Gönderen Konu: 10.02.2015 Saç ekimi 4.025 Greft  (Okunma sayısı 88714 defa)

Onurd

• Ziyaretçi
Ynt: 10.02.2015 Saç ekimi 4.025 Greft
« Yanıtla #151 : 02 Mart 2016, 22:00:14 »
Neyse bunun bilimselliğini bi kenara bırak, bulaşmamak ya da başlamamak en iyisi de olabilir kişiye kalmış birşey. Ancak minoxun çıkardığı saç demen zaten bilimsel konuşmadığını gösterir. Minox saç çıkarmaz çünkü. Minox, kan dolaşımı hödöhödö falan filan yapıp mevcut saç köklerini güçlendirir ve kalınlaştırır. Şimdi devam ediniz ve bilimsel kaynak paylaşınız.
finasterid kullandınızmı ?

Benvolki

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #152 : 02 Mart 2016, 22:34:29 »
Yes
2.Ekim (4200 + 4300 greft)
Sawpoo şampuan
Xpecia
Hairforte sprey
Pharmaton

norvecli

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #153 : 02 Mart 2016, 22:39:18 »
herkes bana senin ekimin finas minoxun basarisi diyordu. peki bu arkadasta neden full sac olmamis??  o arkadaslari yorum atmaya bekliyorum

halacboy

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #154 : 02 Mart 2016, 23:12:40 »
Kardeş minox genelde 5-6. Aylar arası döngüye girer ve deli gibi saç döker kullanmaya devam etsende döktüklerinin bir kısmı geri gelir sadece.etkisi 1. yıldan sonra giderek azalmaya başlar ve 2. Yıldan sonra neredeyse hiç etki etmez ve sürekli geri gidiş olur.Minoxa başlayanların bilmesi gereken şudur çıkarttığı saç kesin ve kesin dökülecektir çünkü koruyabilme şansımız yok malesef.He 4-5 ay beni mutlu etsin istiyorsanız kullanın tabi sıkıntı yok.

İnanılmaz derecede sallamışsın kardeş kusura bakma minox dökülmeyecek sac köklerini dokemeZ ben 3-4 sene kullandım ve 3. Senenin sonunda da gayet memnundum artık sıkılıp bıraktım oyle mevcut saclarımı da sökmedi dökseydi verteksi dökerdi 4 sene önce nasılsa o hale geldi saclarim bırakınca bilip bilmeden sallamayın minox sac damarlarını genişletir dht nın etki etmesini azaltır bu kadar basit yanlış bilgi verip insanların kafasını karıştırmayın

dtnc

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #155 : 03 Mart 2016, 02:46:24 »
herkes bana senin ekimin finas minoxun basarisi diyordu. peki bu arkadasta neden full sac olmamis??  o arkadaslari yorum atmaya bekliyorum

Sana öyle demeleri doğal çünkü sende milyon tane saççık vardı ilaçlarla güçlenebilecek.  Ki zaten ekim olmayan alan bile Belgrad Orman'ına dönüştüğüne göre de haklılar.

norvecli

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #156 : 03 Mart 2016, 03:57:31 »

Sana öyle demeleri doğal çünkü sende milyon tane saççık vardı ilaçlarla güçlenebilecek.  Ki zaten ekim olmayan alan bile Belgrad Orman'ına dönüştüğüne göre de haklılar.

son fotolari gørmedin galiba sen. vertex sizlere ømur. ama øn ekilen bølgede bi degisiklik yok?

kemalbora

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #157 : 03 Mart 2016, 21:44:41 »
Senin saçlar sadece finas kullansaydın o tepe açılmayacaktı kardeş.Ama sen minoxta kullandığın için döngüye girdin ve tepeyi götürdü.Olay bu.Ekimden sonra sadece finas kullanıcaksın minox değil.Minox günü kurtarmaktır sadece oda 4 aylık sonra güle güle saçlara.

norvecli

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #158 : 03 Mart 2016, 22:12:55 »
minox ve finas ayni gørevi gørmez kardes. kendi kitabini kendin yazdin imzani altina attin. minox ve finas cok farkli 2 yønde calisir. birbirleriyle cok alakasiz 2 ilactir. biraz daha oku derim.
bizim køyde yasli bi adam vardi, bruce leenin vucudu okadar kasliydiki kursun gecirmiyormus dedi, bende dalga gecer gibi dayi øyle olurmu filan demeye baslattim sirittim. adam beni azarladi artik ses cikarmadim. her okuduguna øyle zip diye atlama. kaynak cok hepsini oku. okumak guzeldir

Onurd

• Ziyaretçi
« Yanıtla #159 : 03 Mart 2016, 22:19:34 »
norveç'linin ekiminin başarılı oldugu aşikar ilacında buna destegi  olduysa ne ala  çocuk sonucta babasının hayrına o ilaçları kullanmıyo faydası olsun diye kullanıyor   öle bısey kim söylediyse saçmalamıs ılaca dayalı sonuç olmaz ekimi güzel olana destek olur  ekim kötü olduktan sonra ne içersen iç ne yersen ye ne işe yarar ?
« Son Düzenleme: 03 Mart 2016, 22:22:23 Gönderen: Onurd »

countdown34

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #160 : 03 Mart 2016, 22:39:08 »
Minox la alakalı bilinmesi gereken en mühim sey geçiciliğidir. Ne kadar zaman kullanirsan kullan çıkarttığı ve kalınlaştırdigi saçları inceltir/ döker. Kişiden kişiye değişen ise kullanım suresi ve yapiyla alakalı olarak geçiciliğin suresidir ama döker. Bu kadar kotuyse neden saci dökülen herkesin bildiği ya da kullandığı ve hatta güvendiği bi ilaç? Cevabi çok vasot; saç dediğimiz şey gençlik te önemlidir. 20 li yaşlarında bi genx kullanır ve  saçlarında yukarıda söylediğim geçici olumlu durumlar yaşanır ve tabiki mutlu olur. Bu açıdan da faydalıdır zaten, yani bu manada kullanmayın demem. He ama kullanayım omur boyu güzel saçların mi olsun diyorsun ?kullanma. Saçlarım ince ve/veya yaşım genç saçlar döküldü, kullan(bence en az 3 yil) genç yaşlarında güzel sonuç alırsın. Tartışmaların çıkma sebebine gelince, dikkat edin tüm tartışmalar da geçiciliği üzerinde toplanır. Yani tartışmada geçicilik geçmese de anlaşılamayan odur kanımca. Son olarak bunlar tecrübe ve okudugum birkac yazi üzerine fikirlerdir. Bilimsel olarak  dayanağım yok, yanlislarim varsa ikna olmağa hazırım, yani bazen saçma sapan tepkiler veriliyor bunu da ondan söylüyorum

kemalbora

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #161 : 03 Mart 2016, 22:41:59 »
Biliyorum kardeş sen merak etme.Finas dht yi %70 oranında bloke eder.Herkeste saç dökülmesini durdurmaz aksine daha çok bile dökebilir.Dht baskılanınca testesteron artar ve daha fazla dökülme yapabilir.Kişiden kişiye değişir.En etkili olduğu yer vertex bölgesidir,orta kısımdada etkilidir ama şakaklarda etkisi yok denecek kadar azdır.Hatta dht baskılanınca artan testesteronun ön saç çizgisini bozma ihtimali yüksektir.Finas ayrıca saçta aşırı yağlanma yapar.Cinsel isteksizlik,jinekomasti,unutkanlık vb. gibi sık görülen yan etkileri vardır.Gelelim minoxa,minox damarları genişletir,saç derisinde kan pompalar,kan akışını hızlandırır,saç büyümesini uyarır.Az önce saç çıkarır ile demek istediğim,uyuyan saç kökünü, uyarıcı etkisi ile saçı tekrardan büyüme fazına geçirir.Yeni saç kökü üretmez tabikide.İlk 4 ay çok etkilidir.5 ile 6. aylar arasında döngüye girilir.Deli gibi saç döker.Kullanmaya devam edilir.Tekrardan çıkartır mı diye bir umutla.Evet çıkartır ama sadece bir kısmını.1. yıldan sonra etkisi giderek azalmaya başlar.2. yıldan sonra hiçbir etki etmez ve sürekli geriye gidiş olur.Sadece giden saçlarınızı izlersiniz öylece.Emin ol senden daha çok biliyorum bu ilaçları norveçli kardeş.

norvecli

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #162 : 03 Mart 2016, 22:47:41 »
Senin saçlar sadece finas kullansaydın o tepe açılmayacaktı kardeş.Ama sen minoxta kullandığın için döngüye girdin ve tepeyi götürdü.Olay bu.Ekimden sonra sadece finas kullanıcaksın minox değil.Minox günü kurtarmaktır sadece oda 4 aylık sonra güle güle saçlara.

bukadar bilgili oldugun halde bunu nasil yazdin anlamis degillim. 2side baska gørev gøruyor. minox kullanmasaydin sacin finasla cikar gibisinden.

Onurd

• Ziyaretçi
« Yanıtla #163 : 03 Mart 2016, 22:53:21 »
Minox la alakalı bilinmesi gereken en mühim sey geçiciliğidir. Ne kadar zaman kullanirsan kullan çıkarttığı ve kalınlaştırdigi saçları inceltir/ döker. Kişiden kişiye değişen ise kullanım suresi ve yapiyla alakalı olarak geçiciliğin suresidir ama döker. Bu kadar kotuyse neden saci dökülen herkesin bildiği ya da kullandığı ve hatta güvendiği bi ilaç? Cevabi çok vasot; saç dediğimiz şey gençlik te önemlidir. 20 li yaşlarında bi genx kullanır ve  saçlarında yukarıda söylediğim geçici olumlu durumlar yaşanır ve tabiki mutlu olur. Bu açıdan da faydalıdır zaten, yani bu manada kullanmayın demem. He ama kullanayım omur boyu güzel saçların mi olsun diyorsun ?kullanma. Saçlarım ince ve/veya yaşım genç saçlar döküldü, kullan(bence en az 3 yil) genç yaşlarında güzel sonuç alırsın. Tartışmaların çıkma sebebine gelince, dikkat edin tüm tartışmalar da geçiciliği üzerinde toplanır. Yani tartışmada geçicilik geçmese de anlaşılamayan odur kanımca. Son olarak bunlar tecrübe ve okudugum birkac yazi üzerine fikirlerdir. Bilimsel olarak  dayanağım yok, yanlislarim varsa ikna olmağa hazırım, yani bazen saçma sapan tepkiler veriliyor bunu da ondan söylüyorum

1) minoksil alkol içerir
2) alkol cildi kurutur
3) kuruyan cilt reaksiyon gösterecek elbet -> inflamatuar (iltihabi) yanıt başlatır. ayrıca kuruyan cilt yağlanır. (yağ = sebo -> seboreik, unutmayın bu kelimeyi, ileride lazım olacak...)
4) bu da önce kaşıntı, sonra kırmızı, küçük, ve çok kaşıntılı sivilce benzeri lezyonların oluşmasına neden olur
5) eğer ilacı kullanmakta diretirsen  kaşıntıdan o lezyonları kaşıya kaşıya kanatacağın seviyeye getirirsin

yani özetle alkol içeriyorsa uzun vadeli kullanman mümkün değil, istesen de istemesen de 2-3 sene sonra bırakmak zorundasın! ve saç dökülmesinden dolayı o ertelediğin üzüntün var ya, o da dökülen saç telleri gibi toplu halde seni 1-2 sene sonrasında bekliyor. ertelediğin tüm üzüntüyü bir seferde yaşıyorsun.
« Son Düzenleme: 03 Mart 2016, 22:55:02 Gönderen: Onurd »

Onurd

• Ziyaretçi
« Yanıtla #164 : 03 Mart 2016, 22:59:12 »
Biliyorum kardeş sen merak etme.Finas dht yi %70 oranında bloke eder.Herkeste saç dökülmesini durdurmaz aksine daha çok bile dökebilir.Dht baskılanınca testesteron artar ve daha fazla dökülme yapabilir.Kişiden kişiye değişir.En etkili olduğu yer vertex bölgesidir,orta kısımdada etkilidir ama şakaklarda etkisi yok denecek kadar azdır.Hatta dht baskılanınca artan testesteronun ön saç çizgisini bozma ihtimali yüksektir.Finas ayrıca saçta aşırı yağlanma yapar.Cinsel isteksizlik,jinekomasti,unutkanlık vb. gibi sık görülen yan etkileri vardır.Gelelim minoxa,minox damarları genişletir,saç derisinde kan pompalar,kan akışını hızlandırır,saç büyümesini uyarır.Az önce saç çıkarır ile demek istediğim,uyuyan saç kökünü, uyarıcı etkisi ile saçı tekrardan büyüme fazına geçirir.Yeni saç kökü üretmez tabikide.İlk 4 ay çok etkilidir.5 ile 6. aylar arasında döngüye girilir.Deli gibi saç döker.Kullanmaya devam edilir.Tekrardan çıkartır mı diye bir umutla.Evet çıkartır ama sadece bir kısmını.1. yıldan sonra etkisi giderek azalmaya başlar.2. yıldan sonra hiçbir etki etmez ve sürekli geriye gidiş olur.Sadece giden saçlarınızı izlersiniz öylece.Emin ol senden daha çok biliyorum bu ilaçları norveçli kardeş.

finasın saç dökmesi biraz garip geldi ..

Facebook Twitter Instagram