunuz. Biliyorum bazı arkadaşlar 6. veya 7. ayda iyi veya kötü olayı noktaladılar. Fakat ekilen bir kökün naturele en yakın saç üretmeye başladığı süre ekimden sonra geçen 12 veya 18 aylık dönem. Bu bir ortalama.
Arkadaşın 16. ayı ve normalden geç gelen bir gelişimi var. Bence hala kendine 3 ay daha şans vermelisin. Ve bu sürede deli gibi stres yapacak her şeyden uzak durmalısın. Stresi yapmamanı bir arkadaşın olarak saçın dökülmesin diye değil, psikolojin bazı saçma sapan yorumlar yüzünden bozulmasın diye tavsiye ediyorum.
Bu arada her halikarda ilk haline kıyasla kardeşim, gece ve gündüz kadar fark var. Sen kel bir adamdın, şimdi ise Zidane'ın saç çizgisine benzeyen ve bence adam gibi bir erkek berberinin sihirli elleri değerek karizmatik bir tıraş yaptırabilirsin. Boşver artık 4000 grefti 3000 grefti. Eski ile aranda dağlar kadar fark var. Ha bu ekim yapan yeri, eğer kararlıysan, dava edip etmeme kararını değiştirmemeli. Ki bence adamlar senin ekiminde % 60-70 arası başarılılar. Sen kel bir adamken seni kel olmayan bir adam haline getirdiler. Fakat dediğim gibi yine de dava et. Böylece milleti binlerce lira yolan bazı kasaplara da ültimatom olur, ayaklarını denk alırlar.
Ve son tavsiyem, altına da ne yorum yapılırsa yapılsın önemsemiyorum, minox veya finasteride, bu maddelerin kullanımı insanın kendi kendini veya kendi fizyolojisini kandırmasından başka bir şey değildir. Eğer siz, finas veya minox kullanarak (veya her ikisini) ekim sonucu olabileceğinden daha güzel bir hale getiriyorsanız (geçici bu durum) bence o ekim merkezine farkında olmadan haksız bir avantaj sağlıyorsunuz demektir. Bırak abi, kullanma 1 veya 1.5 yıl hiç bir şey bekle ekimin sonucunu gör. Baktın bir şeyler eksik mi kalmış, sonra karar senin kullan takviyeni ama ekim merkezinin salyalarını gereksiz yere akıtmanın anlamı yok bence.
Bence sonucun 16 ay öncesinden çok çok iyi ve gördüğüm kadarıyla da donör bölgen çok net iyileşmiş. Hatta Maranel84 ün donör bölgesi kadar iyi görünüyor ki bence onun ekimi bu forumda gördüğüm en doğal ve en iyi ekimlerden bir tanesi. Adam 2500-3000 TL ye hiç bir saçmalık kullanmadan süper saçlara sahip oldu. Git güzel bir berber bul, kestir öne doğru üçgen görünümlü bir saç modeli. Sonra spora başla vücudunu fit hale getir. İnan bir daha saçların falan aklına bile gelmeyecek.
Sevgiler,
Fatherof South